UITWAAIEN IN OOSTENDE MET EVA MOUTON

UITWAAIEN IN OOSTENDE MET EVA MOUTON

Laat je deze winter net als Eva Mouton inspireren door de Stad aan Zee en maak een wandeling langs haar favoriete hotspots. De Gentse illustratrice selecteerde 10 Oostendse etalages die ze creatief heeft aangekleed met een grote krijttekening in haar gekende speelse stijl. Deze vitrines zijn de basis voor een stevige Oostendse winterwandeling. 

Winterwandelingen worden vaak geassocieerd met laarzen, muts en sjaal in een of ander bos in Vlaanderen. Toch zijn er nog heel wat andere opties! Zo kan je ook tijdens de wintermaanden terecht in de Stad aan Zee voor een portie frisse lucht en ontspanning. Om dat in de verf te zetten lanceert Oostende een winterwandeling langsheen de lievelingsplekken van illustratrice Eva Mouton.

De Gentse Eva Mouton kwam als kind heel vaak naar Oostende en draagt de stad in haar hart door de vele herinneringen en momenten die ze er beleefde: “Als kind bracht ik heel wat zondagen door in Oostende. Dankzij de vlotte treinverbinding stonden we er heel snel. In de zomer gingen we met een handdoek onder de arm naar het strand en ’s winters maakten we er lange strandwandelingen met een warme chocolademelk als opwarmer.” Ook nu nog trekt Eva frequent naar de badstad met haar vriend voor een wandeling langs de gaanderijen. Garnaalkroketjes eten met een lekkere gin tonic erbij hoort ook bij het ritueel. 

Wat Eva zo leuk vindt aan de stad? “Ik hou van plaatsen die nog wat ruw zijn, die niet helemaal af zijn. Oostende is zo een plek. Het is geen typische toeristenstad. Er is nog een hoek af. Een hoek die mij inspireert en nieuwe ideeën geeft. Er zijn heel veel broedplaatsen waar gedachten tot ontwikkeling kunnen komen. Of je nu je inspiratie haalt uit lange wandelingen, de seizoenen of gesprekken op café, in Oostende vind je dat allemaal.”

De grote krijttekeningen van Eva vind je onder andere bij CultuurCafé De Grote Post, Passe-Vite, Entrepot Lafayette, Galerie BeauSite en de Familie Jansen. Naast de grote tekeningen op de etalages heeft de Gentse ook enkele stickers ontworpen die verdeeld zullen worden onder verschillende Oostendse handelaars. Maak de wandeling van Eva en ontdek wat haar inspireert! Misschien krijg je zelf wel ideetjes of gewoon net de portie rust die je nodig had!

De winterwandeling van Eva Mouton maakt deel uit van een Winterse City Guide. In die special geven verschillende Oostende-fans hun tips mee voor een zalige winterdag aan zee. Zo zal je er onder andere interviews lezen met Joy Anna Thielemans, Katja Retsin en Pieter Declerck. Deze stadsgids wordt verdeeld vanaf 1 december én is gratis te downloaden op de website van Visit Oostende.

OVER EVA MOUTON
Eva Mouton studeerde in 2009 af aan Sint-Lucas in Gent. Met het diploma Beeldende Kunsten op zak werd ze freelance illustrator, ze illustreert zoals andere mensen ademen of fietsen. Elke week tekent ze de column ‘Eva’s gedacht’ in het weekblad van De Standaard. Daarnaast tekent ze ook vaak live, maakt ze muurtekeningen en werkt ze voor verschillende uitgeverijen. Eva bezoekt al van kindsbeen af de Koningin der Badsteden, de stad heeft dus geen geheimen meer voor haar.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium