Wereldpremière van grensverleggende, AI-geïllustreerde kortfilm 'Once Upon A.I. - Inspired by Yuval Noah Harari' op de Love Tomorrow Conference.

Wereldpremière van grensverleggende, AI-geïllustreerde kortfilm 'Once Upon A.I. - Inspired by Yuval Noah Harari' op de Love Tomorrow Conference.

Wat gebeurt er wanneer je een AI-algoritme vraagt om te spelen met de indrukwekkende ideeën van Yuval Noah Harari? De Love Tomorrow Conference, Tomorrowland en Sapienship kondigen trots aan dat de baanbrekende kortfilm 'Once Upon A.I' in première zal gaan op de Love Tomorrow Conference op donderdag 28 juli 2022. Deze experimentele animatievideo is volledig opgebouwd uit AI-gegenereerde beelden, voortgebracht en geïnspireerd door Harari's werk over de geschiedenis en toekomst van de mensheid. 

Harari's werk: de perfecte grondstof voor experimenten

Yuval Noah Harari bestudeert de evolutie die de mensheid heeft doorgemaakt en nog zal doormaken op macroschaal. In zijn boeken noemt hij de technologische ontwikkeling een krachtige en constante drijfveer voor verandering. 

Maar wat als we de rollen nu eens omdraaien? Wat gebeurt er als we de technologie Harari's epische non-fictieverhalen over onze collectieve geschiedenis en mogelijke toekomst laten interpreteren? Gevoed door een scenario dat geschreven werd door Harari en Sapienship, ging een combinatie van 14 verschillende AI-algoritmes aan de slag om 277 vreemde en wonderbaarlijke beelden te genereren. Die werden vervolgens gemonteerd tot een kortfilm, een ongezien experiment waarvan niemand het resultaat kon voorspellen. 

Deze film gaat in première op de Love Tomorrow Conference en zal de keynote van Harari inleiden. Deze kortfilm wordt later online geplaatst, samen met een 'making of'-video, waarin het hele proces achter deze artistieke samenwerking tussen mens & machine wordt blootgelegd.

Download de teaser van de video hier.

Download stills van de teaser hier.

De Love Tomorrow Conference, Sapienship en AKA De Mensen hebben nauw samengewerkt met één doel in het achterhoofd: iedereen die 'Once Upon AI' bekijkt helemaal van de sokken blazen! 

Kan je er fysiek niet bij zijn? Volg de hele conferentie live op de website van Tomorrowland of via het YouTubekanaal.

///

Over Yuval Noah Harari en Sapienship

Yuval Noah Harari is een historicus, filosoof, bestseller-auteur en een van de meest invloedrijke intellectuele van vandaag. Zijn boeken Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21e eeuw werden meer dan 40 miljoen keer verkocht in 65 talen. Ze werden al aangeraden door Barack Obama, Bill Gates, Natalie Portman, Steve Aoki en vele anderen.

Sapienship is een 'social impact company' die pleit voor wereldwijde verantwoordelijkheid. Het werd opgericht door Yuval Noah Harari en zijn echtgenoot en business partner, Itzik Yahav. Sapienship specialiseert zich in contentcreatie en -productie, met de bedoeling om de publieke aandacht te vestigen op de meest cruciale uitdagingen waar onze planeet voorstaat. Ze doen dit met behulp van projecten in de entertainment- en educatieve sector.

Over de Love Tomorrow Conference

De Love Tomorrow Conference is een unieke bijeenkomst van topsprekers over jongeren-engagement, gefocust op de cruciale uitdagingen die onze toekomst zullen bepalen. Het decor: de prachtige Freedom Stage van Tomorrowland!

Het evenement kondigt zich aan als een van de meest vooruitstrevende duurzaamheidsbijeenkomsten ooit. Ze hopen zoveel mogelijk jongeren te overtuigen, inspireren en motiveren om méér te doen, want onze planeet heeft nood aan verandering, die wij in gang moeten zetten.

De Love Tomorrow Conference is veel meer dan een traditionele conferentie. Naast de indrukwekkende presentaties zijn er muzikale onderbrekingen, fantastische versnaperingen & dranken en ander live entertainment. 

Dit is de volledige line-up van de Love Tomorrow Conference 2022:

 • Yuval Noah Harari: geschiedkundige en auteur – Sapiens
 • Barbara Belvisi: Ruimte-ondernemer – Interstellar Labs
 • Frans Timmermans: Politicus – Europese Commissie
 • David Sirota: Scenarist – Don’t Look Up
 • Ida Engberg: DJ & activist
 • Swami Purnachaitanya: Spirituele gids en meditatie-leraar
 • Cécile van Oppen: Ondernemer – Copper8
 • Liviu Babitz: Innovator, uitvinder & ondernemer
 • Arash Aazami: Activist & innovator
 • Jasna Rokegem: Fashion tech-designer
 • Ali Tabrizi: Regisseur – Seaspiracy
 • Nadine Bongaerts: Synthetisch bioloog
 • Lieven Vanlommel: Ondernemer, ceo van Foodmaker
 • Dirk Standaert: Mede-oprichter en ceo van Peace of Meat
 • Dennis Karpes: Social entrepreneur
 • Jacob Bossaer: ceo en oprichter van BOSAQ – The Circular Water Company
 • Lucas De Man: theatermaker en designer – Biobased Creations

Lees hier meer.

Over AKA De Mensen

Creative Production Studio AKA De Mensen heeft zijn stempel gedrukt op videoclips, entertainment en reclamespots voor verschillende zenders, merken en artiesten. Ze staan bekend voor hun gerichte ideeën, creatieve productieaanpak en kennis van nieuw talent.

AKA De Mensen is onderdeel van het productiehuis De Mensen, dat al sinds 2001 tv-programma’s maakt in alle genres voor alle zenders. Blokken, Wauters vs. Waes, Dieren in Nesten, Karakters, Zijn er nog Kroketten?, Mag ik U Kussen?, Urban is Top!, Reizen Waes, Spitsbroers, ... zijn slechts enkele van de vele titels. Cath Luyten, Ben Crabbé en Tom Waes zijn exclusief verbonden aan De Mensen.

Meer informatie nodig?

Contacteer ons via johannes@talkie.be (+32 474 45 67 91). 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium