Wereld Oceanen Dag roept vandaag op tot gezamenlijke actie om de oceanen te redden

Wereld Oceanen Dag roept vandaag op tot gezamenlijke actie om de oceanen te redden

GROHE en Everwave introducerenopruimplatform voor plasticvrije rivieren

Story image
  • Innovatie om de plasticcrisis aan te pakken: GROHE draagt bij aan prototypetest van nieuw rivierreinigingsplatform HiveX
  • Samenwerking tussen GROHE en sociale onderneming Everwave toont positieve impact
  • Mijlpaal voor GROHE: besparing van 37 miljoen plastic items per jaar dankzij plastic-verminderde verpakkingen.

Vandaag, 8 juni, vieren we Wereld Oceanen Dag. Oceanen voorzien ons van de helft van de zuurstof die we ademen, leveren ons voedsel, werkgelegenheid en een prachtige onmisbare biodiversiteit. Wereld Oceanen Dag dringt er vandaag bij ons op aan om plastic afval meer dan ooit te bestrijden, aangezien het bijdraagt aan het wereldwijde watervervuilingsprobleem en de menselijke gezondheid beïnvloedt*. Want hoe je het ook draait of keert, de oorsprong van de destabilisatie van deze vitale hulpbron komt spijtig genoeg door menselijke ingrepen.**

Het beschermen van de waardevolle grondstof water staat ook centraal bij GROHE, een toonaangevend wereldmerk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen. Het merk streeft dit doel na door plasticvervuiling vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken met zijn Less Plastic Initiative, en legde ook reeds een solide basis voor een verdere toename van zijn gezamenlijke inspanningen op het gebied van duurzaamheid.

Story image

Ondersteuning van nieuwe innovaties om de plastic crisis aan te pakken

GROHE werkt sinds 2019 samen met Everwave, een sociale onderneming met als missie rivieren te ontdoen van afval en de oceaan te beschermen. Dat partnerschap neemt nu een nieuwe vorm aan met het proefproject van het innovatieve reinigingsplatform HiveX, dat in maart 2022 werd gelanceerd in de rivier Bacchiglione in Padua (Italië).

Het verankerde, stationaire platform maakt gebruik van de kracht van de rivierstroom om drijvend afval continu af te leiden en op te slaan - het is energie-efficiënt en milieuvriendelijk omdat de passieve technologie energie uit de omgeving gebruikt om te functioneren. Het honingraatvormige ontwerp kalmeert de stroming van het water terwijl het toch kan doorstromen. Daardoor kunnen de plastic deeltjes die het oppervlak bereiken uit het water worden gefilterd. Dit zorgt er ook voor dat alleen afval wordt verzameld en dieren ongedeerd blijven. Eenmaal geïnstalleerd, kan het dankzij zijn interne architectuur tot vijf ton afval verzamelen. Zo wordt voorkomen dat het afval in de Golf van Venetië terechtkomt, waardoor eventuele schade aan het milieu en de fauna wordt beperkt.

"Aanvankelijk wilden we een technologie ontwikkelen voor de oceaan. Naarmate het onderzoek vorderde, werd duidelijk dat het effectiever is om bij rivieren te beginnen, aangezien 80% van het afval in de oceanen daar vandaan komt. Dankzij de modulaire, low-tech opzet van HiveX is het een zeer eenvoudige oplossing die in veel rivieren kan worden geïmplementeerd en daardoor in staat is om waterwegen over de hele wereld te helpen schoonmaken – en dat zonder hoge kosten of gespecialiseerd personeel. We zijn GROHE erg dankbaar dat ze onze missie om de oceanen te beschermen al jaren steunen en dat ze als merk zo'n positieve impact hebben op het milieu," zegt Clemens Feigl, CEO & Co-Founder van Everwave.
Story image

Samenwerking stimuleert transformatie

De hoeksteen van het partnerschap met Everwave is uiteraard het schoonmaken van kwetsbare watersystemen. Daarnaast zetten zowel GROHE als Everwave zich ook in om educatie te stimuleren en consumenten te inspireren tot een duurzamere levensstijl.

"Ons hecht partnerschap toont aan dat door gebruik te maken van de expertise van een wereldmerk een sociale start-up een directe, tastbare impact kan hebben. Het partnerschap met Everwave versterkt onze rol als industrieleider op het gebied van duurzaamheid en helpt ons nieuwe wegen in te slaan wat betreft onze bijdrage aan UN Sustainable Development Goal 6," zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.
Clemens Feigl, CEO & Co-Founder van Everwave versterkt deze verklaring en voegt eraan toe: "De steun van GROHE als een toonaangevend wereldmerk helpt ons onze zichtbaarheid in de EMENA-regio te vergroten en ons doel van een gezonde oceaan te bevorderen. Door onze krachten te bundelen en mensen bewust te maken van de wereldwijde plasticcrisis, komt het milieu als ultieme winnaar uit de samenwerking."

Anderen inspireren om hetzelfde te doen

Impactvolle transformatie kan alleen samen worden bereikt. Met de Made for your Water-campagne en producten als het watersysteem GROHE Blue neemt GROHE dan ook haar verantwoordelijkheid om zelf het goede voorbeeld te geven. Op die manier zet het merk alvast een grote stap naar collectieve gedragsverandering: plasticgebruik minderen en zo bijdragen aan een schoner milieu.

 "Met onze merkinitiatieven willen we zowel consumenten als partners uit de industrie in staat stellen en inspireren om deel te nemen aan de reis om plastic te verminderen. Aangevuld met de samenwerking met Everwave laten onze inspanningen zien dat we samen ons doel van een leefbare toekomst met minder plastic dichterbij kunnen brengen," aldus Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.

GROHE X meer over het partnerschap van Everwave en GROHE en hoe dat hielp om de belofte van de Made for Your Water-campagne waar te maken.

link

** H.A. Leslie, M. J. M. van Velzen, S.H. Brandsma, D. Vethaak, J.J. Garcia-Vallejo, M.H. Lamoree, Discovery and quantification of plastic particle pollution in human blood, Environment International (2022), doi: link

Download de hoge resolutie beelden hier


OVER GROHE N.V. - S.A.

GROHE, 's werelds toonaangevend merk voor complete badkameroplossingen en keukeninrichtingen heeft in totaal meer dan 7.000 werknemers in 150 landen, waarvan 2.600 in Duitsland. Sinds 2014 maakt GROHE deel uit van de sterke merkenportefeuille van de Japanse fabrikant van baanbrekende water- en woningbouwproducten: LIXIL. Om "Pure Freude an Wasser" te garanderen, is elk GROHE product gebaseerd op de merkwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid. 

Gerenommeerde producthighlights zoals GROHE Eurosmart of de GROHE thermostaatserie, maar ook baanbrekende innovaties zoals het GROHE Blue watersysteem onderstrepen de diepgaande expertise van het merk. GROHE richt zich op de behoeften van de klant en creëert zo intelligente, toekomstgerichte en duurzame productoplossingen die een relevante toegevoegde waarde bieden binnen elk gezin én bovendien het kwaliteitslabel "Made in Germany" dragen. R&D en design zijn stevig verankerd als een geïntegreerd proces in Duitsland. GROHE neemt daarnaast zijn bedrijfsverantwoordelijkheid uiterst serieus en richt zich op een grondstofbesparende waardeketen. Sinds april 2020 produceert het sanitairmerk wereldwijd CO2-neutraal*. GROHE heeft zich bovendien het doel gesteld om tegen 2021 volledig kunststofvrije productverpakkingen te gebruiken.

Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 490 design- en innovatieprijzen en verschillende duurzaamheidsprijzen het succes van GROHE bevestigd.  GROHE was de eerste in zijn branche die de CSR Award van de Duitse Bondsregering en de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021 won in de categorieën "Resources" en "Design". Als onderdeel van de duurzaamheids- en klimaatcampagne "50 Sustainability & Climate Leaders" stuurt GROHE ook duurzame transformatie aan.

*inclusief CO2-compensatieprojecten, meer op green.grohe.com


Voor meer info, vragen of opmerkingen, aarzel niet ons te contacteren:

Walkie Talkie - Deborah Dekrem & Rani Huttener l  [email protected]  l 0495 14 18 26 & 0477 85 42 38

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium