HOOST_Render 3.jpg
Delen:

Woonproject Hoost: gestapelde en kleurrijke trekpleister in hartje Heist

Futuristische stijlbreuk - publieke functies en woningen combineren doe je zó

Met dertien verdiepingen en een felgekleurde gevel van 50 meter hoog in het hart van Heist heeft onze kust er met de futuristische spektakelarchitectuur van Hoost binnenkort een trekpleister bij. Het woonproject is ongezien in België en mixt 97 tijdloze privé-appartementen met terrassen – unieke woningen mét tuin hoog in de lucht – met publieke delen op de onderste verdiepingen.

Wonen in een gestapelde stad

Hoost, een samentrekking van Heist en host (gastheer), bevindt zich op amper 300 meter van de kust en het station en wordt allesbehalve een typisch appartementsgebouw. De excentrieke woontoren herbergt naast exclusieve appartementen ook een elegante trouwzaal, bibliotheek, spelotheek, gemeenteraadszaal, multifunctionele evenementenruimte met foyer en publiek toegankelijk terras. 

Hoost is als het ware een gestapelde stad en kleurt het hart van Knokke-Heist met frivole woningen die een bonte stijlbreuk zijn met de klassieke badstadarchitectuur. De schijnbaar opeengestapelde huisjes met balkons in verschillende kleuren zijn een knipoog naar de traditionele Heistse villa’s uit de jaren ‘30 en ‘40. Het geheel oogt speels en industrieel in een eerder mondaine gemeente.  

Matthias Hoornaert, Algemeen Directeur bij projectontwikkelaar CAAAP: ‘We maakten eerder van ‘t Groen Kwartier in Antwerpen en de Nieuwe Dokken in Gent bruisende plekken. Ook in Heist willen we met Hoost het scharnierpunt zijn voor de verdere opwaardering van de gemeente. Een mix van betaalbare toparchitectuur, aantrekkelijk openbaar domein en interessante appartementen met een unieke identiteit zullen dit project uniek maken aan de Belgische kust. Een opportuniteit voor diegenen die er willen wonen of in investeren.’

Hele gemeenschap onder één dak

Op het plein van 15.000 m² rond Hoost is er ruimte zat voor shops en horeca, en zal de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval plaatsvinden. Eronder komen 230 parkeerplaatsen. Dit stijlvolle concept, van de hand van het Parijse architectenduo Jakob + MacFarlane en uitgewerkt door het Belgische architectenbureau B2Ai, combineert zo handig publieke en private voorzieningen. 

'Als architecten is het onze rol om mensen samen te brengen als één gemeenschap,’ lichten de Française Dominique Jakob en de Nieuw-Zeelander Brendan MacFarlane toe. ‘Om die reden zetten we de toren in het midden van het plein en bouwen we Hoost ook rond een open binnenplaats: een gedeelde tuin voor de bewoners die ook dienst doet als ontmoetingsplek.’ 

Bewoners op wenken bediend

Projectontwikkelaar CAAAP wil de toekomstige bewoners maximaal ontzorgen. Naast een klantenbegeleiding waarbij kant-en-klare totaaloplossingen qua interieur en afwerking worden voorgeschoteld, zal je als gebruiker ook beroep kunnen doen op een dienstenpakket met onder andere een poetsdienst, linnenservice en eventuele verhuur inclusief bijkomende administratie daarvan.  

Ben je nieuwsgierig of wil je een eigen stek in deze gestapelde stad? Goed nieuws: de verkoop start op 5 juli 2021. Via deze link houdt projectontwikkelaar CAAAP je op de hoogte.  

CAAAP is de projectontwikkelaar van Artes Group en creëert triple—A places. De drie A’s definiëren hun projecten en zeggen waar CAAAP voor staat: Ambitie, Architectuur en A-Team. Bij CAAAP wordt de passie voor duurzame architectuur vertaald in creatieve plaatsen die verrassen én een meerwaarde betekenen voor de mens en omgeving. Als projectontwikkelaar vormt CAAAP, met hoofdkantoor in Sint-Denijs Westrem, elke ruimte om tot een plaats met een verhaal, waar het aangenaam is om te leven.

Hoost, een samentrekking van Heist en ‘host’, wordt een kleurrijke trekpleister op het Heistse Maes en Boereboomplein die publieke functies en 97 woningen combineert. De toren met centrale patio, op 300 meter van de zee en het station,  heeft een footprint van 1.600 m² en is 13 verdiepingen en 50 meter hoog. In de toren is er plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw -en gemeenteraadszaal, lokalen voor gemeentelijke diensten en unieke appartementen. Verder komt er een volledig nieuw plein, een ondergrondse parking voor meer dan 250 wagens en een zone voor winkels en horeca.

JAKOB+MACFARLANE is een multidisciplinair en multicultureel architectenbureau dat gevestigd is in Parijs. Oprichters zijn de Française Dominique Jakob en de Nieuw-Zeelander Brendan MacFarlane. Het duo vergaarde faam met eerdere opvallende creaties zoals Les Docks - Cité de la mode et du design in Parijs, de Orange Cube in Lyon en de gifgroene muziekschool in Noisy-le-Sec.

B2Ai is een Belgisch architectenbureau met vijf ateliers in Brussel, Gent en Roeselare. Het ontstond uit een fusie tussen BURO II en ARCHI+I en heeft een mensgerichte aanpak. De afdelingen van B2Ai richten zich op interieur, urban planning, stabiliteit en technieken.

https://youtube.com/playlist?list=PL8B-4YOo8Z9WvKfY0DYebftHPYwoYWXHhhttps://press.talkie.be/en/dir/hoost

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

walkie.talkie.be

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]