Trend: Belgen investeren steeds meer in Zeeuwse recreatiewoningen

Trend: Belgen investeren steeds meer in Zeeuwse recreatiewoningen

Vlamingen tonen flinke belangstelling voor een splinternieuw vakantieresort vlak over de grens in het Nederlandse Nieuwvliet-Bad, dit stelt Roompot Vakanties. Zo is inmiddels 20 procent van de verkochte woningen in handen van particuliere Belgische investeerders. Begin mei start de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland met de bouw van een nieuw resort: Noordzee Beach Village in Nieuwvliet-Bad. De eerste gasten worden eind 2017 verwacht.

Steeds meer Belgen zien vakantievastgoed in Nederland als een goede belegging van hun spaarcenten. Dit is ook al te zien bij het Roompot vakantiepark in Cadzand-Bad waar inmiddels één op de vijf woningen in handen is van Vlamingen. De ontwikkeling van het resort in Nieuwvliet-Bad is geheel in eigen beheer van Roompot Vakanties dat ruim 125 miljoen euro investeert in het nieuwe park. Het nieuwe resort, dat zich midden in de Zeeuwse natuur bevindt, zal na volledige oplevering dagelijks zo’n 2.500 tot 3.000 gasten trekken en in de beginfase alleen al in zo’n 50 nieuwe banen voorzien voor Nederlandse én Vlaamse werknemers.

Populaire regio bij Belgen

Zeeland, en meer bepaald Zeeuws-Vlaanderen, blijft erg populair bij Belgen. De brede stranden, het uitgestrekte landschap en het ongerepte karakter van de natuur vallen in de smaak, alsook de vele mogelijkheden voor fietsers. Het afgelopen jaar bezochten zo’n 360.000 Belgische gasten Zeeland, een stijging van maar liefst 62% ten opzichte van 2012. Bovendien ligt het bestedingspatroon van de Belgen hoger dan deze van bijvoorbeeld Nederlandse of Duitse toeristen.

De combinatie van de mooie kust en het Bourgondische achterland (Gent, Brugge, Knokke, Sluis, Cadzand, Breskens,…) is voor de Belg de ideale mix voor een vakantie dichtbij. Verwacht wordt dat deze stijgende tendens zich de komende jaren zal verderzetten.

Vast rendement van 5 procent

Zeeland is echter niet enkel in trek bij Belgische vakantiegangers, maar ook bij Belgen die willen investeren in recreatief vastgoed. De aantrekkingskracht van de regio en goede rendementzijn daarbij de belangrijkste redenen. Zo biedt Roompot op een deel van de woningen van het nieuwe vakantiepark Noordzee Beach Village een vast rendement van 5%, een flink stuk hoger dan wat het gemiddelde spaarboekje vandaag opbrengt. De investeringen in een tweede verblijf zitten dan ook al enkele jaren in de lift.

Recente investeringen in de streek, het rendement maar ook de unieke kust en het aantrekkelijke achterland spelen daarbij een rol. Ontwikkelingen zoals in Cadzand-Bad laten zien dat afgelopen jaren de woonprijzen met gemiddeld 50.000 euro per woning zijn gestegen. Men kan dus gerust spreken van een goede investering.

Betrouwbare partner

In het park in Nieuwvliet-Bad vindt de investeerder een ruime diversiteit aan woningen met grote kavels (gemiddeld 375 m2, de grootste kavel is 1.144 m2). Inmiddels zijn ruim 100 van de 166 accommodaties in de eerste fase verkocht, waarvan ruim 20 procent aan Belgen. Ook zij zien Roompot Vakanties als een betrouwbare partner bij de aankoop van een tweede verblijf in Nederland. In totaal komen er 562 accommodaties, waaronder 202 lodges, 40 Beach Houses en 320 recreatiewoningen. Deze bieden ruimte aan 4 tot 16 personen. In de eerste fase worden 63 lodges, 40 Beach Houses en 63 recreatiewoningen opgeleverd.

Meer info over Noordzee Beach Village Nieuwvliet-Bad: http://www.noordzeebeachvillage.nl/ 

Over Roompot Vakanties

Roompot Vakanties is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland. Meer dan 2.100 medewerkers staan klaar om de gasten samen te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 10 miljoen overnachtingen geboekt in zo’n 40 eigen vakantieparken in Nederland en Duitsland. Ook biedt Roompot Vakanties nog meer dan 150 vakantiebestemmingen aan in Europa, waarvan de meeste in Frankrijk en België. Naast vakantieparken en campings heeft Roompot Vakanties een breed pallet aan accommodaties zoals hotels en resorts; van comfortabel tot zeer luxe.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of interviews kan je contact opnemen met:
Walkie Talkie
Alexis Bracke
alexis@talkie.be
+32 473 63 48 20

Roompot
Marc Volleman
Manager Public Relations & Communications
Volleman.M@roompot.nl
T:  0031 113 – 374320
M: 0031 6 - 570 827 20

Contacteer ons
Alexis Bracke Walkie Talkie NV
Alexis Bracke Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium