Waarom honing een must is deze winter

Meli stelt haar ‘Specially Selected’ specialiteitengamma voor

Woensdag 11 oktober 2017 — Honingexpert en op-en-top familiemerk Meli verwarmt je dit najaar met een heerlijke smakenreeks ‘Specially Selected’, geselecteerd voor de echte honingliefhebber. Van de vloeibare Manuka honing tot de energetische kracht van stuifmeelpollen en de wonderen van honing met een vleugje koninginnengelei.

De West-Vlaamse marktleider Meli staat al decennialang wereldwijd bekend als dé referentie voor kwaliteitsvolle honing. Speciaal voor je winters zenuurtje verzekert Meli een reeks zoetigheden om je dagelijks theeritueel én vooral je lichamelijke weerstand naar een hoger niveau te tillen. Honing is namelijk niet enkel een zoete leidraad in de keuken, het belooft ook een verkwikkende bron te zijn van koolhydraten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Dankzij de snelle suikers fructose en glucose helpt dit goudkleurige goedje je om de winter fit door te komen. Honing heeft namelijk een bacteriële- en schimmelremmende werking dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen. Kortom, geen betere bondgenoot om deze winter fit door te komen dan Melis uitgebreide aanbod aan natuurlijke honing. 

De helende krachten van Manuka

Manukahoning is afkomstig van de Manukastruik. De Maori’s gebruikten het gewas al eeuwen geleden in hun traditionele geneeskunde omwille van diens helende eigenschappen. Deze honing heeft niet enkel een vloeibare textuur, maar ook een typerende amberkleur en bosachtige smaak. Meer nog, Manukahoning kent een kenmerkende antibacteriële werking gebaseerd op twee graadmeters: NPA (Non Peroxide Activity) geeft de zuiverheid en concentratie in de Manuka aan en MGO (Methylglyoxal) is de component verantwoordelijk voor de antibacteriële activiteit. Hoe hoger deze waarden, hoe beter de antibacteriële werking. De Meli Manuka is dus dankzij haar NPA 5+ en MGO 83% kwalificatie een effectief middel voor zeer uiteenlopende medische toepassingen, zoals bijvoorbeeld wonden, maagzuur, ontstekingen, koortsblaren en nog veel meer. Iedere dag 1 tot 3 eetlepels Manuka (ideaal 1 uur voor de maaltijd) kan de weerstand en de darmwerking positief beïnvloeden.

Forever young met koninginnengelei

Deze smeuïge honing van Meli bevat drie procent pure koninginnengelei, een voedingsrijk sap geproduceerd voor én door bijen die als voedsel dient voor de bijenkoningin. Dit natuurlijke tonicum, vaak ook Gelée Royale genoemd, zorgt voor een verhoging van de celvitalitei en is rijk aan vitamines, mineralen en aminozuren. Rockband Alphawhale zong het al in 1984 en met een dagelijkse portie honing met Koninginnengelei is ‘forever young’ geen verre droom meer!

Stuifmeelpollen als winters krachtvoer

Stuifmeel zijn de mannelijke voortplantingscellen van bloemen en planten. De bijen verzamelen dit stuifmeel als krachtvoer voor zichzelf en voor de jonge larven, dus waarom jij ook niet? Stuifmeelpollen zijn kleine, goudkleurige bolletjes die je zo kunt opeten en bezitten alle voedingsstoffen die een mens nodig heeft: eiwitten (ongeveer 40%), vrije aminozuren, vitaminen, inclusief B-complex en foliumzuur. 

1 soeplepel puur voor het sporten of tijdens de kantooruren, of gemengd met ontbijtgranen en yoghurt ’s ochtends: stuifmeelpollen geven je een boost dit najaar!  Deze superfood is niet enkel een natuurlijke bom vol koolhydraten, maar is ook rijk aan proteïnen, waarvan de helft onder de vorm van aminozuren. Iets wat ons lichaam broodnodig heeft, maar niet zelf kan aanmaken.

Welcome to honey flavour town!

Het Specially Selected-gamma van Meli omvat een mini-imperium aan diverse honingsoorten en heerlijke smaken. Van de aromatische smaak van tijm- en eucalyptushoning tot zeemzoete smaakmakers zoals acacia- en zonnebloemhoning. Wie beweert dat de combinaties met dit pure natuurproduct zich enkel beperkt tot zoetmaker in je kopje thee, heeft het behoorlijk mis.

Elk product combineer je moeiteloos in de keuken. Geniet van de onmiskenbare zoetmaker in je snelle ontbijthap én als subtiele toets in grootmoeders favoriete gerechten. Een frisse mocktail met een zoete toets honing die naar appeltaart smaakt? Geen probleem! En ook sporters hoeven zich niet schuldig te voelen als ze een smakelijke energiereep met een stroperig laagje honing nuttigen. 

Ontdek hier meer culinaire inspiratie met honing!

HONEY FACTS

  • 100% natuurlijk: honing is een natuurproduct waar - wettelijk bepaald - niets aan toegevoegd noch uitgehaald mag worden. In honing zitten 100% natuurlijke suikers, nl. fructose en glucose. Meli-honing wordt beoordeeld op diverse, strenge kwaliteitscriteria en gekeurd volgens de strengste normen wereldwijd.
  • Korftemperatuur: vermits de natuurlijke temperatuur in een korf 38°C bedraagt, respecteert Meli die grenstemperatuur om de rijkheid aan vitaminen, mineralen, aminozuren en antioxidanten te behouden. 
  • Verwarmen van honing: als je honing aan je thee toevoegt, doe dat dan nooit in kokend water, maar laat jouw thee eerst afkoelen. Boven de 40° gaan belangrijke bestanddelen zoals enzymen, vitaminen en aminozuren verloren.
  • Voedingswaarde: honing heeft een behoorlijke calorische waarde. Het gaat niet om ‘lege’ calorieën, maar om onmiddellijk inzetbare energie. Een van de redenen waarom sporters zo vaak honing gebruiken. De zoetwaarde van 100g honing staat gelijk met die van 120g suiker. Gebruik dus wat minder, dan scheelt dat ook nog in calorieën. 1 eetlepel honing is 12 gram, 100 gram honing zijn 1340kJ of 320kcal.
  • Bewaren van honing: honing is een zonneproduct dat niet van koelkastkoude houdt. Bewaar je honing daarom op een donkere plek van om en bij de 18°C. 

Klik hier voor beeldmateriaal

Voor vragen, meer informatie, product reviews of een blik achter de schermen, neem contact op met:

Sara De Bruyne - sara@talkie.be - 0491 370 393
Valérie Bourgeois - valerie@talkie.be - 0497 318 622

Over Meli
Meli, de grootste honingproducent in België, kent zijn oorsprong in 1925. Wanneer de achttienjarige Alberic Florizoone de opbrengst van de bijenkorven achter het ouderlijk huis verkoopt, groeit al snel de interesse van winkeliers in de omliggende dorpen. Dit betekent het begin van het Meli-verhaal. Een verhaal dat voor de iets minder jonge generatie onverbrekelijk verbonden is met het Meli-park in Adinkerke. In 1995 brengt Meli als eerste in Europa honing in handige knijpflessen op de markt, een innovatie waardoor honing doorbreekt als keukeningrediënt. Anno 2017 is het bedrijf in Veurne één van Europa's toonaangevende honingafvullers. Ondertussen blijven de meer dan 50 medewerkers van de West-Vlaamse marktleider aan de kar duwen, goed voor zo'n 9.000 ton honing per jaar. 

Vandaag vinden we Meli terug op de ontbijttafel en in de keuken met een onverwoestbaar gamma crème en vloeibare honing, een uitgebreid assortiment specialiteitenhoningen en honingproducten zoals de geliefde honingwafel en honingkoek, de karaktervolle chocopasta en bonbons. De rode draad: compromisloze kwaliteit en oprechte liefde voor het honingvak. 

Wil je nog meer weten, bezoek: http://www.meli.be.

Website

Facebook

Instagram

Meli Specially Selected Acacia_1_375g_5,29 euro
Meli Specially Selected Eucalyptus_1_375g 2017_4,79 euro
Meli Specially Selected Eucalyptus_2_375g 2017_4,79 euro.jpg
Meli Specially Selected Gelée Royale_2_375g 2017_5,33 euro
Meli Specially Selected Lavendel/lavande_2_250g 2017_4,99 euro
Meli Specially Selected Manuka vloeibaar/liquide_2_ 250g 2017_10,99 euro
Meli Specially Selected Tijm_1_375g 2017_5,49 euro
Meli Specially Selected Zonnebloem/tournesol_1_375g_3,99 euro.jpg
Meli Specially Selected Zonnebloem/tournesol_2_375g_3,99 euro
Sara De Bruyne Walkie Talkie
Valérie Bourgeois Walkie Talkie