Verandering binnen het management van GROHE AG

Verandering binnen het management van GROHE AG

Thomas Fuhr benoemd tot nieuwe CEO en Jonas Brennwald tot Deputy CEO

>> Thomas Fuhr neemt het over als CEO van GROHE AG
>> Jonas Brennwald werd aangeschreven als Deputy CEO van GROHE AG en daarnaast als CEO van LIXIL Water Technology EMENA


Dusseldorf, 12 juli 2019 - De Raad van Commissarissen heeft Thomas Fuhr aangesteld als nieuwe CEO van GROHE AG. Daarnaast neemt Jonas Brennwald, momenteel Chief Sales Officer, de rol als Deputy Chief Executive Officer van GROHE AG op zich en treedt hij toe tot de Raad van Bestuur. Michael Mager, Executive Director Human Resources & Organization, en Stefan Gesing, CFO, blijven lid van de Raad van Bestuur. Deze leiderschapsbenoemingen zijn onmiddellijk van kracht en volgen op het ontslag van Michael Rauterkus als CEO van GROHE en CEO van LIXIL Water Technology EMENA.

“GROHE kan terugkijken op een uitstekende groeicurve. We passen momenteel onze organisatiestructuur aan om een continue groei in de EMENA-regio te verzekeren. Ik ben zeer verheugd om Thomas Fuhr aan te kondigen als de nieuwe CEO van GROHE. Hij is een ervaren en succesvolle leider op het gebied van Operations & Technology en zal de integratie van GROHE's productie- en technologiemiddelen in de wereldwijde LIXIL-voetafdruk stimuleren", zegt Bijoy Mohan, CEO van LIXIL International. ‚Äč

Naast deze veranderingen wordt Jonas Brennwald benoemd tot Deputy Chief Executive Officer GROHE AG en CEO van de LIXIL Water Technology business in EMENA. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de groei van GROHE's activiteiten in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, terwijl hij gebruik zal maken van de wereldwijde capaciteiten, activa en merken van LIXIL.

"Ik ben erg blij dat Jonas deel uitmaakt van het leiderschapsteam van GROHE en leiding geeft aan de business regio van LIXIL Water Technology EMENA. Hij zal integraal deel uitmaken van de verdere groei van GROHE", zegt Mohan. "Een belangrijk aspect is het verdiepen van onze klantenrelaties en het nog beter benutten van het potentieel van ons uitgebreide netwerk in Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika".

Na meer dan 12 jaar verlaat CEO Michael Rauterkus GROHE AG op eigen verzoek. Sinds zijn toetreding in november 2006 heeft Michael Rauterkus de professionalisering van de verkoop aangemoedigd en met succes bijgedragen aan de positieve ontwikkeling van het bedrijf, aanvankelijk als hoofd van de verkoopregio Midden-Europa en directeur van GROHE Duitsland en sinds juni 2009 als CEO van Europa. In oktober 2011 werd hij CFO van GROHE AG, verantwoordelijk voor de regio's EMEA en Amerika. In 2015 werd Michael benoemd tot CEO van GROHE. Onder zijn leiding groeide GROHE in EMENA de afgelopen 5 jaar twee keer zo sterk als de markt - door innovatie in technologie en de introductie van complete badkameroplossingen. Met de IoT-oplossingen loopt GROHE nu voorop in de branche.

"Wij willen Michael Rauterkus bedanken voor zijn grote inzet, die de basis vormde voor de innovatieve kracht en het constante succes van GROHE. Onder zijn leiding is GROHE een wereldwijde marktleider in deze industrie geworden", zegt Bijoy Mohan.

Over Thomas Fuhr
Thomas Fuhr nam in 2013 de functie over van Executive Director Operations van GROHE AG en was verantwoordelijk voor Productie, Inkoop, Logistiek, Kwaliteit, Technologie, Onderzoek & Ontwikkeling en Duurzaamheid. Daarnaast leidt hij de kraancategorie binnen LIXIL Water Technology. Voorafgaand aan zijn functie bij GROHE werkte Thomas Fuhr 22 jaar bij Mercedes-Benz. Hij werkte in een breed scala aan functies in ontwikkeling, productie, kwaliteit, logistiek en inkoop in Duitsland, India, de VS en het Verenigd Koninkrijk.

Over Jonas Brennwald
Sinds 2012 leidt Jonas Brennwald verschillende verkoopregio's voor GROHE, laatstelijk als Chief Sales Officer. Voordat hij bij GROHE in dienst trad, bekleedde hij tal van managementfuncties bij grote merken, waaronder Mars, Ecolab, Goodyear Dunlop en de automobielleverancier Dorman.

Contacteer ons
Rhany Opalfvens Walkie Talkie
Rhany Opalfvens Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium