Umamido viert 10-jarig bestaan met special guest Ivan Ramen!

Umamido viert 10-jarig bestaan met special guest Ivan Ramen!

Het is feest bij Umamido! In april 2023 is het exact tien jaar geleden dat Guy Quirynen, founder van Umamido, zijn eerste vestiging opende op het Brusselse Flageyplein. Om deze speciale verjaardag en het succesverhaal van Umamido te vieren, pakt het Belgische ramen restaurant uit met een primeur: niemand minder dan de wereldbekende ramen goeroe Ivan Ramen komt koken bij Umamido! 

Hoe het allemaal begon...

Na zijn stage in Kyoto was Guy Quirynen, founder en managing director van Umamido, volledig in de ban van de Japanse ramen cultuur. Met een Zwitserse hospitality training op zak en oog voor detail die je alleen verkrijgt door te werken in Michelin-sterren-restaurants, bracht Guy de Japanse ramen naar de Europese hoofdstad en opende hij de eerste Umamido-vestiging in 2013. Wat begon als een kleine ramen shop met twee mensen op het Brusselse Flageyplein, groeide uit tot een succesvol concept met elf locaties in België en Zwitserland. 10 jaar later serveert Umamido nog steeds heerlijke en eerlijke ramen in haar restaurants en verovert ze elke dag opnieuw de harten van alle ramen lovers. En dat kan natuurlijk niet ongevierd blijven! Daarom nodigt Guy een special guest uit naar zijn original Umamido shop, en dat is een oude bekende...

"Ik liep door de straten van Kyoto en had een klein hongertje. Ik botste op een populaire ramen winkel en beleefde umami smaken zoals nergens anders op het continent. Ik was volledig gefascineerd en zo begon het allemaal..." - Guy Quirynen, founder van Umamido

Exclusieve samenwerking met Ivan Ramen 

©Daniel Krieger
©Daniel Krieger

Om alle ramen lovers te bedanken voor de voorbije tien jaar, pakt het Belgische ramen restaurant uit met een exclusieve samenwerking met de wereldberoemde ramen expert Ivan Ramen. Ivan schreef geschiedenis als de enige Amerikaan die ooit een ramen winkel opende in Japan. Met een internationale naamsbekendheid, een Slurp Shop in New York en een twee-sterrenrecensie in de New York Times op zijn palmares werd zijn status als meester van de ramen verankerd. Niet alleen zijn bezoek aan Umamido zal een unicum zijn, maar nog nooit eerder waren Ivan's Japanse gerechten te proeven in België. Guy en Ivan kwamen jaren geleden met elkaar in contact dankzij hun gedeelde liefde voor Japan en ramen. Ze noemen zichzelf ook wel de "Ramen Brotherhood".

“Wat mij zo aantrekt in de ramen wereld is de vrijheid. Als relatief nieuw gerecht in Japan heeft ramen de luxe dat het niet binnen strikte richtlijnen valt. Er vallen nog ontelbare mogelijke variaties te ontdekken en dat laat mij net toe om mijn diepgaande kennis van de Japanse cultuur naadloos te combineren met mijn Europese culinaire opleiding.” - Ivan Ramen

Op zaterdag 22 en zondag 23 april kruipt de "Ramen Brotherhood" Guy en Ivan samen achter het fornuis van de allereerste Umamido-shop (Flagey) om jou een unieke ramen ervaring te bezorgen. Speciaal voor deze gelegenheid wordt een exclusieve menu samengesteld die je zal onderdompelen in de werelden van Umamido en Ivan Ramen. Mis deze unieke opportuniteit niet en reserveer jouw plekje via de website van Umamido. De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!

Op 22 en 23 april werkt Umamido uitsluitend met reservaties. Verzeker dus jouw plekje en maak een reservatie op de website!

What's on the menu?

Drinks
Whiskey Yuzu Highball
​Yuzu Lemonade
​Umamido Craft Beers

Food
Japanese Fried Chicken
​Japanese Fried Chicken Bun
​Chicken Paitan Ramen
​Chicken Mazemen

Praktische informatie

Wanneer?
zaterdag 22 en zondag 23 april
​van 12:00 tot 23:00 à 23 h

Waar?
Umamido Flagey (de allereerste Umamido-shop)
​Chaussée de Vleurgat 1, 1050 Brussels 

Reserveren kan via de website van Umamido. De plaatsen zijn beperkt, dus snel zijn is de boodschap!


Download hier de beelden in hoge resolutie

OVER UMAMIDO
In 2013 werd Umamido opgericht door founder en managing director Guy Quirynen. Umamido is een collectie aan restaurants waar heerlijke en eerlijke ramen centraal staat, steeds met de grootste zorg en aandacht voor de producten, de gemeenschap en de planeet. De Umamido-restaurants onderscheiden zich door het gebruik van verse ingrediënten, een uitstekende techniek en een traag kookproces, dit allemaal met de nodige portie TLC (Tender Loving Cooking).

Umamido is aanwezig in Brussel, Gent, Leuven en Antwerpen. In Brussel zijn er in totaal vier vestigingen (Bourse, Flagey, Bailli, Ste. Catherine). Over de landsgrenzen heen heeft Umamido twee restaurants in Genève, Zwitserland. Meer informatie op de websiteInstagram en Facebook.

OVER IVAN RAMEN
Geboren als Ivan Orkin, werd de New Yorkse kok met een liefde voor Japan beroemd door de populaire Netflix show Chef's Table. Na zijn studies verhuisde Ivan naar Japan om Engelse les te geven. Pas jaren later, toen hij terugkeerde naar de Verenigde Staten, besloot hij zijn liefde voor Japan en eten te combineren. Hij keerde terug naar Japan en werd de eerste Amerikaan ooit die daar een ramen shop opende. Het razendsnelle succes van Ivan Ramen leidde tot internationale naamsbekendheid, succesvolle kookboeken en een Ivan Ramen Slurp Shop in New York City. In 2014 kreeg hij een twee-sterrenrecensie in de New York Times en werd zijn status als een echte chef-kok en meester van de ramen verankerd.

 
Voor bijkomende informatie, beelden of interviews, aarzel niet om ons te contacteren:

Walkie Talkie
Axelle Fraeye - axelle@talkie.be
​Maureen Richard - maureen@talkie.be

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium