Wereldkampioen koffiezetten komt naar België

Wereldkampioen koffiezetten komt naar België

Espressions of Australia lanceert een primeur voor koffieliefhebbers dankzij de samenwerking met Bravilor, Nederlandse fabrikant van professionele koffieapparaten. Zij ontwikkelden samen de Junior, een apparaat dat filterkoffie weer helemaal op de kaart zet en thuisbarista’s zal doen watertanden!

Deze hippe manier van koffiezetten is al eventjes erg geliefd onder de barista’s en bekende koffiebars, maar dankzij de Junior van Bravilor en Espressions kan ook de consument nu genieten van een echte, rijke kop koffie met zijn intense smaken en geuren. Nederlandse expert en referentie in de sector Bravilor produceert al tientallen jaren vergelijkbare toestellen voor professioneel gebruik in bedrijven en koffiezaken maar laat nu ook consument profiteren van filterkoffie zoals het hoort. Met de Junior haal je meer dan 65 jaar expertise in koffiezetten in huis.

Filterkoffie heruitgevonden

De Junior verschilt natuurlijk op diverse vlakken van de oubollige manier van koffiezetten uit de jaren stilletjes. Voornamelijk heeft dit toestel een enorm hoog vermogen van wel 1.550 Watt voor een snelle, optimale koffiezettijd-en temperatuur rond 90°, wat maakt dat dit toestel ook zeer geschikt is voor kleine hoeveelheden koffie. Het toestel is voorzien van een duurzaam roestvrijstalen verwarmingselement met droogkookbeveiliging. Ook na het doorlopen houdt de temperatuurgestuurde verwarmingsplaat de koffie op optimale temperatuur om verbrande of koude koffie geen kans te geven. Hoe minder koffie gezet wordt, hoe hoger de Junior zijn temperatuur regelt om deze warm te houden. Bovendien is de doorlooptijd instelbaar naargelang de gewenste hoeveelheid koffie. Of je nu 1 of 10 kopjes wil, de Junior zorgt voor een perfect gelijkmatige waterverdeling en constante, ideale temperatuur.

Een professioneel toestel voor de huisbarista

Tal van andere functies en extra’s maken dit product tot een excellent koffiezetapparaat voor huishoudelijk gebruik met professionele allures. Zo zijn de afneembare onderdelen bijvoorbeeld vaatwasmachinebestendig, en zijn ze stuk voor stuk herstelbaar mochten ze toch stuk gaan. Bovendien bevat de Junior een ‘Auto Off’ energie spaarstandmet uitschakeling na 38 of 60 minuten, maar ook moderne LED toetsverlichting, diverse elektronische beveiligingen en een ‘koffie klaar’ geluidssignaal.

Onafhankelijk en toonaangevend testorgaan ECBC (European Coffee Brewing Centre) gaf de Junior haar prestigieus keurmerk en bevestigde hiermee zijn optimale koffietemperatuur, doorlooptijd en de exact gelijkmatige waterverdeling. Kortom, de Espressions Junior heeft de eigenschappen en duurzaamheid van een professioneel toestel en laat u koffie zetten op een perfecte temperatuur en tijd, voor een zo intens mogelijk kop koffie vol aroma’s en smaak, op elk moment van de dag, jaar na jaar.

De Espressions Junior made by Bravilor is vanaf half oktober verkrijgbaar in een solide gietaluminium body met behuizing in zwart of geborsteld aluminium. De richtprijs is €199 en de garantieperiode strekt tot 5 (!) jaar. Je kan ook optioneel de aroma-houdende dubbelwandige TRITAN warmhoudkan oppikken aan een richtprijs van €49,95, een optie die zeker en vast aan te raden is om je koffie ook op de keukentafel of in de leefruimte warm te houden.

 

 

Over IT&M
IT&M is specialist in hoogwaardige keukenapparatuur voor zowel de professional als de consument en vertegenwoordigt een aantal bekende producenten van keukenapparatuur in de Benelux. IT&M richt zich vanuit haar vestiging in Eindhoven op de betere kookwinkels, speciaalzaken en een aantal kwaliteitsketens.

Wil je meer weten over IT&M? Neem een kijkje op hun websiteFacebookpagina of Youtubekanaal voor meer informatie over hun producten en allerhande leuke receptjes.

Voor extra vragen, beeldmateriaal of interviews, aarzel zeker niet om ons te contacteren:

Walkie Talkie - Alexis Bracke
alexis@talkie.be
0032 473 63 48 20

Contacteer ons
Alexis Bracke Walkie Talkie NV
Alexis Bracke Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium