Vraag naar elektrische fietsen op vakantie stijgt, Roompot lanceert e-bike met Gazelle

Vraag naar elektrische fietsen op vakantie stijgt, Roompot lanceert e-bike met Gazelle

Dinsdag 16 mei 2017 — Fietsen staat bij bezoekers van Roompot met stip op één als vakantiebezigheid, gevolgd door wandelen en zwemmen. Vooral de ster van de elektrische fiets is rijzende onder de toerist, stelt Roompot Vakanties. Op die groeiende vraag speelt Roompot Vakanties als eerste vakantieaanbieder in met een eigen e-bike. Samen met Nederlandse fietsenbouwer Gazelle is een eigen elektrische fiets ontworpen die volledig is afgestemd op de behoeften van de vakantieganger.

Al voor vertrek kunnen gasten een e-bike reserveren, die bij aankomst op het vakantiepark klaar staat voor een ontspannen fietstocht. De fietsen zijn afgestemd op de behoeften van vakantiegangers. Er is gekozen voor een onderhoudsarme transportfiets met brede banden, een verend zadel en een extra breed stuur voor maximaal comfort. “Om het gemak te vergroten hebben de fietsen antilekbanden en een zadelpenklem met een snelsluiting. Zo kunnen gasten de zadelhoogte gemakkelijk aanpassen, zonder dat daarvoor gereedschap nodig is”, zegt woordvoerder Ferdi Ertekin van Koninklijke Gazelle.

Vitaliteit op vakantie steeds belangrijker

Gasten kunnen de nieuwste e-bikes en fietsen samen met hun verblijf boeken op dertig parken van Roompot Vakanties. In totaal staan er meer dan drieduizend tweewielers in de Roompot-kleuren oranje en zwart klaar voor gebruik, waarvan 250 gloednieuwe e-bikes. Roompot Vakanties komt zo nog beter tegemoet aan de sportieve aspiraties van hun gasten. “We staan bekend om onze sportieve en actieve vakanties. Veel van onze gasten kiezen ervoor om er met de fiets op uit te trekken. Naast zwemmen en wandelen is fietsen de meest populaire activiteit op vakantie, zeker bij Belgische en Duitse toeristen”, zegt woordvoerder Marc Volleman van Roompot Vakanties.

De e-bikes zijn te huur voor €50 per weekend en €75 per midweek.

Over Roompot Vakanties

Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Meer dan 2.100 medewerkers staan klaar om de gasten samen te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in zo’n 40 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 150 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts; van comfortabel tot zeer luxe.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews kan je contact opnemen met:
Walkie Talkie
Alexis Bracke
alexis@talkie.be
+32 473 63 48 20

Roompot
Marc Volleman
Manager Public Relations & Communications
Volleman.M@roompot.nl
T:  0031 113 – 374320
M: 0031 6 - 570 827 20

Roompot e-bike
Roompot e-bike
Roompot e-bike
Roompot e-bike
Roompot e-bike
Roompot e-bike
Roompot e-bike
Roompot e-bike
Alexis Bracke Walkie Talkie NV