Tip: Zo doe je dit najaar vitamine G(roen) op!

Tip: Zo doe je dit najaar vitamine G(roen) op!

3 plekken, activiteiten en verblijfplaatsen om één te worden met jezelf!

Op slechts 3 uur van hartje Brussel, ligt een groene oase van rust en ontspanning: Oise. De uitgestrekte landschappen van dit Franse departement bezorgen je ongetwijfeld een coup de cœur en bieden eindeloze mogelijkheden om je helemaal zen te voelen. Oise voedt je met ‘vitamine groen’ en tipt hoe je na een drukke werkweek helemaal één kan worden met de natuur, kan herbronnen en je mentale welzijn bevorderen.

Helemaal tot rust komen

Met zijn vele bossen, tuinen en parken is Oise een streek die je toelaat om helemaal tot rust en op adem te komen. Geniet van de gezonde boslucht en leer opnieuw appreciëren wat we koste wat koste moeten beschermen. 

Het bos van Thiescourt

In dit natuurgebied word je omringd door een gevarieerde en vooral rijke fauna en flora. Het bos staat bekend om zijn holistisch geneeskrachtige planten die hier hun rust weten te vinden. Ze zouden tegelijkertijd een positief effect hebben op de gemoedstoestand en gezondheid. Wist je trouwens dat het woord “spirea” zijn naam ontleent aan “aspirine”, waarvan de plant zijn basiselementen bevat? Ze zijn in dit deel van het Pays des Sources terug te vinden aan de voet van de wilgen.

Het park van Chantilly

Het imposante kasteel van Chantilly is de grote blikvanger van het domein waardoor het park rondom daardoor jammer genoeg te vaak wordt vergeten! Met zijn 115 hectare is het verkennen van de tuinen nochtans de ideale activiteit om je middag mee in te vullen: te voet, met de fiets of een step, met het treintje, al trappelend op een pedalo of een e-boot op het meer rondom het kasteel.

De tuin van André Van Beek

In de tuin van post-impressionist André Van Beek, krijg je het gevoel dat je rondwandelt in een waar schilderij. Deze levensechte Alice in Wonderland-ervaring wordt versterkt door de duizenden dahlia's, de schilderachtige vijvers en de iconische blauwe brug. Neem zeker ook een kijkje naar de tentoonstelling van de kunstenaar!

 Batterijen opladen

Een vakantie is de ideale gelegenheid om nieuwe ervaringen op te doen en je grenzen te verleggen. De Oise biedt tal van activiteiten die elk van je zintuigen weten te prikkelen.

De kracht van sophrologie

Deze spirituele leerweg te paard, in het wondermooie bos van Compiègne, geeft je de kans om op stap te gaan met een gediplomeerde paardrijder en tegelijkertijd kenner van de wondere wereld van sophrologie! Aan de hand van meditatie en mentale oefeningen vergroot je jouw gewaarwording en verbeter je jouw welzijn.

Natuurtherapie

Un bain de forêt” of beter bekend als sylvotherapie, kent zijn oorsprong uit de Japanse cultuur en draait rond de helende kracht van het bos en de natuur. Tijdens een uitgestrekte wandeling in het Parc de Géresme in Crépy-en-Valois, leer je onder begeleiding van een ervaren sylvotherapeut om één te worden met de natuur en je stress te beheersen. 

Kennismaking met Tai Chi 

Tai Chi vormt een van de steunpilaren van de traditionele Chinese geneeskunde. Het is een spel van beweging, meditatie en ademhaling om het volledige lichaam in harmonie te brengen. In de natuur van Beaugies-Sous-Bois, bij La Ferme du Tao, kun je, onder begeleiding van prof Cheng, de kneepjes van het vak leren.

Welverdiende nachtrust

Slaap na een dag gevuld met activiteiten als een roosje in een van onderstaande verblijven om letterlijk en figuurlijk van bij weg te dromen. Je komt garandeert goedgemutst en volledig opgeladen je bed uit. 

Een spektakel wacht je op

Vlakbij Beauvais bevindt zich het gastenverblijf Au2 waar William en Sébastien je verwelkomen voor een magische ervaring! Verwacht je aan een regenererende reis met hydromassagebad, een lichaamsbehandeling en meditaties. Namasté!

De villa van Léo Delibes 

Wie graag wakker wordt omringd door natuur, maar niet wil inleveren op comfort, zal zich helemaal thuisvoelen in Villa de Châtelet. Dit gerenoveerde 19de eeuwse landhuis werd getransformeerd in een prachtig hotel, waarbij de authentieke sfeer nog steeds leeft, maar in een modern jasje werd gestoken. Als eerbetoon aan de rijke geschiedenis van het gebouw, nodigen ze regelmatig artiesten uit om muziek of theater te brengen in intieme sfeer.

Een prikkeling van de 5 zintuigen

Rust en verwennerij worden bij La Maison des 5 sens vaak in één adem genoemd. Deze 18de eeuwse boerderij in Tillé, in de buurt van Beauvais, werd omgetoverd tot bed & breakfast, waar je je na een lange wandeling in de watten kunt laten leggen in hun aangrenzende wellnesscentrum met sauna, stoomcabine, massages en een jacuzzi.

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium