TAYCAN TASTING | nieuw culinair belevingsrestaurant

TAYCAN TASTING | nieuw culinair belevingsrestaurant

>> Belevingsrestaurant voor fijnproevers en liefhebbers van mooi kookmeubilair
>> Uitgebreide cocktail- en mocktailkaart met GROHE Blue kraantjeswater
>> Heerlijke wisselende menu’s en drankjes vol verse seizoensproducten

 

Een casual sfeer, een minimalistisch interieur, volledig uitgeruste keukens en gastronomische menu’s ... Dit alles is Taycan Tasting, het nieuwe culinaire concept, gevestigd in de showroom van Bulthaup Woluwe. Fijnproevers zijn er nog tot en met 30 juni 2019 welkom om te genieten van een viergangenmenu bedacht door Isabelle Arpin en Nicolas Decloedt.

Bulthaup ontwerpt, maakt en combineert sinds 1949 keukenmeubels om met volle teugen van te genieten. In 2006 besloot oprichter Bernard Hofmans vakkennis aan beleving te koppelen. Hij opende in Gosselies een restaurant waar bezoekers konden genieten van verfijnde gerechten in de ongedwongen sfeer van de Bulthaup showroom.

Nu gaat het merk nog een stapje verder en opent het, in het hart van de 850m²Bulthaup showroom in Woluwe, het restaurant Taycan Tasting, met plaats voor 60 personen. Hiervoor slaat het merk de handen in elkaar met partners als GROHE, V-Zug, Porsche Centre Brussels en Champagne Taittinger.

Het is voor fijnproevers en liefhebbers van mooi kookmeubilair een uitgelezen kans om een zinnenprikkelend en oogstrelend culinair avontuur te beleven, met een viergangenmenu van 49 euro, bedacht door chefs Isabelle Arpin (Isabelle Arpin) en Nicolas Decloedt (Humus x Hortense). Om de 3 weken zullen deze twee gepassioneerde gastronomen een nieuw menu uitwerken, elk in een resoluut andere maar toch complementaire stijl. Samen bedenken ze heerlijke menu's vol verse seizoensproducten, die ter plaatse worden bereid door traiteur Guillaume Van Eeckhout en zijn team.

GROHE Blue in de schijnwerpers

Driewekelijks staat er een nieuwe cocktail en mocktail, bedacht door Nicolas Decloedt, op de kaart. Dankzij het compacte drinkwatersysteem GROHE Blue (beschikbaar voor zowel thuis-als professioneel gebruik) komt er in Taycan Tasting heerlijk gekoeld, gefilterd plat, licht bruisend, of bruisend water recht uit de kraan. De uitgelezen basis voor het maken van heerlijke mocktails, cocktails of flavored water. Bovendien wordt zo ook plastic en verpakkingsafval van het restaurant gereduceerd. 

De GROHE Blue Professional kan tot vijftien liter gekoeld en koolzuurhoudend water per uur produceren. Het gefilterde water is overigens ook geschikt voor het maken van koffie of thee, wat de smaak alleen maar ten goede komt.

The GROHE Blue Collins cocktail door Nicolas Decloedt – Humus & Hortense

Ingrediënten citroentijmsiroop:
40g citroentijm 
500g biologische rietsuiker
500ml GROHE Blue water 

Ingrediënten : 
1 fles Gin Bishop 70cl - 4cl voor één glas
30g verse biologische oregano 
2 biologische citroenen voor het sap
1cl tijmsiroop 
500 ml bruisend GROHE Blue bruiswater 
Ijsblokjes 

Recept citroentijmsiroop:

 • Meng het GROHE Blue water en de suiker, 
 • Laat op een laag vuurtje doortrekken tot het verkrijgen van een siroop
 • Voeg er de citroentijm aan toe
 • Zeef door een fijne zeef

Recept GROHE Blue Collins cocktail:

 • Infuseer de oregano in een fles Bishop Gin
 • Meng een dosis Bishop Gin met het citroensap in een glas
 • Voeg de tijmsiroop toe 
 • Voeg ijsblokjes toe en werk af met bruisend GROHE Blue water

De GROHE Blue Collins mocktail door Nicolas Decloedt - Humus & Hortense
Ingrediënten oreganosiroop:
40g biologische verse oregano
500g biologische rietsuiker
500ml GROHE Blue water 

Ingrediënten: 
1,5cl citroentijmsiroop (zie recept hierboven)
1,5cl oregano siroop 
3 cl biologische citroensap 
500 ml GROHE Blue bruiswater 
Ijsblokjes 

Recept oreganosiroop:

 • Meng het GROHE Blue water en de suiker
 • Laat op een laag vuurtje doortrekken tot het verkrijgen van een siroop
 • Voeg er de oregano aan toe
 • Zeef door een fijne zeef    

Recept GROHE Blue Collins mocktail:

 • Meng het citroensap, de citroentijmsiroop en de oreganosiroop in een glas
 • Voeg ijsblokjes toe en werk af met GROHE Blue bruiswater
 •  

Over de chefs

Isabelle Arpinis de favoriete lady chef van de Brusselaars. Nadat ze een Michelin-ster wegkaapte bij Alexandre en een jaar later ook bij WY besloot ze in maart 2019 een eigen restaurant te openen. Haar gelijknamige zaakIsabelle Arpinopende in Louizalaan 362. Aan het fornuis van haar open keuken bedenkt Isabelle Arpin elegante en verfijnde gerechten, bereid met eenvoudige en verse seizoensproducten. In de uitwerking van haar recepten vertrouwt de sprankelende en spontane kokkin op haar instinct. Het resultaat: kleurrijke borden barstensvol smaak, de perfecte weerspiegeling van haar persoonlijkheid!

Het quatre mains menu werd vervolledigd met de hulp van Nicolas Decloedt, kok van restaurant Humus x Hortense in de Flageywijk in Brussel. Hij werd in 2019 door Gault & Millau bekroond tot de beste groentekok en is een heuse culinaire artiest. Hij draagt onze planeet een warm hart toe en streeft naar een duurzame manier van leven. Hij maakt er dan ook een erezaak van te werken met verse, biologische streekproducten van het seizoen. Hij gebruikt hoofdzakelijk plantaardige ingrediënten in zijn gerechten. 

Over Taycan Tasting

Belevingsrestaurant Taycan Tasting pakt uit met een pop-upmenu van de hand van befaamde gastronomische koks, een stadsterras, een exclusief interieur en een relaxte sfeer waarin je kunt genieten van mooie lentedagen. Het is geopend tot en met 30 juni 2019 en kan volledig worden gereserveerd voor ondernemingen of particulieren die er een persoonlijk event willen organiseren.

Taycan Tasting, Leuvensesteenweg 323, 1932 Zaventem
Tel: +32 2 880 68 60
Open van maandag tot zaterdag 12u tot 15u
Feestdagen inbegrepen

https://www.taycan-tasting.com/

Over GROHE N.V. - S.A.
GROHE, 's werelds toonaangevende leverancier van sanitaire uitrusting en een internationale speler op vlak van innovatie van sanitaire producten, heeft in totaal meer dan 6.000 werknemers, waarvan 2.400 in Duitsland. Als internationaal merk streeft GROHE naar merkwaarden als technologie, kwaliteit, design en duurzaamheid, met als doel "Pure vreugde van water" te garanderen. GROHE ontwikkelt al sinds de start nieuwe productcategorieën. Dit omvat de GROHE Blue en Red watersystemen en het recent geïntroduceerde GROHE Sense waterbeveiligingssysteem, dat een innovatief onderdeel is in de groeimarkt van smart home technology. Engineering, innovatie en design zijn als geïntegreerd proces stevig in Duitsland verankerd. Dat de producten het kwaliteitslabel “Made in Germany” dragen, versterkt het vertrouwen van de consumenten in het merk. Het succes van GROHE werd de afgelopen tien jaar bevestigd met meer dan 300 design- en innovatieprijzen, als een van de meest duurzame Duitse ondernemingen. Daarnaast was GROHE de eerste binnen zijn sector die de MVO-prijs van de Duitse regering won, alsook opgenomen werd in de Top 50-ranking van het gerenommeerde Fortune®-magazine in de categorie ‘Changing the World’.​​
www.grohe.be

Over LIXIL
GROHE maakt sinds 2014 deel uit van de LIXIL Group Corporation, een onderneming met meer dan 70.000 werknemers, actief in meer dan 150 landen, dat genoteerd staat op de Tokyo Stock Exchange. LIXIL is internationaal toonaangevend producent van sanitair met naast GROHE bekende merken zoals American Standard, TOSTEM en INAX in zijn portfolio. Op basis van zijn Japanse erfgoed creëert het bedrijf toonaangevende technologie en innoverende producten van hoge kwaliteit die woningen transformeren en zo het dagelijks leven van meer dan een miljard mensen raken. Het verschil met LIXIL zit hem in hoe ze dit doen; door zinvol ontwerp, ondernemerszin, toewijding om de toegankelijkheid voor iedereen te verbeteren en verantwoorde bedrijfsgroei.
www.lixil.com

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium