The Crystal Ship brengt kunst voor een derde keer aan wal in Oostende

The Crystal Ship brengt kunst voor een derde keer aan wal in Oostende

The Crystal Ship meert deze lente opnieuw aan in de Stad aan Zee. De derde editie van het succesvolle kunstenfestival haalt dit jaar een vijftiental internationale en nationale artiesten naar Oostende die stuk voor stuk hun creativiteit loslaten op de stad. Op 7 april worden hun werken officieel getoond aan het grote publiek. 

De grootste stad aan de Belgische kust is voor een derde keer het decor van het populaire kunstenfestival The Crystal Ship. Speciaal voor dit unieke evenement creëren meer dan 15 (inter)nationale kunstenaars levensgrote muurschilderingen en installaties met de Stad aan Zee als canvas. De nieuwe kunstwerken worden gemaakt in de eerste week van de paasvakantie. Ze vergezellen permanent de 40 grote en honderden kleinere creaties van de voorbije twee edities vanaf 7 april. Samen vormen ze een indrukwekkend artistiek parcours doorheen Oostende. 

Het project kan al sinds het prille begin rekenen op veel enthousiasme. Oostende ontving 100.000 nieuwsgierigen en kunstliefhebbers tijdens de eerste twee edities. En ook Oostendenaren zelf lopen warm voor het kunstenfestivalMeer dan 200 inwoners gaven hun gevel op tijdens de voorbije twee edities. Eigenaars van een grote of kleine muur kunnen zich ook dit jaar kandidaat stellen via www.visitoostende.be/mijnmuur

 

"De bedoeling van The Crystal Ship is om kunst dichter bij de mensen, bij de inwoners te brengen. En onze formule is om midden in de stad, op muren midden in de wijk, op plaatsen waar mensen wonen, werken, leven, … kunstenaars hun ding te laten doen. De eerste twee edities van The Crystal Ship hebben alvast bewezen dat kunst in Oostende heel dichtbij is, zonder drempel, én dat werd en wordt enorm gesmaakt," aldus een trotse burgemeester Johan Vande Lanotte 


Indrukwekkende affiche
De curator van The Crystal Ship, Bjørn Van Poucke, werkt volop aan de line-up en puzzelt om de geschikte muur met de juiste artiest te matchen. De line-up is nog niet compleet, maar A Squid Called Sebastian (BE), Colectivo Licuado (URY), Jaune (BE), Joachim (BE), Matthew Dawn (BE), Milu Correch (AR), Oak Oak (FR), Telmo & Miel (NL) en Zoer x Velvet (FR) komen alvast hun stempel op Oostende drukken.

Ook met de derde editie zet Oostende opnieuw in op jong geweld. Een jongerentraject geeft creatievelingen de kans om met hun ontwerp te pronken op een locatie in de stad.  

Toerisme Oostende (Monacoplein 2) doet dienst als centrale (start)punt deze editie! In de Langestraat kunnen bezoekers ook een drankje nuttigen tijdens de feestelijke opening én op de Facebookpagina van Visit Oostende wordt er dagelijks een update geplaatst over het evenement. 

Bezoekers kunnen meteen ook extra genieten van The Crystal Ship dankzij een nieuwe fiets- en wandelroute die de kunstwerken van alle edities met elkaar verbindt. En ook aan de allerjongsten werd er gedacht: zij kunnen op culturele ontdekkingsreis doorheen Oostende met de gratis The Crystal Ship Kids Guide, die het event op kindermaat brengt! 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium