WANNEER KLEUR MODE EN ARCHITECTUUR SAMENBRENGT

De inspiratiebron van Daisy Plas van Hampton Bays

Screenshot2021-03-17at16.14.26-9900000000079e3c.png

Misschien zou je mode en architectuur niet zo snel met elkaar verbinden. Toch zijn er best veel raakvlakken wat esthetiek, materiaalkeuze, verhoudingen en kleur betreft. Vooral deze laatste biedt een bijzondere bron aan inspiratie voor Daisy Plas, refounder van het Belgische modelabel Hampton Bays.

Wat nu volgt is niks voor grijze muizen.

Intussen werkt ontwerpster Daisy Plas aan de zomercollectie van 2022.  Als deze collectie en de ontwerpen op punt staan, start, net zoals de voorgaande seizoenen, de zoektocht naar de ideale shoot locatie om deze nieuwe collectie op beeld vast te leggen.  Als uitgangspunt wordt het kleurenpalet van de collectie als bepalende factor genomen.

Een modekleur is niet zomaar een kleur, maar een kleur van betekenis. Kleuren roepen emoties op die mee bepalen of een bepaalde locatie of gebouw een fit vormen met het verhaal achter iedere collectie,’ benadrukt Daisy.

Kleur bekennen

Kleur is dankbaar, het fleurt je dag, je gezicht en je humeur”, aldus Daisy Plas. Kleur is niet alleen een stijladvies van de ontwerpster van het Belgisch label Hampton Bays, het vormt tevens één van de kernwaarden waar het merk voor staat, samen met kwalitatieve knitwear en comfort.

De lente-zomer 2021 collectie wordt getypeerd door drie thema’s: Ultra Blue, Pinky Swear en Earthly Matters. In het eerste thema wordt blauw gecombineerd met een fel grasgroene kleur. Zoals de naam Pinky Swear doet vermoeden, wordt dit thema vormgegeven door een mix aan roze en oranje en spelen aardetinten de hoofdrol bij Earthly Matters.

Met de kleuren groen, roze en zachte aardetinten in het achterhoofd, was het uitkijken naar een locatie en gebouw die deze kleuren op een gedurfde en toch gestileerde manier vertegenwoordigen en aanvullen. Een locatie die het plaatje compleet maakt en het verhaal dat Daisy schreef, versterkt.

Spelen met kleur
Je hoeft het niet altijd ver te zoeken, want voor de shoot locatie van de lente-zomer 2021 collectie viel Daisy haar oog op de basisschool in het West-Vlaamse Zarren. Een prachtig staaltje design van het architectenbureau FELT dat bovendien genomineerd is voor de Mies van der Rohe Award 2022. De locatie weerspiegelt de collectie: vele structuren, speels, kwalitatief, kleurrijk én Belgisch.

De opvallende turnzaal en de indrukwekkende traphal zijn de blikvangers van de locatie en geven een meerwaarde aan de zomercollectie van Hampton Bays. Maar opnieuw was er hier één bepalende factor: kleur. “De kleuren die de collectie tekenen, vind je ook terug in de architectuur van deze school,” bevestigd Daisy.

Zoals Coco Chanel citeerde: ‘mode is architectuur: het is een kwestie van proporties’ waarbij de verbindingskracht tussen beide begrippen wordt gevormd door kleur, het DNA van Hampton Bays,” vult de ontwerpster en refounder van het merk aan.

Ben je benieuwd naar de collectie en architectuur die winter 2021 van Hampton Bays zal brengen? Of ben je nieuwsgierig naar nog meer inspiratiebronnen van Daisy Plas? Contacteer ons en dan brengen we jullie graag in contact. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be