🍃 Zomerse must-do trip dichtbij huis 🍃 op ontdekkingstocht langs de Vlaamse vlasvelden

🍃 Zomerse must-do trip dichtbij huis 🍃 op ontdekkingstocht langs de Vlaamse vlasvelden

In juni staan de vlasvelden opnieuw in bloei! Wie wil genieten van het magische uitzicht in volle glorie moet er snel bij zijn: de paarse bloemetjes zijn slechts één maand te bezichtigen. Hét ideale moment om de zomer te kickstarten met een verrassende uitstap dichtbij huis! Museum Texture wijst je de weg langs idyllische paden en brengt voor jou ongeveer 1.600 bloeiende vlasvelden in Vlaanderen in kaart.

Goed nieuws voor liefhebbers van de paarse magie van het Hallerbos: in juni staan de vlasvelden opnieuw in volle bloei! De zee aan lila bloempjes is hét perfecte decor voor een rustgevende fietstocht doorheen het Vlaamse platteland. Snel zijn is de boodschap, na een kleine maand is het lavendelkleurige schouwspel alweer voorbij.

"Een vlasbloem bloeit maar enkele uren. Elk jaar wordt het zaad ook op een andere locatie gezaaid, zo putten we de bodem niet uit. Extra leuk voor bezoekers, want zo ontdek je elk jaar een nieuwe streek!"
Sylvie De Coster, Conservator Texture

Begin mei 
lanceert museum Texture de website vlasveldeninvlaanderen.be en brengt het ongeveer 1.600 vlasvelden in Vlaanderen in kaart.

Vlasvelden bloeien ongeveer de hele maand juni, maar alles is afhankelijk van de weersomstandigheden. Graag up to date blijven over de bloei? Volg dan de Instagram of Facebook pagina van Museum Texture.

Klik hier voor beeldmateriaal in hoge resolutie

OP VLASSAFARI MET DE FIETS

Een zonovergoten fietstocht is de beste manier om optimaal én op eigen tempo van de vlasvelden te genieten. Museum Texture stippelt twee gratis fietsroutes langs de vlasvelden uit: één voor gezinnen (+- 20 km) en één voor fietsliefhebbers (+- 50 km). Bezoekers kunnen ook in Museum Texture (tevens het startpunt van de routes) terecht voor een gratis knooppunten sticker voor op de fiets. Beide fietsroutes zijn gratis en vanaf begin mei beschikbaar via vlasveldeninvlaanderen.be.

UITSTAPJE NAAR TEXTURE MUSEUM

Rainy days of gewoon even op adem komen tijdens de fietstocht? Ga op bezoek in Museum Texture in hartje Kortrijk. Er valt voor jong én oud iets te beleven: leer meer over de rijke textielgeschiedenis van Kortrijk en ga op speelse ontdekkingsreis door het museum met je kids. Inkom €6, gratis voor kids onder 12 jaar en elke 1e zondag van de maand.

DIY IN HET TEXTURE MUSEUM

DIY paradijs! Zelf aan de slag gaan met vlas of textiel in al zijn vormen? Enthousiastelingen én nieuwsgierigen kunnen hun hart ophalen in één van de vele workshops in het Museum Texture. Er zijn verschillende workshops zowel voor kids als voor volwassenen (beginners en gevorderden). Het volledige aanbod vind je terug via texturekortrijk.be.

Contacteer ons
Texture - Museum over Leie en vlas
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium