Weg met het taboe: de Elvie Trainer, femtech van de bovenste plank voor uw bekkenbodem

5-elvie-trainer-comp-3.jpg

Moeders wereldwijd zijn het eens wanneer we zeggen dat een kind krijgen een kleine aanslag betekent op die ene zone 'down under'. Door de zwangerschap en de daarbij gepaarde hormonen verzwakken je bekkenbodemspieren. Niet minder dan 1 op 3 vrouwen ondervindt bekkenbodemproblemen. Bij jonge moeders loopt dat aantal zelfs op tot 70%. Kegeloefeningen zijn een efficiënte manier om je bekkenbodemspieren (voor en na een bevalling) te trainen én te versterken. Maar spieren trainen die je niet ziet is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. 

Femtech brand Elvie ontwikkelde daarom de Elvie Trainer, een toestelletje dat op basis van slimme technologie werkt. Het enige wat je moet doen is het apparaat inbrengen en verbinden met de app op je smartphone. De app begeleidt je door leuke, vijf minuten durende workouts. Denk: korte work-outs die meer bekkenbodemstabiliteit vergaren met postnataal herstel én verbeterde intimiteit als resultaat.

Van 17 tot 22 juni vindt de Wereld Continentie Week plaats. De bodem van het vrouwenlichaam (en dan vooral de problemen die die bodem ondervindt) is nog steeds een thema waarrond een taboesfeer hangt. Zo is incontinentie (onvrijwillig verlies van urine, stoelgang of windjes) een gekend probleem onder vrouwen, waar ze veelal gewoonweg niet over durven praten. Er wordt nog te vaak aangenomen dat incontinentie hoort bij het ouder worden en onvermijdelijk is na een bevalling. Het belang van een getrainde bekkenbodem wordt zwaar onderschat en in het algemeen pas opgemerkt wanneer het te laat is en klachten de kop opsteken. Wat vergeten wordt is dat het echter een medisch probleem is waarvoor oplossingen bestaan.

"Uit wetenschappelijk onderzoek* blijkt dat bekkenbodemproblemen een negatieve invloed hebben op de levenskwaliteit van vrouwen. Zo hebben vrouwen met klachten vaker last van schaamtegevoelens en voelen ze zich angstig en onzeker met als gevolg dat ze sportieve of sociale activiteiten mijden. Activiteiten die net erg belangrijk zijn voor ieders algemene gezondheid," zegt Hedwig Neels, Doctor Assistent Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie Pelvic Floor Physiotherapist (Antwerp University Hospital (UZA), Urology and Gynaecology.)

Onderstaande symptomen kunnen duiden op een zwakke bekkenbodem:

  • Het niet goed blijven zitten van tampons of menstruatiecups
  • Ongewenst urineverlies bij het lachen, tillen, springen of niezen
  • Minder gevoel bij het vrijen en moeilijker tot een orgasme komen
  • Onvrijwillige (vaginale) windjes

Elvie Trainer maakt het bekkenbodemtaboe bespreek- én behandelbaar
Een groot probleem aanpakken, kan aan de hand van iets kleins, moet Tania Boler (Founder en CEO van femtech merk Elvie) gedacht hebben toen ze in 2015 de Elvie Trainer op de markt bracht.

Op je eentje thuis spieren trainen die je niet kan zien, is moeilijk. Je vraagt je voortdurend af of je het wel goed doet én of het überhaupt wat uithaalt, wat uiteraard niet motiverend is om de oefeningen vol te houden. De slimme en subtiele kegeltrainer van Elvie komt met een oplossing.

Tania Boler, oprichtster en CEO van Elvie:

"We ontwikkelden de Elvie Trainer voor vrouwen om controle te krijgen over hun bekkenbodemgezondheid. Een van de manieren waarop we dit deden was door te werken met de slimme techniek 'biofeedback'. Daarmee wordt op het scherm van je smartphone precies zichtbaar wat er gebeurt in je lichaam. Dit soort technologie was voorheen alleen beschikbaar in ziekenhuizen en voor professionals in de gezondheidszorg. Het was een van de vele barrières die we met ons ontwerp wilden overwinnen. Met één op de drie vrouwen die de kegeloefeningen verkeerd uitvoert was de nood aan dit soort technologie groot. Elvie Trainer detecteert wanneer gebruikers hulp nodig hebben bij de uitvoering van hun oefeningen en vermindert op die manier het giswerk "daar beneden" met betere resultaten tot gevolg. Omdat we vrouwen in staat willen stellen hun gezondheid in eigen handen te nemen, geven we hen de middelen om thuis, wanneer het past in de planning en met behulp van doeltreffende technologie de bekkenbodemproblemen te overwinnen - het is echt een machtig ding."

Het ovalen gedeelte van het kleine apparaatje wordt ingebracht zoals een tampon en staat via Bluetooth in verbinding met je smartphone of tablet. Met de app als personal trainer beschik je over leuke vijf-minuten-durende work-outs die werden ontworpen door specialisten. Je checkt je vooruitgang in real time én je krijgt rechtstreeks feedback wanneer je een oefening verkeerd uitvoert.

“Onze slimme technologie biedt vrouwen de kans om hun bekkenbodem te trainen op een manier die ongelofelijk gemakkelijk, verrassend leuk en discreet is. Reeds na vier weken merk je positief resultaat” vervolgt Tania Boler, oprichtster en CEO van Elvie.

Een greep uit de vele voordelen van de Elvie Trainer:

  • Dankzij de app die je bij het product installeert, worden bekkenbodemspieroefeningen bijna een spelletje.
  • Wat de kinesist thuis niet kan doen, neemt Elvie Trainer over. De visuele hulp doet enorm veel: je zien meteen waarop je moet letten én je kan je vooruitgang bijhouden, wat extra motiverend werkt.
  • Je krijgt instant feedback en wordt herinnerd aan je trainingsessie zodat je hem niet vergeet.
  • Wanneer een kinesist bezoeken (door tijdsgebrek) niet onmiddellijk een optie is, is Elvie Trainer de geschikte oplossing om thuis te trainen wanneer het jou uitkomt. Een work-out duurt ongeveer 5 minuten, waardoor je er tussendoor makkelijk tijd voor kan maken.
  • Je doet de oefeningen rechtstaand (in lichte squadhouding) of liggend.


Elvie Trainer is o.a. verkrijgbaar via blabloom.comdreambaby.bethebabyscorner.behetlandvanooit.befarmaline.benewpharma.bemedi-market.beGoed thuiszorgwinkel en via de zorgshop van de Liberale Mutualiteit.

Prijs Elvie Trainer: € 199,-


Bekijk de meest gestelde vragen hier en vraag steeds raad aan een medisch deskundige als u zich afvraagt of dit het juiste apparaat is voor jouw situatie.

Voor meer info of producttests of een interview met Tania Boler,
graag contact opnemen met Maureen en Rani via:
elvie@talkie.be 

 

Beeldmateriaalhttps://press.talkie.be/en/dir/elvie-trainer

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be