Zacht voor de babyhuid en nu ook voor de natuur, WaterWipes® 100% biologisch afbreekbare doekjes

04 WaterWipes.jpg

Met de lancering van WaterWipes® Biodegradable zijn de zuiverste babydoekjes ter wereld nu ook biologisch afbreekbaar*. Dat betekent 100% plantaardig en plasticfree. Zo hoef je als jonge ouder geen compromis meer te sluiten tussen wat goed is voor de huid van je kind en wat de beste optie is voor de planeet. Zelfde formule, nieuwe doekjes: ze bestaan uit slechts twee ingrediënten, 99,9% ultra zuiver water en 0,1% fruitextract. 

Vochtige babydoekjes worden in no time een vaste waarde in vele huishoudens: ze starten aan de verschoningstafel en in het kleinste kamertje, maar verdienen al snel hun plaats als lifesaver voor allerhande smossituaties en onderweg. Reden te meer om even stil te staan bij welk soort doekje je nu het beste aanschaft. Babydoekjes bestaan er in alle geuren en samenstellingen, maar zijn meestal niet goed voor de gevoelige babyhuid of voor het milieu. Met de nieuwe WaterWipes® Biodegradable hoef je geen compromis meer te sluiten.

De vochtige doekjes van WaterWipes® Biodegradable bestaan uit slechts twee ingrediënten: 99,9% puur Iers bronwater en 0,1% pompelmoesextract. Het 7-stappen-purificatieproces van het water zorgt ervoor dat er geen extra bewaarmiddelen nodig zijn. Omdat de doekjes gemaakt zijn van 100% plantaardige vezels zijn ze biologisch afbreekbaar in slechts 12 weken*. Geen chemicaliën, alcohol of parabenen betekent geen irritaties of luieruitslag voor je baby. Er werden geen toegevingen gedaan op het gebied van zuiverheid of kwaliteit waardoor de doekjes ideaal zijn voor een extra gevoelige- en zelfs premature babyhuid.

WaterWipes® worden wereldwijd aanbevolen door vroedvrouwen, pediaters en materniteiten en zijn dermatologisch getest en goedgekeurd door Allergy UK. Bovendien werden WaterWipes® Biodegradable in maart 2021 uitgeroepen tot “Gekozen Product van het Jaar”. In deze wedstrijd worden deelnemende merken geëvalueerd door meer dan 10.000 consumenten. Meer informatie vind je hier.

Enkele cijfers:

  • In België worden er jaarlijks ongeveer 116 000 kinderen geboren (bron: statbel)
  • 91% van de jonge moeders geeft aan vochtige doekjes te kopen. (bron: GFK Family Service)
  • 55% van de zwangere vrouwen koopt reeds vochtige babydoekjes nog vóór de baby geboren is. (bron: GFK Family Service)

Als de nood het hoogst is

Het dochtertje van Edward McCloskey – uitvinder van WaterWipes® -  had na de geboorte last van huidirritatie en luieruitslag. Toen de vader ontdekte aan hoeveel chemicaliën het babyhuidje werd blootgesteld bij gebruik van een vochtig doekje, nam hij zich voor om zelf een veilig en puur alternatief te bedenken. Na jaren van testen en wetenschappelijk onderzoek zag WaterWipes® het levenslicht. Met dezelfde passie bleef Edward innoveren om naast zacht voor de babyhuid, ook zacht voor de natuur te kunnen zijn. Met WaterWipes® Biodegradable kan hij fier zeggen dat hij in die opzet geslaagd is.

WaterWipes® Biodegradable zijn verkrijgbaar vanaf eind juni bij de apotheek, Mutualiteit, Babyshops en in de supermarkt voor een adviesprijs van: 

€2,49 (28st) - €3,99 (60st) - €10,99 (180st)
€14,99 (240st) - €32,99 (540st) - €42,99 (720st)

*binnen 12 weken in een industriële omgeving

 

Over WaterWipes

WaterWipes® is een Iers bedrijf dat zich toespitst op de ontwikkeling van de puurst mogelijke babydoekjes. Het team van 250 getalenteerde mensen heeft als doel om de zachte doekjes - zacht voor zowel babyhuid als natuur - voor alle ouders toegankelijk te maken, waar ook ter wereld. WaterWipes wordt gedreven door de innovatie en ontwikkeling van nieuwe productideeën. Door het toepassen van hun unieke watertechnologie en speciale processen willen ze het assortiment blijven uitbreiden om nieuwe, pure producten te ontwikkelen en zo tegemoet te komen aan de noden van jonge ouders en baby's. Met de nieuwe WaterWipes® Biodegradable wordt het originele doel van zuiverste en zachtste babydoekje overstegen en slaagt het merk er nu ook in om onze planeet te beschermen.

Beeldmateriaalhttps://press.talkie.be/en/dir/waterwipes

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be