The Boy Who Streamed Spotify tovert nieuwe Harry Potter data tevoorschijn ter ere van 20 jaar filmmagie

Brussel, 10 November 2021 - Op 16 november 2021 vieren we de 20e verjaardag van de film “Harry Potter en de Steen der Wijzen”. De film verpulverde de box office met een brutowinst van meer dan 90 miljoen dollar in het openingsweekend in 2001 en gaf het startschot voor één van de meest iconische filmreeksen in de box-office geschiedenis. Ter ere van het twintigjarig bestaan van de film “Harry Potter en de Steen der Wijzen” onthult Spotify audio trends rond De-Jongen-Die-Bleef-Leven.

Om het 20-jarig bestaan van de eerste Harry Potter-film te vieren, dook Spotify in de streamingdata en toverde de populairste muziek tevoorschijn van elke Zweinsteinafdeling, gebaseerd op afspeellijsten gecreëerd door Spotify-gebruikers. Zo bleken Zwadderich en Ravenklauw te zweren bij Billie Eilish en rockband The Neighbourhood, terwijl Harry Styles bij Griffoendor en Huffelpuf de harten sneller doet slaan.​

Top 3 nummers voor elke Zweinsteinafdeling wereldwijd*:

  • Griffoendor

Everybody Talks van Neon Trees, Centuries van Fall Out Boy en Kiwi van Harry Styles

  • Zwadderich

Daddy Issues van The Neighbourhood, You should see me in a crown van Billie Eilish en Why'd You Only Call Me When You're High? door Arctic Monkeys

  • Huffelpuf

Golden van Harry Styles, Yellow van Coldplay en Ophelia van The Lumineers

  • Ravenklauw

Sweater Weather van The Neighbourhood, Are You Bored Yet? (feat. Clairo) door Wallows en ocean eyes door Billie Eilish

Tien streams voor Zwadderich!
Lumos! Spotify schijnt ook een licht op hoe populair de verschillende afdelingen zijn op het platform. Vooral Zwadderich -gasp!- is populair bij Spotify’ers. Voor deze  Zweinsteinafdeling werden er wel drie keer zoveel afspeellijsten gemaakt door gebruikers als voor Huffelpuf, die (let’s face it, verrassend genoeg!) de tweede plaats inneemt. Ravenklauw en Griffoendor belanden respectievelijk op de derde en vierde plaats. 

In lijn met globale trend, zijn Belgen fervente Zwadderich aanhangers, het huis neemt in ons land op Spotify meer dan de helft van de Zweinsteinafspeellijsten in. Ravenklauw staat bij ons dan wel weer op twee, Griffoendor en Huffelpuf volgen respectievelijk op plek drie en vier. 

De dappere tovenaars en heksen van Zweinstein hebben ook een toegewijde schare fans, want Spotify-luisteraars maken ook specifieke afspeellijsten voor Harry Potter-personages. Draco Malfidus is wereldwijd het populairste personage uit de franchise, aan hem werden de meeste afspeellijsten gewijd -ook in ons land! Het tweede meest populaire personage uit de Harry Potter-franchise wereldwijd is Fred Wemel, met Heer Voldemort op nummer drie. In België kaapt Voldemort dan weer de tweede plek weg en staat Perkamentus op plaats drie!

Wist je dat?  

  • Runaway van AURORA is het nummer dat wereldwijd en in België het meest geassocieerd wordt met Zweinstein in afspeellijsten van Spotify-gebruikers, gevolgd door Radical Face's Welcome Home, Son en Duncan Laurence's Arcade.
  • Hedwig's Theme van John Williams is het meest gestreamde nummer van de Harry Potter soundtrack aller tijden op het platform wereldwijd - afkomstig uit de Harry Potter and The Sorcerer's Stone Original Motion Picture Soundtrack. In België is dit Dumbledore’s Farewell van Nicholas Hooper - afkomstig uit Harry Potter and the Half-Blood Prince (Original Motion Picture Soundtrack).
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium