WAAROM GESTOOMDE VOEDING WEL GEZOND IS

WAAROM GESTOOMDE VOEDING WEL GEZOND IS

Mealhero ontkracht de misvattingen over stomen

Denk je net zo goed bezig te zijn met je gekookte groenten, blijkt dat er een hoop vitamines verloren gaan. Zonde! Stomen is het nieuwe koken: gezond en super makkelijk. Toch bestaan er nog heel wat misvattingen over deze bereidingswijze van voeding. Mealhero, dé expert in stomen, zet het record recht en ontkracht de mythes die bestaan.

Gezond eten is voor iedereen anders. Mineralen en vitaminen zorgen ervoor dat een ingrediënt als gezond wordt ervaren. Iedereen heeft een verschillende levensstijl, maar een gecontroleerde suikerinname, voldoende hydratatie, beweging en een gevarieerd menu kunnen we omschrijven als een gezonde manier van leven. Dat laatste is ook leuker, want is het niet fijn om elke dag verschillende groenten, fruit, vlees of vis te kunnen kiezen? Op die manier neem je bovendien de nodige voedingsstoffen op.

Maar hoe behoud je die twee voedingsstoffen tijdens het koken? Als je je ingrediënten op de normale manier bereid en kookt, dan zullen er veel voedingsstoffen in het water opgenomen worden en verloren gaan. Bij stomen gebruik je ook water, maar plaats je de ingrediënten boven het water in plaats van erin. Gestoomde gerechten behouden hun authentieke smaak, blijven sappig en zien er ook nog eens mooi uit, perfect dus voor aan jouw tafel.

Vitamines, mineralen en antioxidanten worden beter bewaard bij stomen. 

In tegenstelling tot ‘traditioneel koken’ is er bij stomen geen extra vet nodig om je eten toch lekker sappig te maken. Wil je op je voeding letten of volg je een bepaald dieet? Dan is stomen opnieuw de aangewezen manier om je voeding te bereiden. Door het stoomproces komen je ingrediënten bovendien niet in het water en behouden ze nog beter hun authentieke en pure smaak. Wil je toch wat extra kruiden, dan kan je het water eventueel vervangen door een bouillon of kruiden aan het water toevoegen.

Dankzij de waterdamp behouden ingrediënten nog beter hun authentieke en pure smaak en kleur.

Het stoomproces verloopt op natuurlijke wijze, vermits het al een eeuwenoude techniek is. Bovendien komt je eten niet in aanraking met onnodige stralingen van je microgolf als je bijvoorbeeld eten wilt opwarmen. De bereidingstijd is afhankelijk van het soort voedsel en de hoeveelheid die je wilt bereiden. Stomen duurt gemiddeld langer dan koken, maar je hoeft geen chefkok te zijn om met stomen aan de slag te gaan. Je krijgt bovendien meer vrije tijd omdat je niet constant aan het fornuis moet blijven.

Een natuurlijk stoomproces waar je tijd mee kunt winnen.

Als experts in stomen, deelt Mealhero drie handige tips om voor jou het klassieke stoomproces te doen slagen:

  1. Zorg ervoor dat de ingrediënten niet in aanraking komen met water
  2. Zet het vuur niet te hoog, maar wel hoog genoeg zodat er damp ontstaat.
  3. Breng ingrediënten extra op smaak door er een persoonlijke touch aan toe te voegen. Gebruik bijvoorbeeld een bouillon of water met kruiden.

VISMARKT

Als je denkt aan stomen, denk je snel aan groenten en rijst, maar er zijn ontelbaar veel mogelijkheden. Zo kan je ook vlees, vis, gevogelte en zeevruchten makkelijk stomen. Met het nieuwe aanbod ‘Vismarkt’ brengt Mealhero het beste van de zee op je bord. Vismarkt draagt het MCS-keurmerk dat garant staat voor 100% duurzaam gevangen vis. 

Duurzame vis

Vis bevat een onmisbare bron aan Omega 3-vetzuren en past helemaal in het rijtje van gezonde voeding. Het duurzame aanbod van de Vismarkt houdt er rekening mee dat er voldoende vis is in de oceaan, met respect voor de onderwaterwereld en dat er in het levensonderhoud van de vissers wordt voorzien. Net zoals alle ingrediënten van Mealhero wordt de vis diepgevroren aan huis bezorgd, wat ervoor zorgt dat de vis langer houdbaar blijft en bijgevolg duurzamer is.

Contacteer ons
Daphné Bonami
Daphné Bonami
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium