Voka Open Bedrijvendag gaat hybride met thema 'Samen Ondernemen, Samen Groeien'

Voka Open Bedrijvendag gaat hybride met thema 'Samen Ondernemen, Samen Groeien'

31ste editie vindt plaats op zondag 3 oktober over heel Vlaanderen

Noteer alvast met stip zondag 3 oktober 2021 in je agenda, want dan is het naar goede gewoonte Voka Open Bedrijvendag! Voor hun 31ste editie pakken ze - na een volledig digitale editie tijdens coronajaar 2020 - uit met een hybride aanbod. Met het thema 'Samen Ondernemen, Samen Groeien' als rode draad kunnen kijklustigen zowel online als fysiek een blik achter de schermen werpen bij een uitgelezen selectie boeiende bedrijven over heel Vlaanderen.

Kijk opnieuw binnen bij je favoriete bedrijven! 

Met deelnemende bedrijven zoals FrieslandCampina, het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum en de KU Leuven Technologiecampus belooft Voka Open Bedrijvendag opnieuw enorm divers te zijn. Ambachtelijke pracht, stoere industrie of ingenieuze techniek, het aanbod heeft voor elk wat wils! Tientallen bedrijven over heel Vlaanderen openen de deuren, met heuse hotspots in Roeselare en Poperinge waar bezoekers respectievelijk zes en vijf ondernemingen kunnen bezichtigen.

Voka Open Bedrijvendag wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen, en viert het ondernemerschap het hele jaar door via Voka Open Bedrijvendag Virtueel: een online platform met virtuele rondleidingen. 

#geenwachtrijvoormij

Omdat de gezondheid en veiligheid van ondernemers, medewerkers en bezoekers topprioriteit is, zal er gewerkt worden met een digitale reservatietool. Bezoekers kunnen op voorhand hun uitstap plannen en een specifiek tijdsslot reserveren voor hun bezoek.  Zo wordt er voldoende afstand tussen de bezoekers gegarandeerd en is er van gezondheidsrisico’s geen sprake. Een bijkomend voordeel is dat de wachtrijen zo ook ineens verleden tijd zijn. Er wordt hiervoor een administratieve kost gevraagd van €2 per persoon per bezoek, behalve voor personen jonger dan 18 jaar.  

Virtuele rondleidingen verbreden het aanbod 

Na het enorme succes van de eerste - noodgedwongen volledig - digitale editie vorig jaar, borduurt Voka Open Bedrijvendag verder op dit potentieel:

"We hebben gemerkt dat mensen ook thuis vanuit hun luie zetel graag binnenkijken bij bedrijven om hun verhaal te ontdekken", vertelt Inge Claerhout, directeur van Voka Open Bedrijvendag"Vorig jaar stemden maar liefst 350.000 mensen af op ons digitaal evenement, en brachten meer dan 1 miljoen mensen doorheen het jaar een virtueel bezoekje aan één of meerdere deelnemende bedrijven. Het is een uitgelezen kans voor bedrijven die omwille van praktische redenen niet kunnen deelnemen aan het fysieke evenement, om via virtuele rondleidingen aan onze honderduizenden bezoekers te laten zien wat ze in hun mars hebben. Op die manier zijn we geëvolueerd van grootste ééndagsevenement in Vlaanderen naar een beleving die 365 dagen per jaar beschikbaar is."

Persmoment bij FrieslandCampina in Aalter

Het startmoment voor pers gaat dit jaar door bij de zuivelonderneming FrieslandCampina in Aalter. De Oost-Vlaamse vestiging is één van de vier Belgische productielocaties die gespecialiseerd is in de productie van lang houdbare melk en zuiveldranken, room, desserten en kaas. FrieslandCampina viert dit jaar zijn 150-jarig jubileum en toont onder andere hoe de melk van bij de boer tot in jouw koelkast komt, en hoe 100% gerecycleerde verpakkingen van je favoriete Cécémel worden gemaakt. 

 • 8.30u: verwelkoming met ontbijt
 • 9.00u:
  • Toespraak Inge Claerhout, Directeur Voka Open Bedrijvendag
  • Toespraak Jeroen Van de Broek, Managing Director FrieslandCampina België
  • Toespraak Hans Maertens, Gedelegeerd Bestuurder Voka, Vlaams Netwerk van Ondernemingen
  • Toespraak Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk en Economie
 • 9.30u: Bezoek productielocatie FrieslandCampina
 • 10u: Officiële opening voor bezoekers

 

Niet te missen tijdens Voka Open Bedrijvendag 2021!

 • Wil je weten hoe de melk van bij de boer tot in jouw koelkast komt, van gras tot glas? Rep je dan naar FrieslandCampinain Aalter! In het 150-jarig jubileum van één van de grootste zuivelcoöperaties ter wereld, krijgen bezoekers een unieke blik achter de schermen van de Oost-Vlaamse productielocatie, gespecialiseerd in de productie van lang houdbare melk en zuiveldranken, room, desserten en kaas.
 • Als je het warm krijgt van een Seaking of Falcon 20, of  interesse hebt in een afstudeerrichting lijnpiloot of Unmanned Aircraft Systems (drones) - dan bezoek je vast graag het Vlaams Luchtvaartopleidingscentrum in Oostende. Samen met studenten uit het middelbaar en hoger onderwijs test en onderzoekt het VLOC de nieuwste technologieën binnen de luchtvaart en andere sectoren zoals onderwijs, drones, logistiek en slimme mobiliteit.
 • De industrieel ingenieurs van morgen studeren vandaag aan de KU Leuven Technologiecampus in Gent. Het lijstje aan activiteiten is indrukwekkend: je eigen kleurenblindheid testen, een escape game in een trailer spelen, 3D-printers in actie zien, ontdekken hoe een universeel laadsysteem voor elektrische fietsen werkt of een testrit maken op een elektrische bakfiets op zonne-energie: het kan allemaal. 
 • Knack Weekend/Le Vif Weekend, De Zondag, Libelle en Flair zijn maar enkele van de vele successen van Roularta Media Group in Roeselare. Tijdens Voka Open Bedrijvendag is het mogelijk om te bekijken hoe de werking van zo'n groot multimediabedrijf precies in elkaar zit. Ook kan je een unieke blik werpen achter de schermen bij Roularta Printing. De grootste offsetdrukkerij van België voor kranten, magazines en catalogi voor binnen- en buitenland laat je ook kennismaken met hun gloednieuwe rotatiepers. 
 • De Belgische Marine uit Zeebrugge stelt op Voka Open Bedrijvendag in primeur samen met haar partner Belgium Naval & Robotics hun nieuwste technologieën omtrent de inzet van drones (onderwater-, oppervlakte- en luchtdrones) in het maritieme milieu aan het grote publiek voor. Klaar om te ontdekken hoe de Marine van de zee een veilige plek maakt? Of gewoonweg interesse in techniek en drones? Ga dan zeker langs bij de Belgische Marine tijdens Voka Open Bedrijvendag!
 • Wijnen met passie, dat vind je met zekerheid bij Gudule Winery in Brussel. Gudule Winery is de eerste urban winery van België waarbij wijnen in een Brussels jasje worden gestoken door oprichter Thierry Lejeune, een man die net zo goed van wijn houdt als van zijn stad. De wijnen van Gudule Winery wonnen eerder prijzen in internationale competities met hun ambachtelijke en lokale productie. Zelf eens proeven? Kom dan zeker langs bij Gudule Winery tijdens Voka Open Bedrijvendag!
 • Binnenkijken bij de e-commercegroep die foto-ideeën zoals fotoboeken en kalenders aan huis levert bij consumenten in 12 Europese landen? Dat doe je bij smartphoto in Wetteren. Oorspronkelijk gericht op de ontwikkeling van analoge filmrolletjes, maakte het in 55 jaar een enorme evolutie door. In de 'Gift Factory' waar cadeaus worden geproduceerd, doe je gegarandeerd inspiratie op.
 • Op zondag naar de bakker gaan: bij Au Flan Breton in het Vlaams-Brabantse Duisburg krijgt dat op 3 oktober een nieuwe dimensie. Op hun productiesite ontdek je hun passie voor zelfgebakken brood en banket en krijg je demonstraties en proevertjes uit hun assortiment van onder andere koffiekoeken, drooggebak en 12 soorten ambachtelijke confituur.  
 • Bewel, een organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt tewerk stelt, opent samen met Scania Part Logistics - partner sinds 15 jaar - hun deuren in Oudsbergen. Bewel is met 2.200 medewerkers en 9 vestigingen één van de grootste werkgevers van Limburg. Ook bij partner Brouwerij Alken-Maes, idem in Oudsbergen, krijg je een blik op de verpakkingswerken en andere werkzaamheden. 
 • Bij Arcelor Mittal in Gent zit je gebeiteld als je een blik achter de schermen wil van de ArcelorMittal-groep, het grootste staalbedrijf ter wereld met toepassingen in de automobielsector en een waaier aan industriële sectoren. Bereid je voor op 3D-simulatoren om tot kraandrijver opgeleid te worden, drones om de volumes van de grondstoffenbeddingen op te meten - én een boswandeling.

Alle praktische informatie vind je terug op www.openbedrijvendag.be. Neem gerust contact op indien je graag nu al iemand van het team achter Voka Open Bedrijvendag of een medewerker van één van de deelnemende bedrijven wil interviewen.  

Volg het reilen en zeilen van Voka Open Bedrijvendag op FacebookLinkedIn of Instagram.
Neem deel aan de conversatie met de hashtags #openbedrijvendag. 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium