Wereld Waterdag 2022

Wereld Waterdag 2022

Slechts 3% van het water op onze planeet is drinkbaar. Tegelijkertijd is water over de hele wereld ongelijk verdeeld waardoor het nog schaarser wordt en ongeveer 2 miljard mensen geen toegang hebben tot veilig water. Daarom is het thema van Wereldwaterdag dit jaar: “Grondwater - het onzichtbare zichtbaar maken”. Ter ondersteuning van een bedachtzaam en duurzaam gebruik van water kunnen consumenten slimme watertechnologie gebruiken die een positieve invloed hebben op 70 procent van hun dagelijks watergebruik in badkamer en keuken.

GROHE infrarood kranen

Dankzij de GROHE kranen met sensor stroomt er alleen water wanneer dat nodig is, waardoor het waterverbruik tot 70% daalt. De kraan schakelt uit wanneer de gebruiker de handen van onder de kraan terugtrekt, bijvoorbeeld tijdens het inzepen, of na een vooraf ingestelde tijd.

Lees meer hierover

Story image

 GROHE EcoJoy

De GROHE EcoJoy technologie is beschikbaar op talloze douche modellen in alle stijl- en prijssegmenten. De geïntegreerde debietbegrenzer reduceert het waterverbruik automatisch tot 9,5 l/min.

Tot 50% minder waterverbruik

Een debietbegrenzer vermindert het waterverbruik van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter. Een beluchter biedt dezelfde volumineuze ervaring als die van een gewone kraan.

Lees meer hierover

Story image

GROHE Sanitaire systemen

GROHE spoelreservoirs gebruiken water op een ecologisch verantwoorde manier. De start/stop en duo spoelsystemen bieden de mogelijkheid om zelf de zuinige spoeling te kiezen. Consumenten kunnen zo weinig als 3 liter gebruiken met de kleine spoeling en slechts 6 liter voor een ecologisch verantwoorde grote spoeling.

Lees meer hierover

Story image

GROHE Watersystemen

Met het watersysteem GROHE Blue Home kun je tot 7 liter water besparen per liter drinkwater. Dit is in vergelijking met het productieproces van gebotteld water. Met GROHE Blue Home gebruik je alleen de benodigde hoeveelheid water om je dorst te lessen.

Lees meer hierover

Story image

GROHE EcoButton

De GROHE EcoButton vermindert de watertoevoer, wat resulteert in een waterbesparing tot 50% zonder vermindering van de douche kwaliteit. Door simpelweg op een knop te drukken, kunnen gebruikers het watervolume verhogen als ze dat willen. Met deze extra stap wil GROHE gebruikers bewust maken van hun handelingen en probeert ze in de richting te duwen van een duurzamer waterverbruik. 

Lees meer hierover

Story image

Vind meer informatie over GROHE's engagement op www.grohe-x.com

Download hier alle beelden


OVER GROHE N.V. - S.A.

GROHE, 's werelds toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen heeft in totaal meer dan 7.000 werknemers in 150 landen, waarvan 2.600 in Duitsland. Sinds 2014 maakt GROHE deel uit van de sterke merkenportefeuille van de Japanse fabrikant van baanbrekende water- en woningbouwproducten: LIXIL. Om "Pure Freude an Wasser" te garanderen, is elk GROHE product gebaseerd op de merkwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. 

Gerenommeerde producthighlights zoals GROHE Eurosmart of de GROHE thermostaatserie, maar ook baanbrekende innovaties zoals het GROHE Blue watersysteem onderstrepen de diepgaande expertise van het merk. GROHE richt zich op de behoeften van de klant en creëert zo intelligente, toekomstgerichte en duurzame productoplossingen die een relevante toegevoegde waarde bieden binnen elk gezin én bovendien het kwaliteitslabel "Made in Germany" dragen. R&D en design zijn stevig verankerd als een geïntegreerd proces in Duitsland. GROHE neemt daarnaast zijn bedrijfsverantwoordelijkheid uiterst serieus en richt zich op een grondstofbesparende waardeketen. Sinds april 2020 produceert het sanitairmerk wereldwijd CO2-neutraal*. GROHE heeft zich bovendien het doel gesteld om tegen 2021 volledig kunststofvrije productverpakkingen te gebruiken.

Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 490 design- en innovatieprijzen en verschillende duurzaamheidsprijzen het succes van GROHE bevestigd.  GROHE was de eerste in zijn branche die de CSR Award van de Duitse Bondsregering en de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021 won in de categorieën "Resources" en "Design". Als onderdeel van de duurzaamheids- en klimaatcampagne "50 Sustainability & Climate Leaders" stuurt GROHE ook duurzame transformatie aan.

*inclusief CO2-compensatieprojecten, meer op green.grohe.com


Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium