Wereldberoemde opera's weergalmen deze zomer door de zalen bij Kinepolis

Wereldberoemde opera's weergalmen deze zomer door de zalen bij Kinepolis

Programma zomeropa's juli en augustus 2019

Ook in juli en augustus kunnen cultuurliefhebbers genieten van toonaangevende operastukken op het grote scherm. Iedere zondagochtend en maandagavond geniet je van de sprankelende topproducties van de wereldvermaarde New Yorkse Metropolitan Opera in high definition in de zalen.

Roméo et Juliette - Gounod
maandag 8 juli om 19u15
zondag 14 juli om 10u45


Shakespeares tragedie, waarin de onmogelijke liefde wordt bezongen tussen twee jonge mensen die tot vijandige families behoren, laat niemand onberoerd. Dit verhaal inspireerde reeds tal van opera's, maar niemand volgt het origineel zo trouw als Gounod.

Deze ontvoogder van de Franse muziek heeft na Faust met Roméo et Juliette een nieuwe standaard voor de Franse opera gezet. Terecht werd dit werk één van de hits uit de 19de-eeuwse Franse opera.

La Bohème - Puccini
maandag 22 juli om 19u15 
zondag 28 juli om 10u45

Puccini's ontroerende verhaal over prille liefde is een van de meest geliefde opera's aller tijden.

De schitterende muziek, de fijnzinnige karakterisering van de personages en het tragische verhaal laten niemand onberoerd. Maija KovalevskaAnita Hartig en Barbara Frittoli spelen de fragiele Mimi in Franco Zeffirelli's klassieke productie, en Joseph Calleja en Vittorio Grigolo delen de rol van haar vurige geliefde Rodolfo.

Il Barbiere di Siviglia - Rossini
maandag 5 augustus om 19u15   
zondag 11 augustus om 10u45

 

"De Barbier van Sevilla", de klassieke komedie van Rossini, is één van de meest bruisende producties van The Met. De aria's met onder andere het beroemde "Figaro" zijn herkenbaar voor iedereen.

De hoofdrollen zijn voor Isabel Leonard als Rosina, Lawrence Brownlee als haar samenzwerende vlam en Christopher Maltman als de charmante en vindingrijke barbier.

Aida - Verdi
maandag 19 augustus om 19u15 
zondag 25 augustus om 10u45

Deze spectaculaire klassieker van Verdi speelt zich af in de tijd van de farao's. Ondanks de politieke conflicten die hun landen verscheuren, hebben de Egyptische generaal Ramades en de Ethiopische slavin Aida een liefdesrelatie. De oorlog breekt uit en na zijn overwinning krijgt Ramades de hand van Amneris, de dochter van de Egyptische koning, aangeboden. De grote Russische diva Anna Netrebko is de slavin Aida. Haar tegenspeelster is Anita Rachvelishvili in de rol van Amneris. 

Contacteer ons
Quentin Glodé Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Quentin Glodé Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium