Studentenkoten CampUSpark krijgen nieuwe eigenaar

Studentenkoten CampUSpark krijgen nieuwe eigenaar

Ontwikkelaar Kolmont en Upgrade Estate komen tot overeenkomst en bouwen ook vierde toren

De Hasseltse studententorens Kaperkot X, Y en Z in CampUSpark krijgen bij de start van het nieuwe academiejaar een nieuwe eigenaar. Ontwikkelaar Kolmont verkoopt de campus aan Upgrade Estate, Belgische marktleider in het beheer van huisvesting voor studenten. Zo zal de omkadering van de studentencampus naar een nog hoger niveau getild worden. Voor Upgrade Estate zijn het de eerste stappen in universiteitsstad Hasselt. In nauw overleg met Kolmont zal weldra ook de bouw starten van de vierde studententoren van CampUSpark.

Het nieuwe academiejaar ging van start en dat wil zeggen dat 258 studenten teruggekeerd zijn naar hun vertrouwde stekje in één van de drie Kaperkoten in het Hasseltse CampUSpark. Ontwikkelaar Kolmont bouwde er de voorbije jaren een gloednieuwe studentencampus met in totaal 258 kwalitatieve studentenkamers en studieruimtes, technische snufjes, zoals elektronische toegangscontrole, grote gemeenschappelijke keukens en moderne badkamers. Om het leven van de studenten op CampusPark naar een nog hoger niveau te tillen, heeft de Kolmont de campus inmiddels verkocht aan Upgrade Estate, marktleider in het beheer van studentenhuisvesting in België. 

Upgrade Estate wordt zo de nieuwe eigenaar van de campus en neemt met het merk Upkot het volledige operationele én sociale beheer van de site in handen. De bouw van de 4de toren is in ontwerpfase en voor de start van de bouw wordt gemikt op de 2de helft van 2020. 

“Dankzij deze transactie zal het volledige beleid van het CampUSpark naar een nog hoger niveau getild worden. Zeker met een partner die al meer dan 20 jaar ervaring heeft in ontwikkeling en beheer van studentenhuisvesting. De studenten zijn dus in zeer goede handen", aldus Jeroen Van Neck, projectontwikkelaar Kolmont. 

Ontwikkelaar Upgrade Estate is al actief in andere studentensteden zoals Brugge, Antwerpen, Gent, Brussel, Bergen (Mons) en Kortrijk. Met het beheer van de drie Kaperkoten zet de bouwheer en beheerder nu in op Hasselt. 

“Studentenstad Hasselt floreert als nooit tevoren, ze hebben flink geïnvesteerd in het onderwijsaanbod en het aantal studenten dat de Hasseltse schoolbanken verslijt is de laatste jaren fors gestegen. De Limburgse hoofdstad stond op ons verlanglijstje, omdat het een toekomstgerichte stad is, waar veel talent en creativiteit aanwezig is", zegt Koenraad Belsack, co-CEO Upgrade Estate. 

Upkot

Tegen januari 2020 zal de Upkot-transformatie zichtbaar worden, dankzij onder andere een hippe look & feel en een upcycling design. Welke nieuwe voorzieningen de transformatie precies met zich meebrengt staat nog niet vast, maar de mogelijkheden zijn alvast ruim: van een tuin met barbecue corner, van kotkippen tot een gedeeld rooftopterras.

“De woonnoden van jonge mensen zijn de laatste jaren enorm veranderd. Regelmatig onderzoek brengt ons inzicht over wat ‘de student’ van een kotomgeving verlangt, namelijk veel groen, een veilige omgeving, een hip interieur, gedeelde faciliteiten en een sterke sociale community. Net daarom merken we dat onze huisvesting zo goed aanslaat: wij passen ons aan aan die student", vervolledigen Koenraad Belsack en Nele Van Damme, CEO's van Upgrade Estate.

Kot Executive Officer

De realisatie van Kolmont sluit goed aan bij de visie van Upgrade Estate waardoor de bedrijfswaarden voor 100% kunnen gerespecteerd worden. De huidige KEO (Kot Executive Officer) Joris blijft de onmisbare en verbindende factor op de site. Hij blijft ook hét aanspreekpunt voor de buren en de stadsdiensten.

“Enerzijds ben ik nog maar een korte tijd KEO van het CampUSpark en kan ik nog veel bijleren van mijn nieuwe en meer ervaren collega’s. Anderzijds ben ik perfect op de hoogte van het reilen en zeilen op de site, waardoor ik voor een vlotte integratie kan zorgen", zegt Joris Vos, KEO CampUSpark Hasselt. 

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium