Vlotjes terug aan het werk dankzij Elvie's Back to Work Pump Guide

Vlotjes terug aan het werk dankzij Elvie's Back to Work Pump Guide

Alles wat je écht wilt weten over moedermelk afkolven en het werk, voor jou verzameld in een e-book met alle tips en tricks

  • Ontdek alles over kolven op het werk in Elvie's gratis Back to Work Pump Guide
  • Beschikbaar vanaf vandaag: de gloednieuwe Elvie Stride borstkolf
  • Breast places to work: met aangepaste borstvoedingsruimtes in alvast 2 vestigingen geeft coworking space Silversquare het goede voorbeeld. De 8 andere verstigingen volgen snel. 

 

Misschien zit je moederschapsrust er bijna op, maar wil je graag blijven borstvoeden. Misschien ben je net weer gestart met werken, en tegelijk ook met kolven. Of misschien zie je die combinatie in de toekomst wel zitten? We’ve got you! 

 

Zit je moederschapsrust er bijna op?

Aan alle goede dingen komt een eind. Terug aan het werk gaan na de periode van moederschapsrust gaat in België vaak gepaard met het einde van het borstvoedingsverhaal. Veel vrouwen zien borstvoeden en kolven namelijk als enorm tijdrovend, iets dat moeilijk te rijmen valt met een drukke werkagenda. De keuze om te stoppen met borstvoeding en kolven is dan ook snel gemaakt, terwijl de WHO wel een minimum van 6 maanden borstvoeding aanbeveelt.

Toch gaat het in België de goede kant uit: Het aandeel kinderen dat bij de leeftijd van 6 maanden (de periode waarop veel moeders terug aan het werk gaan) nog borstvoeding krijgt is toegenomen t.o.v. het cijfer voor de borelingen van 2019 en kinderen uit voorgaande geboortejaren. Het zou kunnen dat het coronajaar 2020 het voor vele moeders gemakkelijker heeft gemaakt om langer borstvoeding te geven (o.a. dankzij de invoering van thuiswerk). In 2020 is er daarnaast ook meer gestart met borstvoeding, aldus Opgroeien, Kind en Gezin.*

“De kolf wordt vaak gezien als ‘het probleem’. Maar eigenlijk is het de oplossing. Dankzij een handige kolf gaan mensen borstvoeding en werken combineren. Wij zien zelfs meer vrouwen die blijven borstvoeding geven als ze weer aan de slag zijn." — Vroedvrouw Elke Notebaert van De Wolk Vroedvrouwen (en medeoprichtster van Motel Mama

We've got you!

Een baby komt misschien niet met een handleiding, maar dankzij Elvie bestaat er nu wél een 'Back to Work Pump Guide'. Dé handleiding met alles wat je écht wilt weten over moedermelk afkolven en in combi met terug aan de slag gaan, verzameld in een superhandig e-book met alle tips en tricks.**

Dankzij de juiste kennis en informatie in deze gids kunnen mama’s hun eigen weg vinden én een geïnformeerde keuze maken. Want: hoe zat het ook alweer met die kolfpauzes en hoe vraag je ze aan? Waarom is het een slim plan om tijdens je moederschapsrust alvast je diepvrieslade te vullen met moedermelk? Hoe begin je nu aan zo’n ‘back-up voorraadje’? En: hoe bewaar en transporteer je al die lunchpakketjes voor je baby op een veilige manier?

Na de praktische ‘pump prep’ is het vervolg van de guide volledig gewijd aan het echte werk: back to work. We vertellen je hoe je aangenaam kolft op het werk, zonder extra stress, want: de verschillende Elvie borstkolven? Die passen niet alleen vlotjes in de beha. Maar ook in vrouwen hun leven, én in hun werkdag.

 

Elvie Back to Work guide-NL.pdf 4 MB
Silversquare
Silversquare

Breast Places To Work

De praktijk leert dat kolfpauzes niet altijd in de meest optimale omstandigheden verlopen. Voor de ene vrouw is alles prima geregeld, de andere moet dan weer afkolven in een bergruimte of op het toilet of kan helemaal niet comfortabel kolven omdat ze vaak op verplaatsing is of staand werkt. Maak als werkgever een ruimte beschikbaar voor vrouwen die vragen naar kolfpauzes. Zo help je de combinatie van borstvoeding, afkolven en werken ook normaliseren.

Soms zijn er zo van die initiatieven waarvan je denkt 'dit klopt als een bus'. Dat gevoel kreeg Elvie ook toen het hoorde over het initiatief van Silversquare, dat borstvoedingsruimtes voorziet in hun coworking spaces in België en Luxemburg. Een mooi voorbeeld van hoe werkgevers borstvoeding en afkolven op het werk kunnen normaliseren en aanmoedigen. Met een handenvrije kolf die zo onopvallend in je beha past als de Elvie Pump of Elvie Stride, hoef je in principe je werkdag niet te onderbreken. Maar: gun jezelf toch echt die kolfpauze. Zo kan je even op adem komen.

Coworking spaces zijn niet alleen een slimme manier om kantoorruimte te maximaliseren, het zijn ook gangmakers van verandering, een product van hun tijd en een antwoord op een maatschappelijke behoefte. Wij voorzien onze coworking spaces daarom van borstvoedingsruimtes. Een (borstvoedende) moeder en ondernemer tegelijk zijn? Dat wordt gestimuleerd bij Silversquare! De eerste borstvoedingsruimte opende recent in Silversquare Central, een aangename, inspirerende en praktische ruimte. Ook de vestiging Delta in Brussel kreeg een borstvoedingsruimte. Het idee is om dit initiatief uit te breiden en deze ruimte te implementeren in onze 8 andere coworking spaces.  — Laurence Doucet, Marketing Leader bij Silversquare

 

Story image

 

Elvie Stride, de nieuwste telg onder Elvie's borstvoedingsproducten

Met de juiste ondersteunende producten kan je perfect afkolven tijdens de werkuren. De huidige generatie van jonge moeders hoeft zich vandaag de dag niet meer op het werktoilet te verschuilen met een luid zoemende borstkolf, belooft femtechmerk Elvie, dat net vandaag ook zijn nieuwe Elvie Stride borstkolf lanceert.

"Elvie Stride is de nieuwste toevoeging aan het borstvoedingsgamma van Elvie in België. Ons doel is om vrouwen te empoweren om alles te bereiken waartoe hun lichaam in staat is én hoogtechnologische producten te ontwikkelen die voldoen aan de specifieke behoeften van het vrouwenlichaam. Er rusten helaas nog veel vooroordelen en uitdagingen wat betreft vrouwen die in publieke plaatsen, inclusief werkplekken, borstvoeding willen geven of willen afkolven. Met Elvie Stride willen we meer vrouwen de kans geven om discreet en op hun eigen voorwaarden te kolven - waar en wanneer ze maar willen." - Tania Boler, CEO & Co-founder van Elvie

Aan het juiste adres bij Breast Places 

Dit e-boek is het mooie vervolg na een jaar waarin Elvie zich inzette voor het recht van Belgische vrouwen om borstvoeding te geven en te kolven in het openbaar. Breast Places, de handige online kaart van Elvie die aangeeft waar ouders met kleine kinderen terechtkunnen om hun kind te voeden of te verluieren, zag het levenslicht in augustus 2021. Elvie’s missie is nog steeds om zoveel mogelijk openbare plaatsen te inspireren zich aan te melden als Breast Place en zo een echte revolutie te ontketenen. Zowat iedere openbare plaats kan zich aanmelden als  Breast Place, want het vraagt helemaal geen grote aanpassing. Een vriendelijk gezicht, een knusse plaats en verschoningstafel volstaan al. Breast Places zijn er voor alle mama’s die willen borstvoeden of kolven, of die gewoon even een nood hebben aan een rustig plekje. 

 

*Aangezien in december 2019 de registratie van de voedingsvariabelen gewijzigd is en aangezien de registratie in het corona-jaar 2020 iets minder volledig was dan voorheen, kan niet uitgesloten worden dat de verschillen daar (mede) door verklaard worden. Het zou echter ook kunnen dat het coronajaar 2020 het voor vele moeders gemakkelijker heeft gemaakt om langer borstvoeding te geven. Kind en Gezin communiceerde eerder reeds dat er in 2020 meer gestart werd met borstvoeding, uit de cijfers over de voeding op 6 maanden blijkt nu dat heel wat kinderen uit die geboortecohorte ook langer borstvoeding kregen dan kinderen uit voorgaande geboortejaren.

** Op zoek naar nog meer fijne en praktische vroedvrouwentips over starten met afkolven? Elvie trakteert alle mama’s op nog een gratis pump guide. Download hier de Start to Pump Guide van Elvie x Motel Mama.

 

 

Voor meer info, producttests of een interview met Tania Boler,

graag contact opnemen met Deborah en Rani via: elvie@talkie.be

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium