Skip to Content
There's no place like home Tips voor een onvergetelijke staycation in Oostende

There's no place like home Tips voor een onvergetelijke staycation in Oostende

Volop die staycation aan het plannen? Uiteraard! In Oostende maak je er absoluut een onvergetelijke zomer in eigen land van. Met deze tips ga je een écht vakantiegevoel tegemoet in de Stad aan Zee. 

KLIK HIER VOOR BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE

Heerlijk uitwaaien tijdens een wandel- of fietstocht

The Crystal Ship
Op verschillende locaties in Oostende

Elk jaar vindt het street art festival The Crystal Ship plaats in Oostende. De kunstwerken vormen een vaste artistieke en kleurrijke waarde binnen de stad. Deze kan je via de The Crystal Ship Route wandelend of fietsend ontdekken. Vanaf begin juli zijn er vier nieuwe werken te bewonderen, waarvan het eerste werk van ERES reeds te bezichtigen is aan de Konterdamkaai.

NIEUW: de chatbot van The Crystal Ship zal deze zomer nu ook in het Frans, Engels en Duits beschikbaar zijn. 

Het Groen Lint


Staar je niet blind op de prachtige zee en duinen want Oostende beschikt ook over heel wat groen! Het Groen Lint is een grotendeels autovrije fietsroute waarbij je de verrassend groene buitenrand van Oostende kan bewonderen. Een prachtig traject van 35 km wijst je de weg langs enkele topplekken als het Geuzenbos, de Oostendse Kreken en het natuurgebied De Zwaanhoek.

Familiezoektocht

Een amusante zoektocht voor het hele gezin? Oostende's got you covered! De familiezoektocht start en eindigt in het Maria Hendrikapark ter hoogte van de Q-Hotspot. Gedurende dit 20 km lange fietsparcours ontdek je allerlei leuke opdrachten. Denk je de oplossing van de zoektocht gevonden te hebben? Dien je formulier dan in bij Toerisme Oostende en maak kans op fantastische prijzen! Meer info over de te winnen prijzen via visitoostende.be

Kustsafari Raversyde

Met de fiets langs enkele verborgen natuurparels en straffe verhalen uit het verleden voor onderweg, dat kan met de Kustsafari Raversyde. Een kustgids neemt je mee op een van de 24 gratis begeleide fietstochten langs de mooiste plekjes aan zee. Onderweg kan je onder andere genieten van het prachtige zicht van de Puidebroeken, de Schuddebeurze en het Natuurpark van Raversyde. Inschrijven is verplicht. Meer info op www.dekust.be/nl/kustsafari

Sport op het strand 

Watersport

Dat Oostende en watersport hand in hand gaan, dat is al lang geen geheim meer. Ter hoogte van de Wellingtonrenbaan kan je surf- en zeilclub Inside Outside vinden. Op Oosteroever maak je dan weer kennis met Phare East, een plek waar je heerlijk leert catamaranzeilen. Bij beiden worden beach games en allerlei materialen voorzien om zelf het water in te gaan, met of zonder lesgever. 

Niet te missen cultuurtips  

Oostende als Ensorstad
Het James Ensorhuis - dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur, gesloten op maandag.
Vlaanderenstraat 29, 8400 Oostende

De liefde tussen kunstschilder James Ensor en Oostende wordt dit jaar éxtra in de verf gezet. Op dinsdag 14 juli 2020 opent het vernieuwde James Ensorhuis en het gloednieuwe interactief belevingscentrum in Oostende. De eerste tentoonstelling "Ensor en Oostende" loopt tot 27 september 2020 en weerspiegelt de hechte link tussen Ensor en zijn geboortestad. En daar stopt het niet, want Oostende biedt ook een interactieve wandeling volledig in teken van James Ensor aan. Dankzij de app begeleidt James Ensor je zelf door zijn thuisstad. Bij een bezoek aan Het James Ensorhuis krijg je de wandeling gratis. 

Filmfestival Oostende - Het wonder is geschied! 
11 juli tot 11 oktober 2020 - Ticket kost € 9,00
Fort Napoleon - 
Vuurtorenweg 13, Oostende

Filmfestival Oostende vindt pas plaats in 2021, maar wil het jaar 2020 niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom wordt de expo Het wonder is geschied! op poten gezet in Fort Napoleon, een eerbetoon aan de eerste 20 jaar Vlaamse film van dit millennium. Hierbij brengen tien toonaangevende Vlaamse visuele kunstenaars hun interpretatie van tien markante films. Boeken kan op de website van Fort Napoleon. 

Tentoonstelling: Over Permeke . Met de klankkleur van een basviool
6 juni t.e.m. 8 november - Ticket kost € 5,00
Venetiaanse Gaanderijen

Constant Permeke is één van de belangrijkste schilders van het Vlaams-expressionisme en gebruikte Oostende meerdere malen als inspiratiebron. De unieke band tussen Constant Permeke en Oostende is nu te zien in de unieke expo Over Permeke. Met de klankkleur van een basviool in de Venetiaanse Gaanderijen. Dagelijks geopend van 14.00 tot 18.00 uur. Zondag van 10.00 tot 12.00 uur. Meer info via visitoostende.be

Zomerse Oostendse hotspots

Q-Hotspot
6/07 t.e.m. 16/08, elke weekdag van 8u tot 22u, in het weekend van 10u tot 22u, Maria Hendrikapark

Zomer en Q-Music zijn gekend als een gouden duo in Oostende. De radiozender is elke zomer van de partij in de Stad aan Zee om er live radio te maken. Dit jaar wordt de vaste strandplek ingeruild voor de groene natuur in het Maria Hendrikapark. Naast live radio zijn er ook gezellige filmavonden op dinsdag, live optredens op vrijdag en de kans om een unieke overnachting te winnen in de Q-Bubble. De Q-Hotspot wordt dé place to be deze zomer!  

Beachbars
Verschillende locaties in Oostende

Heel wat Oostendse beachbars zetten ook deze zomer de deuren open voor iedereen die gezellig wil genieten van een verfrissend drankje en lekker hapje op het strand. Hierbij doen twee nieuwe beachbars hun intrede: Petite Plage en Buddha Mar zijn zeker een bezoekje waard. Ook de Blue Buddha BeachclubPolé Polé BeachMarie-K BeachStrandbar Bondi Beach en Phare East zijn maar enkele van de vele adresjes waar je zeker een tussenstop moet maken tijdens je zomer bezoek aan Oostende! 

Oostende voorziet een plan 'Zomer 2020' met enkele maatregelen zodat je zorgeloos geniet van een aangename en veilige zomer

Daarin wordt ingezet op spreiding, waardoor iedereen welkom blijft aan de Stad aan Zee. Alle stranden zijn gratis en vrij toegankelijk, maar afstand houden blijft belangrijk. Enkel op absolute piekdagen zal je je online via www.visitoostende.be of telefonisch op een gratis nummer moeten aanmelden voor een plekje op de drie drukste stranden: het Klein Strand, het Groeistrand en het Groot Strand (tot aan de Venetiaanse Gaanderijen). Hierbij gelden enkele druktescenario's met elk een eigen kleurcode (groen, geel, oranje en rood). Meer info hierover vind je via deze link: https://stadoostende.prezly.com/zomer-2020-totaalplan-om-iedereen-te-verwelkomen-in-oostende.

Contacteer ons
Charlotte Marron Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Charlotte Marron Walkie Talkie
Lotte De Wilde Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium