WILDE EN WOESTE KIDS PALMEN OP 1 EN 2 OKTOBER GENT IN

WILDE EN WOESTE KIDS PALMEN OP 1 EN 2 OKTOBER GENT IN

Het eerste weekend van oktober zwaaien kinderen de scepter in Gent. Dan vindt in de historische binnenstad de tweede editie plaats van het stadsfestival WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN. 

Met meer dan 20.000 kinderen en familieleden waren ze tijdens de eerste editie in 2014. Reden te meer om WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN opnieuw te laten doorgaan en Gent van zijn meest creatieve en kindvriendelijke kant te laten zien. Dankzij de unieke samenwerking tussen de Gentse jeugdtheatergezelschappen 4Hoog, KOPERGIETERY en Studio ORKA, Cultuurdienst Circa, Vooruit, het onderwijs, culturele organisaties, kunstenaars en de Stad Gent kunnen de WILDEMANNEN en WOESTEWIJVEN alle kinderen uitnodigen om de stad over te nemen! 

Schepen Annelies Storms: “De stad zet sterk in op kindvriendelijke culturele evenementen, zodat kinderen al van jongs af aan kennismaken met kunsten. Jong geleerd is oud gedaan.”

Het wilde parcours

Kinderen, (groot)ouders en vrienden kunnen een weekend lang hun artistieke hart ophalen tijdens WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN. Het festival belooft een eclectisch parcours van theatrale belevenissen, installaties, workshops en muzikale verwennerijen. Dit jaar zijn er twee centrale punten. Zo wordt de Stadshal omgedoopt tot een broeierige, creatieve plek met open workshops, waar je ook alle informatie kan vinden. Het andere infopunt vind je in het Baudelopark, waar ook vanalles te beleven valt. Op beide punten kan je vertrekken om het parcours te bewandelen.

Het woeste programma

Alvorens het WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN officieel losbarst en de kinderen de stad overnemen, overhandigtde burgemeester hen de sleutel van de stad. Plaats en tijd van dit feestelijke gebeuren is zaterdag 1 oktober om 11u onder de Stadshal. De WILDEMANNEN roepen zoveel mogelijk kinderen op om erbij te zijn. Nog een belangrijk moment die dag: om 17u leidt de Wildekop, het symbool van het festival, een processie van de Stadshal naar het Baudelopark. De Wildekop staat voor het grote coloriet van elke mens. Kinderen zingen luidkeels het Wildemannenlied* mee. Vervolgens start om 18u een optreden met aansluitend een heus kinderfeest. Uiteraard ontdek je de rest van het programma zelf tijdens het festivalweekend. 

BOVENAL. 

BEMIN UW HART. 

DENKEN MAG, MAAR WEES VERWARD. 

LEEF SPEELS EN GRETIG, ZOALS JE BENT. 

PROEF OOK WAT JE NIET KENT!

SPRING. VAL. KLIM EN GLOEI. 

OOK IN STILTE ZIT EEN GROEI. 

SCHREEUW ONS WAKKER
STINKEN MAG
KUS EEN VREEMDE. ’T IS JOUW DAG.
VOEL VANBUITEN EN VANBINNEN.
WAT NIET IS, KAN JIJ VERZINNEN!
DANS IN DE REGEN, DRINK DE SNEEUW!
WILD EN WOEST IS ONZE EEUW.

WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN is een initiatief van Marieke De Munck, artistiek coördinator van het festival, samen met KOPERGIETERY, 4Hoog, Studio ORKA en Circa. Als aanvoerder wil Marieke alle kinderen in de stad betrekken:

“Met dit festival willen we dat kinderen stil staan bij wie ze (zullen) zijn als burger van de toekomst: In mijn hart ben ik in de eerste plaats een Wildeman of Woest Wijf en dan pas Belg, Vlaming, vluchteling, moslim, vrouw, blank, vegetariër of Buffalo!”

De verschillende cultuurhuizen gaan dan ook intensief in dialoog met de kinderen, zowel tijdens het weekend als vooraf. Zo worden in aanloop naar het festival tal van Gentse scholen betrokken aan de hand van verschillende uitdagingen, gekoppeld aan transitiethema’s: hoe kunnen kinderen het heft in handen nemen om hun wereld te veranderen? Welke rol kunnen de kunsten en creativiteit hierbij spelen? De resultaten worden uiteraard verwerkt in het programma en getoond tijdens het festival.  

Schepen Elke Decruynaere: “Dit festival draagt bij aan de sociale cohesie in de stad. Kinderen worden op een speelse en artistieke manier aangezet om mee te denken over samenleven en burgerschap.

Wie meer wil weten over WILDEMANNEN WOESTEWIJVEN, houdt zeker de Facebook pagina in het oog: https://www.facebook.com/WildemannenWoesteWijven

PRAKTISCH:

 • Voor kinderen tussen 3 en 12 jaar, (groot)ouders en familie
 • Zaterdag 1 en zondag 2 oktober 2016 van 11 tot 17 uur (doorlopend parcours).
 • Feestelijke opening op zaterdag en zondag om 11u in de Stadshal
 • Infopunten: Stadshal en Baudelopark
 • Gratis / reservatie niet nodig, gewoon afkomen!

BELANGRIJKE MOMENTEN:

Zaterdag 1 oktober:

 • 11u00 – overhandiging stadssleutel aan de kinderen door de Gentse Burgemeester
 • 17u00 – start processie met Wildekop van de Stadshal naar het Baudelopark
 • 18u00 – groot feest Baudelopark: ritueel - optreden De Piepkes 

Zondag 2 oktober:

 • 11u00 – start festival
 • 17u00 – start processie met de Wilde Vlam van de Stadshal naar het Baudelopark
 • 18u00 – rituele verbranding WILDEKOP in het Baudelopark met aansluitend optreden De Piepkes
Contacteer ons
Walkie Talkie - Valérie Bourgeois Walkie Talkie NV
Walkie Talkie - Valérie Bourgeois Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium