VINTED DEELT TIPS VOOR EEN LENTE DETOX VAN JE KLEERKAST EN VERKOOP VAN JE ITEMS

Screenshot2021-04-12at12.26.03-9900000000079e3c.png

Nu het voorjaar eindelijk voor de deur staat en we allemaal wat meer tijd thuis doorbrengen, lijkt er geen betere gelegenheid om je kledingkast eens goed onder handen te nemen. De dikke wintertruien maken weer plaats voor kleurrijke zomerjurkjes, maar welke items horen nog thuis in de kledingkast en welke verdienen juist een tweede leven? Vinted deelt enkele tips voor een lente detox van je kleerkast en de trends voor dit voorjaar, zodat je precies weet welke items je dit seizoen moet bijhouden of juist op Vinted kan verkopen. 

Met Dag van de Aarde (22 april 2021) net om de hoek, nog een extra reden om bepaalde spullen een tweede leven te schenken. Vinted heeft als missie om tweedehandsmode de norm te maken, want het draagt bij aan een betere wereld en je maakt er ook nog eens iemand anders blij mee. Items van goede kwaliteit die je niet meer wilt houden, kun je gemakkelijk en kosteloos doorverkopen op het internationale platform.

Tips voor een kledingkast detox!

 • Ruim eerst je kledij van het vorige seizoen op. Zo kun je je volop concentreren op wat je de komende maanden zal dragen. Denk even na: is dit item nog steeds trendy? Of is het een tijdloze klassieker?

 • Als je de nieuwe trends wil proberen, kijk dan eens naar de trends van het nieuwe seizoen. Kies dit voorjaar vooral voor wijde broeken, veel kleur, items met pofmouwen, bodywarmers, bralettes en kitten heels.

 • Overweeg bij het detoxen niet alleen of je het kledingstuk mooi vindt, maar ook of het comfortabel is om te dragen. Kijk ook goed naar de huidige kwaliteit van elk item.

 • Kijk welke merken of items goed worden verkocht op Vinted, zodat het gemakkelijker wordt om te beslissen of je een specifiek item moet houden of niet.

 • Klaar? Kijk dan naar de ontbrekende kledingstukken binnen jouw garderobe en bedenk welke items een goede aanvulling zouden kunnen zijn voor het komende seizoen. 

 

✨ Declutter tips door een professional ✨

Vinted heeft professional organiser en gecertificeerd KonMari®-adviseur Raffaella Tarassi gevraagd een paar nuttige tips te delen als het gaat om het opruimen en organiseren van je kledingcollectie: 

De lente is hét seizoen van een nieuw begin, dus begin deze tijd van het jaar met een opgeruimd huis en kledingkast. Bereid je kamer eerst voor: zet het raam open en haal wat frisse lucht naar binnen, steek een kaarsje aan, zet wat instrumentale muziek aan, creëer de sfeer voor iets geweldigs, waar je je tegelijkertijd energiek, geïnspireerd en ontspannen van kan voelen,” deelt Tarassi.

Haal alle items van de categorie waaraan je werkt uit de kast, breng ze naar dezelfde plek en verdeel ze uiteindelijk in subcategorieën om het proces gemakkelijker te maken. Als je bijvoorbeeld aan kleding werkt, groepeer dan alle T-shirts, broeken, jassen en verdeel ze vervolgens in subcategorieën, zoals tanktops, T-shirts met korte mouwen, T-shirts met lange mouwen, en meer.

Definieer 4 stapels: dingen om te bewaren, dingen om te doneren / recyclen, dingen om te verkopen aan andere mensen, en de "misschien"-stapel. Ik raad altijd aan om de "misschien"-items helemaal aan het einde van elke categorie te passen of te overwegen, zodat je een duidelijker beeld hebt van wat je wilt behouden.

 

Tips om te verkopen op Vinted!

Nadat je in kaart hebt gebracht welke items je wilt verkopen, houd dan vooral rekening met de onderstaande tips die Vinted deelt om je verkoop te bevorderen.

 • Update jouw foto’s - zorg ervoor dat het item duidelijk zichtbaar is en er aantrekkelijk uitziet.

 • Verbeter de titel en beschrijving van je item. Dit maakt het gemakkelijker voor andere Vinted-gebruikers om jouw items te vinden wanneer ze iets specifieks zoeken op het platform.

 • Bied kortingen aan als iemand meerdere items willen kopen. Zo moedig je aan om meer van je aangeboden items te kopen.

 • Upload regelmatig nieuwe items - potentiële kopers zullen je volgen en op de hoogte worden gesteld wanneer je iets nieuws uploadt.

 • Hoe meer verzendopties je aanbiedt, hoe meer keuze potentiële kopers hebben en hoe verleidelijker het voor hen is om bij je te kopen.

 • Wees eerlijk over de staat van je items.

 • Neem filters en hashtags op in de beschrijving van je item, zodat het in verschillende zoekresultaten wordt weergegeven.

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE

Over Vinted
Vinted is de grootste online C2C-marktplaats in Europa voor tweedehands kleding, met een groeiende community van 37 miljoen gebruikers verspreid over 13 markten: Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Litouwen, Luxemburg, het VK en de VS. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2008 in Litouwen door Milda Mitkute en Justas Janauskas, en sinds 2011 wordt bijgestaan door eerste investeerder en COO Mantas Mikuckas, wordt momenteel geleid door CEO Thomas Plantenga en ondersteund door 5 toonaangevende risicokapitaal ondernemingen: Lightspeed Venture Partners, Accel, Insight Venture Partners, Burda Principal Investments, en Sprints Capital. Met als missie om van tweedehandsmode wereldwijd de eerste keuze te maken, helpt Vinted gebruikers om kleding en accessoires te kopen en te verkopen, waardoor winkelen een mobiele en sociale ervaring wordt dankzij een-op-een gebruikersinteracties in de community. De Europese start-up heeft haar hoofdkantoor in Vilnius, en daarnaast kantoren in Berlijn, Utrecht en Praag met een totaal van meer dan 600 werknemers.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be