Trend: Steeds meer Belgen kiezen voor Bourgondische vakantie in Nederland

Belgen kiezen steeds vaker voor het zalige nietsdoen dichtbij huis. En waar kun je beter uitwaaien na een hectische werkperiode dan aan de Nederlandse kust, op een boogscheut van je eigen woning? Zeeland werpt zich dan ook moeiteloos op als de hipste hotspot deze zomer voor iedereen die houdt van heerlijk tafelen en optimaal genieten.

21 procent meer Belgische boekingen voor juli en augustus

Nederland en met name de Nederlandse kust is dus snel op weg om een geliefkoosde favoriet te worden bij Belgen. Roompot Vakanties ontving zelfs tot 21 procent meer Belgische boekingenvoor juli en augustus dan de voorbije jaren. En zeg nu zelf, hoe kan je een uitgebreide wandeling of fietstocht langs de brede stranden in Zeeland beter afsluiten dan met een lekkere portie Zeeuwse mosselen? Dat wij Belgen het daar roerend over eens zijn blijkt ook uit de cijfers: Roompot Vakanties berekende dat Belgen tijdens hun verblijf bij Roompot Vakanties maar liefst 16 ton mosselen verorberen tegenover 12 ton vorig jaar. Het topgerecht staat dan ook met stip op nummer één

Belg laat het breder hangen

Wij genieten in het algemeen ook een stuk meer van uit eten gaan, berekende Roompot Vakanties. “Waar de Belg graag uitgebreid tafelt en gemiddeld anderhalf uur aan tafeldoorbrengt, houdt de Nederlander het gemiddeld na een half uurtje al voor bekeken. En dat merk je duidelijk aan de uitgaven”, vertelt Marc Volleman, woordvoerder van Roompot Vakanties. “Nederlanders opteren eerder voor een korte, gezonde lunchbreak en spenderen daarbij slechts 8 à 10 euro per persoon. Belgen kiezen vaker voor comfort én dat mag wat kosten: gemiddeld 15 à 20 euro per persoon.  

Gezonde versnaperingen scoren beter 

Steeds meer zonnekloppers kiezen tijdens hun verblijf bij Roompot Vakanties ook voor gezonde streekproducten. Die gezonde trend is niet enkel voelbaar op restaurant -waar we steeds vaker lokale, kwaliteitsvolle gerechten bestellen-, maar ook in de supermarkten van de vakantieparken. Smoothies en verse sapjes gaan deze zomer dan ook vlotjes over de toonbank. Toch blijft een bakje friet publieksfavoriet bij de vakantiegangers met 450 ton verkochte frietjes per jaar. Verwennerij en optimaal genieten is deze zomer namelijk troef bij Roompot Vakanties, op ieder vlak. Vroeger was gewone kost voldoende, maar tegenwoordig zijn all-in barbecuepakketten en bijhorende wijntjes de norm geworden. Belgische consumenten dragen kwaliteit en comfort deze vakantie dus hoog in het vaandel. Opvallend is ook dat Belgen steeds vaker Nederlands gebrouwen bier drinken tijdens hun Roompot Vakantie. 

Vaarwel Antalya, Zeeland is de nieuwste hotspot 

Een vakantie in Nederland is dus hot and happening bij onze landgenoten. Uit een onderzoek van het Nederlandse Bureau voor Toerisme (NBTC) blijkt dat ongeveer 540.000 Belgen hun welverdiende verlof doorbrengen in Nederland deze zomer. “We verwachten 2017 af te klokken op zo’n 2,2 miljoen Belgische overnachtingen in Nederland,” aldus Bram Straatman van het NBTC. “Dat is vier keer meer dan 20 jaar geleden. Vooral Vlamingen kunnen een vakantie vlak over de grens wel smaken.” Belgische zonnekloppers zijn zelfs zo gek op Nederland dat meer dan 72 procent nog eens terugkeert.

 

Over Roompot Vakanties

Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Meer dan 2.100 medewerkers staan klaar om de gasten samen te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in zo’n 40 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 150 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts; van comfortabel tot zeer luxe.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews kan je contact opnemen met:
Walkie Talkie
Andrew Vassallo
andrew@talkie.be
+32 476 57 32 45

Roompot
Marc Volleman
Manager Public Relations & Communications
Volleman.M@roompot.nl
T:  0031 113 – 374320
M: 0031 6 - 570 827 20

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium