Woody lanceert capsulecollectie SLOWFWD by Yeye Weller

Woody lanceert capsulecollectie SLOWFWD by Yeye Weller

Ontdek het nieuwe, trendy broertje van Woody, voor en door youngsters

Wie denkt aan Woody, denkt aan de kleurrijke nachtkledij, maar nu komt het Belgische pyjamamerk op de proppen met een steezy (lees: hip, trendy) broertje. Meet SLOWFWD by Yeye Weller, de homewear collectie die met zijn pastelkleuren, streetart gebaseerde illustraties en unisex stuks de harten van onze hippe youngsters sneller doet slaan. 

De unisex capsulecollectie in samenwerking met de Duitse illustrator Yeye Weller bestaat uit hoodies, crewnecks, sweatpants, shorts… en werd ontwerpen voor en door jongeren. Dat merk je aan de laidback snits met toch het nodige edgy randje. SLOWFWD (lees: slowforward) omschrijft de attitude van de youngsters vandaag. Gen Z primeert mentale rust, ze leven niet gehaast, maar luisteren naar zichzelf en volgen hun eigen ritme. 

A match made in heaven

Yeye Weller is geen onbekende in design- en illustratorland. Zijn kenmerkende universum vol speelse, opvallende karakters is internationaal bekend en werd meermaals bekroond met mooie prijzen. Woody zag meteen een match met Weller's DNA dus een samenwerking kon niet uitblijven. Het resultaat? Een homewear collectie met het nodige fun-gehalte, perfect voor youngsters.

Met de tekeningen van Yeye Weller speelt Woody ook volledig in op trends in youngster modeland om te gaan voor comfy, happy en met een knipoog. Die knipoog kan je letterlijk nemen, want op vele stuks in de collectie vind je oogjes terug die de stuks een subtiele, extra touch geven. SLOWFWD nodigt uit om die verschillende stuks te combineren. Zo mix & match je erop los en rock je jouw eigen look.

Deze collectie is niet enkel voor youngsters, maar ook door youngsters! De jongeren werden nauw betrokken bij het tekenen van deze collectie. Ze mochten mee rond de tafel zitten en beslissen welke tekeningen in de SLOWFWD-collectie zouden komen, welke stuks geproduceerd zouden worden en waar er nog eventuele aanpassingen nodig waren.

Eerlijk, ethisch en duurzaam

Woody verovert de nieuwe generatie niet enkel met zijn hippe designs, maar ook met de rol van duurzaamheid in de SLOWFWD-collectie, een topic dat Gen Z nauw aan het hart ligt. Afgelopen zomer behaalde Woody namelijk de titel van Leader binnen de Fair Wear Foundation. Fair Wear’s unieke Leader-status werd nog maar aan drie Belgische bedrijven toegekend, en is de bekroning na de vele initiatieven die Woody de voorbije jaren nam om eerlijke arbeidsvoorwaarden in de praktijk te brengen. ⁠Daarnaast zet het merk ook heel sterk in op duurzaamheid, met verschillende initiatieven zoals een swap-event en een samenwerking met de Kringwinkel. Want net zoals de nieuwe generatie, draagt Woody duurzaamheid hoog in het vaandel.

De collectie is vanaf 30 september zowel online als instore beschikbaar. Maten gaan vanaf 10Y tot XXL


Over Woody

Als we het hebben over nachtmode is Woody top-of-mind bij menig Vlaams huishouden. Dat verzinnen we niet, maar heeft marktonderzoek ons geleerd. Met die eer ga je niet zomaar lopen, en is het gevolg van bijna 30 jaar kleurrijke pyjama’s van de beste kwaliteit. We streven met Woody naar vrolijkheid voor  het hele gezin. Dopamine dressing avant-la-lettre, zeg wel!

 

Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Zoë Nassel - Walkie Talkie: [email protected]

Maureen Richard: [email protected]

 

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium