THE FACTORY X by FUJIFILM op zondag 21 oktober

THE FACTORY X by FUJIFILM op zondag 21 oktober

experience photography

Of je nu je keuze nog moet maken of al de trotse bezitter bent van een X Series camera, op zondag 21 oktober kan je ondergedompeld worden in de FUJIFILM X Series wereld. Voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie, is dit hét event dit najaar. THE FACTORY X by FUJIFILM is gratis voor iedereen toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen zoals bij de line-up van festivals zelf hun eigen programma samenstellen en kiezen uit diverse interactieve workshops en lezingen die de verschillende facetten van fotografie belichten.

Altijd al nieuwsgierig geweest hoe het er aan toe gaat op een grote fotoshoot? Wil je graag wat bijleren over portretfotografie? Benieuwd naar tips over Adobe Lightroom of  fotografie in donkere ruimtes? Heb je altijd al willen weten hoe je een ideale actiefoto neemt? Wil je samen met Nanja Massy de geheimen achter portretfotografie en make-up ontdekken? Of ga je eerder voor een workshop Instagram fotografie met Marta van Everyday Marta

Dit is slechts een greep uit het ruime aanbod aan workshops en lezingen tijdens THE FACTORY X by FUJIFILM. Deze dag geeft een unieke kans aan alle fotografieliefhebbers om de mogelijkheden van de FUJIFILM X Series te ontdekken, zich te laten inspireren én de X Ambassadors te ontmoeten.

 

Leer alles uit je X Series camera te halen
Ter plaatse krijg je tijdens workshops en lezingen begeleiding en tonnen inspiratie dankzij de FUJIFILM X Ambassadors, toonaangevende Belgische professionele fotografen die bijzonder enthousiast zijn over de X Series camera's en deze in hun dagelijks werk gebruiken. Een selectie van hun foto’s, te zien op de Expo Wall in De Kruitfabriek die dag, is hiervan het beste bewijs. Bovendien bezorgen ze de deelnemers aan de workshops handige tips & tricks, die hen helpen nóg meer te halen uit hun X Series camera.

Fotogeniek kader
De Kruitfabriek in Vilvoorde is een fantastisch fotogenieke locatie. Je kan je eigen Fujifilm apparatuur meenemen en zelf ter plaatse aan de slag te gaan met je camera. Daarnaast zal er ook een technical desk zijn waar bezoeker terechtkunnen met kleine en grote technische vragen. Uiteraard zulen alle 11 X Series camera’s en 20 X Series lenzen ook aanwezig zijn voor Touch & Try.

Programma:
Het leuke aan deze dag is dat je volgens je interesses je eigen programma kunt samenstellen. Door de dag heen staan er diverse workshops en lezingen gepland.Volg bijvoorbeeld de inspirerende lezing van Piet van den Eynde waar hij 20 tips geeft voor betere reisfoto’s. Ook Tom Museeuw en Nanja Massy nemen een boeiende workhop voor hun rekening. Zij geven een introductie over de samenwerking tussen een fototgraaf en een make-up artieste voor headshots in een no nonsense omgeving. Verder laat Fujifilm ook hun gloednieuwe X Ambassadors aan het woord tijdens de demo foodfotografie, door Pieter D’Hoop en de lezing over natuurfotografie, door Jeffrey Van Daele.The choice is all yours!

Check hieronder het programma:

Demo’s: hier ga je onder begeleiding van een FUJIFILM X Ambassador dieper in op een specifiek onderwerp. De plaatsen zijn per workshop beperkt tot maximum 15 personen.

 • Ioannis Tsouloulis: Creatieve portret belichting met natuurlijk licht - Hoe kan je “mooi licht” herkennen of zelf creëren om met beperkte middelen creatieve portretten te maken? Ioannis neemt je mee en toont het je met praktische voorbeelden en je kan zelf ook aan de slag. Breng je eigen camera en geheugenkaartje mee, of test een van onze Fujifilm camera’s en lenzen die aanwezig zullen zijn.
 • Tom Museeuw & Nanja Massy: Headshots voor modelportfolio’s en de kracht van make-up - Make-up artieste Nanja Massy zorgt voor een professionele look bij het model terwijl Tom belichting opstellingen bespreekt. Tijdens deze workshop krijg je een mooie introductie over de samenwerking met een make-up artieste in een no nonsense omgeving.
 • Tom Museeuw: Het dynamisch bereik van de Fujifilm GFX - Ontdek hoeveel bestandsinformatie er in een GFX RAW bestand opgeslagen wordt en ervaar zelf hoever je deze bestanden kan “pushen” met een RAW converter. Dit alles doen we in een live demo met een model, Tom bespreekt er zijn techniek van “expose to the left” en zal dit demonstreren tijdens de workshop. Deze techniek past hij bewust toe tijdens zijn commercieel werk om de bestandsinformatie van het RAW bestand optimaal te benutten.
 • Bert Stephanie: Demo SL!M - Maximale resultaten met een minimum aan materiaal. Vind je creativiteit dankzij beperkingen. 
 • Bert Stephanie: Photowalk - Geen betere manier om de Fujifilm camera’s beter te leren kennen dan door op stap te gaan en ze daadwerkelijk te gebruiken. 
 • Pieter D’Hoop: Foodfotografie, de basics - Een ideaal moment voor (food)bloggers om een kijkje te komen nemen. De demo wordt gegeven met de nieuwe Fujifilm X-T3.
 • Piet van den Eynde: life shoot met zumba dansers
 • Marta Majewska: Instagram photography

Lezingen: deze zijn vrij toegankelijk, zonder voorafgaande inschrijving. De plaatsen zijn per lezing beperkt tot maximum 60 personen.

 • Piet van den Eynde: Lightroom tips & tricks - In deze sessie toont Adobe Certified Lightroom Expert Piet Van den Eynde je een aantal handige technieken om je Lightroom fotobibliotheek beter te organiseren en om sneller meer uit je foto’s te halen. De meeste tips zijn geschikt voor gebruikers van alle cameramerken maar Piet heeft ook een aantal specifieke Fujifilm tips achter de hand!
 • Piet van den Eynde: 20 tips voor betere reisfoto’s - Hij stond al met één been op een vliegtuig richting Ethiopië, maar we konden onze X-Ambassador Piet Van den Eynde nog net strikken voor deze boeiende lezing met tal van praktische tips om met betere reisfoto’s naar huis te komen, van Addis Abeba tot Zeeland. Alhoewel de tips in deze lezing toepasbaar zijn op de meeste cameramerken, zal Piet je ook verklappen waarom systeemcamera’s in het algemeen en die van Fujifilm in het bijzonder de geknipte reispartner voor hem zijn.
 • Olivier Polet: Project Leatherman
 • Thomas Léonard: Hoe produceer je creatieve video’s dankzij de Fujifilm X-H1? - Ontdek hoe je dankzij je fotografiekennis en de voordelen van de Fujifilm X-H1 camera je eerste video’s kan maken. 
 • Jeffrey Van Daele: Natuurfotografie - Een educatieve lezing over natuurfotografie, waar aan de hand van zorgvuldig uitgekozen beelden heel wat visie en inspiratie gegeven wordt die aan jouw fotografie een meerwaarde kan bieden.

Extra’s on site

 • Expo wall X Ambassadors
 • Camera show
 • Sensor cleaning
 • Touch & Try: test de nieuwste X Series camera’s en objectiefen uit on site
 • Tech Desk voor al je grotere en kleinere technische vragen

 

Details:

 • THE FACTORY X by FUJIFILM
 • Datum: 21 oktober 2018
 • Van 10 uur tot 18 uur
 • Locatie: De Kruitfabriek, Steenkaai 44D, 1800 Vilvoorde (routebeplanner)

Wil je aan workshops deelnemen? Dan is het belangrijk dat je je tijdig inschrijft. Op de inschrijfpagina kan je aanvinken aan welke onderdelen je wilt deelnemen. Klik hier om je in te schrijven. Lezingen zijn vrij toegankelijk zonder voorafgaande inschrijving. 

Meer info: factoryxbyfujifilm.be

Contacteer ons
deborah@talkie.be
deborah@talkie.be
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium