Tropische hotspots in Gent ⛱

Gent omarmt oude bekenden en verwelkomt nieuwe initiatieven in het lijstje met must-visit zomerbars

© Bar Bricolage, Julie Vervenne — © Theresia

Gent staat er al even voor gekend om menig zonneklopper te plezieren met een gigantisch aanbod zomerbars. Ook dit jaar kunnen genotzoekers in de stad (en randgemeenten) terecht voor een verfrissende slok vergezeld van de nodige randanimatie. Omdat het ruime aanbod wel eens voor keuzestress zorgt, hebben wij een lijstje opgesteld van niet te missen kanjers. Zo kan je de zomer goed inzetten in een van de alom bekende 'vaste waarden' alvorens je aan de 'nieuwkomers' en 'succesverhalen' te wagen. Een ding is zeker: je zal je deze zomer niet vervelen!

 

DE VASTE WAARDEN

Story image

© Parkkaffee

PARKKAFFEE

Groenestaakstraat 37, 9030 Mariakerke1 juli t.e.m. 31 augustus 2022, van 14u tot 23u30

parkkaffee.be

Het Parkkaffee, de oudste zomerbar van België opent dit jaar opnieuw zijn deuren! De grote vijver, de eeuwenoude bomen, de idyllische dranktentjes en het openlucht woonwagenmuseum maken van het Parkkaffee een zuiders vakantieoord in de stad. In de prachtig gerestaureerde woonwagens kan je het kruim van de Belgische spirituele wereld ontmoeten. Allen zitten zij te popelen om jouw toekomst te voorspellen. Er zijn magiërs die jouw handen of tenen lezen, kristallen bollen en tarotkaarten raadplegen of zich baseren op astrologie. Er is een Magisch Theater waar je terecht kan voor een betoverende close-up goochelshow in samenwerking met House of Mysteries, en een Magic School waar jij zelf de kneepjes van het vak leert. Natuurlijk kan je hier ook simpelweg ontspannen met een hapje en een drankje aan de rand van de vijver. Vanaf 14u worden de lekkerste drankjes, cocktails en tapas geserveerd. Vanaf 18u kan je bij Nannini en Mangetour terecht voor o.m. heerlijke verse pizza's. 's Avonds worden de kampvuren aangestoken en hult het park zich in een feeërieke Bohémien sfeer. 

 

 

Story image

© Kiosko

KIOSKO

Hagelandkaai 40B, 9000 GentOpen wanneer de zon schijnt

perbacco.be/kiosko

Breng de vakantie door in je eigen stad bij Kiosko, de zomerbar van restaurant Per Bacco. De bar brengt de Italiaanse charmenaar de binnenstad. Je kan er terecht voor verfrissende aperitivi terwijl je vanuit je strandzetel geniet van Italiaanse liederen en hapjes. Er zijn geen openingsuren. Het zaakje aan het oude sluishuisje bij de Hagelandkaai gaat enkel open wanneer de zon schijnt.

Story image

© Bar Bricolage, Isaac Ponseele

BAR BRICOLAGE

Chinastraat 1, 9000 Gent10 mei t.e.m. 17 september 2022, di-zon

bar-bricolage.be

Bar Bricolage is de bar van de Chinastraat. Jouw groene oase in de Gentse stadswildernis, verstopt tussen de dokken en het industrieterrein. Een eigenzinnige plek met een decor van originele bouwwerken uit gerecupereerd materiaal, gemaakt in de eigen makerspaces. Een idyllische tuin waar bezoekers van alle leeftijden kunnen ontsnappen aan de drukte van de stad en genieten van drankjes, live muziek, pizza, workshops, markten, dansavonden, expo's en een mooie zonsondergang.

 

VERLENGD WEGENS SUCCES

Story image

© De Schuur, Jan De Proost

DE SCHUUR

Zandloperstraat 259, 9030 MariakerkeVan 1 juni t.e.m. 18 september 2022

deschuur.gent

 

De Schuur is een zomerbar met een liefde voor muziek. Deze pop-up zomerbar is ondertussen toe aan de derde editie en verwent bezoekers ook dit jaar met een streepje muziek bij een hapje en een drankje. Je kan hier elke zaterdag (van 17u-19u) terecht voor een live concert van het kruim van de Belgische muziekscene.

Story image

© De FlesjesFabriek

DE FLESJESFABRIEK

Loskaai 1, 9050 GentVan 25 mei t.e.m. 10 juli 2022Woe-vrij van 16u-00u, zat-zon van 14u-00u

facebook.com/DeFlesjesFabriek

De FlesjesFabriek staat gekend als dé gratis zomerbar van Ledeberg. Het is een ontmoetingsplek waar sport, cultuur en ontspanning hand in hand gaan. Van live optredens tot spinning, kinderanimatie, markten en yoga. Je kan er petanquen in de zon, genieten van lekkere cocktails alsook een ruim assortiment aan bier en top quality finger foods en sharing dishes.

Story image

© Gazon

GAZON

Warmoezeniersweg 20, 9000 GentVan 29 april t.e.m. 29 augustus 2022

gazon-gent.com

Gazon is zoveel meer dan een zomerbar! Je kan er terecht voor een dag vol sport, cultuur, ontspanning en lekker eten. Start je ochtend met een yogales en verlekker je nadien aan het gloednieuwe Gazon menu incl. Gazon burger en gegrilde scampi stick, bereid op de Ofyr BBQ. Geniet met de kids van een namiddag op de speeltuin of duik samen de botanische tuin in en ontdek hoe leuk tuinieren is. Je avond afsluiten doe je met een van de talloze evenementen. En die cocktail in je hand? Die maak je zelf af met kruiden geplukt uit de kruidentuin.

 

Story image

© Theresia

THERESIA

Theresianenstraat 9, 9000 GentVan 6 mei t.e.m. 2 september 2022

facebook.com/theresiagent

Theresia zit verstopt achter de poorten van het oude slotklooster in de Theresianenstraat, een zijstraat van Coupure Rechts. Bezoekers kunnen zich in de verborgen tuin tegoed doen aan een hapje en een drankje. Samen met Democrazy worden er ook concerten georganiseerd. Elke zondag kan je bij Theresia terecht voor een heerlijke brunch van Cafetaria en voor intieme concerten en lezingen.

 

MUST-VISIT NIEUWKOMERS

 

Story image

© Apero in a private garden

APERO IN A PRIVATE GARDEN

Dorpsstraat 11 , 9052 GentVan 1 mei t.e.m. 31 augustus 2022 op zondag van 11u tot 15u (op reservatie)

aperoinaprivategarden.be

Apero in a private garden is een gloednieuw Gents ecologisch-sociaal initiatief. Kleine stads- of dorpstuintjes worden dankzij dit initiatief omgetoverd tot aromatische ontmoetingsplekken. Ze zorgen voor biodiversiteit en leven, en verbeteren tegelijk de relatie met je buren, vrienden en familie. De modeltuin in Zwijnaarde is gratis te bezichtigen. Tijdens je bezoek krijg je een heerlijk glas wijn of champagne aangeboden en kan je genieten van enkele oesters of Belgische kaviaar.

 

Story image

© Mr. Sato Skybar, Stijn Vanderdeelen

MR. SATO SKYBAR

Van der Valk Hotel GentAkkerhage 10, 9000 GentDo-zat van 17u tot 1u

hotelgent.be/en/culinary/skybar/mr-sato

Mr. Sato is het nieuwe Aziatische shared dining concept van het Van der Valk Hotel. De Skybar op de tiende verdieping kijkt uit op de stad en is opgedeeld in twee delen: aan de linkerzijde bevindt zich het restaurant waar je kan genieten van de verrassende Aziatische sharing gerechten. Aan de rechterkant bevindt zich de cocktailbar waar je kan genieten van heerlijke cocktails en drankjes in een luxueuze Cosmopolitan sfeer.

 

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL

 

Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met Walkie Talkie: Ineke Tack, [email protected]

Een volledig overzicht van de pop-up zomerbars in Gent kan u terugvinden bij Visit Gent.

 

Over PuurGent

PuurGent  zet de brede waaier aan shopping, markten, horeca en nightlife in het vree wijze Gent in de spotlight. Met populaire, jaarlijkse acties zoals Braderie Publique, koopzondagen en tal van andere dynamische initiatieven zorgt PuurGent voor de uitbouw van Gent als sfeervolle stad vol unieke en authentieke hotspots. PuurGent werkt telkens nauw samen met de lokale horeca en handelaars. Voor meer meer info kun je terecht op de website.  

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium