Vintage parels van Belgische bodem scoor je via Vinted!

© Vinted
© Vinted

Binnenkort wordt het startschot gegeven aan een week gefocust op mode van eigen bodem. Hét moment waarbij Belgische ontwerpers en hun unieke creaties extra in de spotlights worden gezet. Ook op tweedehands platform Vinted zijn heel wat items van Belgische modetalenten als Dries Van Noten, Raf Simons en Delvaux te verkrijgen. Scoor jij je eigen tweedehands design parel?

Ons kleine land barst van het modetalent! Met kleppers van ontwerpers als Dries Van NotenRaf Simons en Ann Demeulemeester wordt België met stip aangeduid op de internationale modekaart. Een mooi moment om modemakers van eigen bodem in de kijker te zetten. België heeft een hoop internationaal talent waar we trots op mogen zijn, laat die vaderlandsliefde de vrije loop!

Via tweedehands platform Vinted scoor je niet alleen alledaagse kledij, met wat gelukgeduld en ervaring vind je er ook echte, verborgen vintage items van enkele van de meest geliefde Belgische ontwerpers. Wie weet scoor je er unieke stuks van onder andere Dries Van Noten, Raf Simons, Maison Margiela, Delvaux of Ann Demeulemeester. Aan dat Belgisch design hangt natuurlijk ook een prijskaartje. Deze items tweedehands en vintage kopen via Vinted is vandaag meer dan ooit een geweldig alternatief voor wie niet wil inleveren op stijl met oog voor duurzaamheid. Want zeg nu zelf, preloved items zijn een geweldige manier om je look een unieke touch te geven én geld te besparen. Wedden dat je deze Belgische mode met trots draagt én dat je portefeuille je ook dankbaar zal zijn? 

 

Enkele tips & tricks from Vinted to you bij het vinden van jouw Belgische mode items:

1. Check en communiceer met de verkoper: Check de reviews, bekijk wat deze Vintie nog meer in de kast heeft en stel (relevante) vragen over het item, misschien zit er nog wel een mooie geschiedenis aan! 

2. Wees specifiek: Grote kans dat je op Vinted je droomitem kunt vinden maar het is belangrijk om het item goed te beschrijven. Gebruik zoektermen die bijvoorbeeld het materiaal, het type print of de fit benoemen die je zoekt. Bepaalde keywords zorgen ervoor dat veel items die niet voldoen aan je zoekopdracht uitgesloten worden. 

3. Gebruik genoeg filters: Onder het kopje filter is het handig om de juiste categorie aan te klikken en vervolgens kun je sorteren op de kleur, de maat, het merk etc. Met deze optie is het vinden van bijvoorbeeld een groen geruite blazer zo gepiept.

4. Zoek in een andere taal: Vinted is internationaal en dat betekent dat veel artikelen ook beschreven worden in een andere taal. Dus zoek je die perfecte zijden blouse? Zoek dan niet alleen op zijde maar ook eens op seta, soie, silk en seda. Extra tip: Het loont om te zoeken op de designer's naam met een spelfout. Soms weten mensen niet de juiste schrijfwijze bijvoorbeeld.

 

Klik hier voor beelden in hoge resolutie

 

Voor alle vragen, extra beeldmateriaal of interviews, gelieve Walkie Talkie te contacteren: 

Lotte De Wilde - [email protected]

Charlotte Marron - [email protected]

 

Over Vinted

Vinted Marketplace is de grootste internationale online C2C-marktplaats in Europa gewijd aan tweedehands mode, met een groeiend ledenbestand van meer dan 65 miljoen leden verspreid over 16 markten in Europa en Noord-Amerika. Met een missie om tweedehands wereldwijd tot de eerste keuze te maken, stelt Vinted mensen in staat om tweedehands kleding en lifestyle-items van elkaar te kopen en te verkopen, waardoor deze items een tweede of zelfs derde leven krijgen. 

Vinted werd in 2008 opgericht in Litouwen en werd in 2019 de eerste Unicorn van het land. Vandaag de dag heeft Vinted nog steeds zijn hoofdkantoor in Vilnius, met kantoren in Amsterdam, Berlijn, Utrecht en Praag en meer dan 1.200 werknemers. Het wordt gesteund door zes toonaangevende durfkapitaal ondernemingen: Accel, Burda Principal Investments, EQT Growth, Insight Venture Partners, Lightspeed Venture Partners, en Sprints Capital.

 

 

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium