Walkie Talkie's brand guide: Belgische merken in de kijker

Onder het mom van #supportyourlocals en #kooplokaal, licht Walkie Talkie ter gelegenheid van de nationale feestdag 13 van haar klanten uit met 100% Belgische roots.

VLOT LANGS DE BELGISCHE WEGEN

Sommigen noemen Cowboy de fraaiste e-bike ontworpen in België. Al sinds 2017 pleit deze Brusselse start-up ervoor om de straten al fietsend te heroveren. Je hoeft je zelfs niet na te denken over schakelen en dat tot wel 70 km lang. Een Cowboy e-bike heb je al voor €1990. 

Beelden in hoge resolutie

KUNST EN CULTUUR AAN DE KUST

Oostende is bij uitstek dé Stad aan Zee. Ze heeft een vloedgolf aan activiteiten te bieden: cultuur opsnuiven bij verschillende musea (vb. Het Ensorhuis, Mu.Zee …) of een street art tour doorheen de stad met werken van The Crystal Ship. Ook voor de mode-, design- of food-liefhebbers heeft de stad eindeloos veel in petto.

Beelden in hoge resolutie

NIEUWE GENERATIE DENKSPELEN

Smartgames staat bekend voor hun stimulerende denkspelen voor jong en oud en pakt uit met haar allereerste multiplayer game: Froggit. Het gezinsspel traint cognitieve vaardigheden en is verkrijgbaar voor slechts €29,95. Geschikt vanaf 6 jaar.

Beelden in hoge resolutie

EEN NO-NONSENSE LOOK MET VERFIJNDE VROUWELIJKE DETAILS

Er waait een frisse wind bij Hampton Bays. Refounder Daisy Plas focust op positiviteit, ongedwongenheid en spontaniteit en voorziet een injectie van levendig rood, tricot en een vrouwelijke touch. 

Beelden in hoge resolutie

WEGDROMEN ONDER ZIJDEZACHT BEDLINNEN

Een donzen hoofdkussen en dekbed is onmisbaar in elke slaapkamer. Met de Marie-Marie collectie creëer je een nonchalante look met een dekbedset uit de Linen Stories of Vintage Cotton-reeks. Wie graag luxe toevoegt aan de slaapkamer, kan kiezen voor satijn. 

Beelden in hoge resolutie

BAVET - #MADEFORFRIENDS

Letterlijk, want Bavet brengt mensen samen om te genieten van een heerlijk bord spaghetti in een ongedwongen sfeer met een vleugje rock ’n roll. Om in te spelen op de groeiende trend van flexitarisch eten, slaat Bavet de handen in één met De Vegetarische Slager. Zonder in te boeten op smaak voegt Bavet twee nieuwe spaghetti-gerechten toe aan hun menu: The Bolo Bastard en de The Holy Mary. Bavet is aanwezig in Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Leuven.

Beelden in hoge resolutie

CASPER - 7 KEUKENS, 1 ADRES

Het vriendelijke spookje Casper deelt zijn naam met de Gentse ghost kitchen die intussen reeds een vestiging heeft in Gent en Antwerpen. Casper wil de delivery-wereld  veranderen en biedt de mogelijkheid om verschillende gerechten via eenzelfde platform te bestellen. Het nieuwe foodconcept combineert 7 verschillende keukens: Gloria, Bertha, Buns Don't Lie, Mondial en voor de dessertliefhebbers is er The Sweet Lab, Netfl!x ’n Chill en het nieuwste merk The Creamery. Sinds kort werd de gezonde keuken van Pascale Naessens toegevoegd.

Beelden in hoge resolutie

PUUR EN ZUIVER WATER RECHT UIT ONZE EIGEN BODEM

We staan er niet altijd bij stil dat heel wat mineraalwaters van ver komen vooraleer ze hier geschonken en gedronken worden. En dat terwijl het zuiverste mineraalwater van BRU® zowaar bij ons in de Belgische Ardennen natuurlijk én lichtbruisend ontspringt. Daarom maakt BRU® Belgen bewust om voor lokaal en natuurlijk mineraalwater te kiezen. #eetlokaaldrinklokaal. Meer info vind je op bru.be.

Beelden in hoge resolutie

Om de zuiverheid te garanderen van haar pure mineraalwater zet SPA® zich al meer dan 130 jaar lang in voor het behoud en onderhoud van de ongerepte natuur. Het is daarmee een echte voorloper op het gebied van de bescherming van de natuurlijke bronnen. Om dat te vieren, brengt SPA® dit jaar een ode aan haar waters met een nieuwe brand signature ‘Tijdloos puur’ en een mini-website die het pure verhaal van SPA® vertelt.

Beelden in hoge resolutie

SMAAKMAKENDE MOCKTAILS VAN MATERNE

Nodig je vrienden uit bij je thuis? Dankzij de nieuwe mocktails van Materne maak jij verbluffende cocktails in een handomdraai. Volg stap per stap dit recept van Hannah Van Ongevalle en maak indruk op je gasten met een verrassend pittige Strawberry Daiquiri! 

Ingrediënten:
8 cl Materne Daiquiri
4 cl Bacardi rum 
1 cl Martini Rosso
3 cl citroensap (Materne)
2 cl munt-chili siroop

Klik hier voor de bereiding

Beelden in hoge resolutie

TOMATENSAUS VOOR FIJNPROEVERS

Het geheim van think tomato schuilt in engelengeduld: door het lange sudderen komen alle verrukkelijke aroma’s vrij. Daarna wordt de tomatensaus - zonder toegevoegde bewaarmiddelen - onmiddellijk verpakt wat voor een langere houdbaarheid zorgt. De saus is tot in de puntjes afgekruid en dus helemaal gebruiksklaar. think tomato is online verkrijgbaar en in een select aantal bewust gekozen winkels voor € 5,95 per pot.

Beelden in hoge resolutie

DE 'STRAFSTE' KOFFIE DIE ER IS: BRUYNOOGHE KOFFIE

Tussen uitgestreken West-Vlaamse velden bevindt zich Bruynooghe Koffie. Belgisch, baristakwaliteit, een eigenwijze blend en "bèrelekker"! De beschrijving van de perfecte koffie volgens Bruynooghe? Artisanaal gebrande bonen met raffinementen van chocolade en een smakelijk schuimlaagje. De roots uit Kortrijk en bonen van over heel de wereld geven een zeldzame melange van uitersten. Zin in een creatief koffierecept? Ontdek hier 3 straffe recepten.

Beelden in hoge resolutie

SMAKELIJKE AVONTUREN VOOR KLEINE FOODIES

Welkom in de wondere wereld van geuren en kleuren, smaken en texturen. Het Belgische kindervoedingslabel Sienna & Friends specialiseert zich in biologische smaakbommen voor baby’s vanaf 6 maand. Geen ‘prefab’ maaltijden, maar talloze kruidige voedingsmiddelen om snel een zelfgemaakte lekkere maaltijd op tafel te toveren. Van groentesauzen tot kruidenmixen, spreads, snacks en nog veel meer. Allemaal vrij van additieven, toegevoegd zout en suiker. 

Beelden in hoge resolutie

/////////////

Alle visuals bekijken

Voor meer info, specifiek beeldmateriaal of bij vragen:

Cowboy - cowboy@talkie.be
Visit Oostende - oostende@talkie.be
SmartGames - smartgames@talkie.be
Hampton Bays, Marie-Marie, Bavet & Casper - daphne@talkie.be
BRU - deborah@talkie.be
SPA® - rhany@talkie.be
Materne & think tomato - maureen@talkie.be
Bruynooghe & Sienna & Friends - sara@talkie.be

Contacteer ons
Rhany Opalfvens
Rhany Opalfvens
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium