Sterke Belgische nominatie voor World Architecture Festival

Sterke Belgische nominatie voor World Architecture Festival

Het World Architecture Festival (WAF), dat in 2008 voor het eerst werd gehouden in Barcelona en sindsdien de wereld rondttrok, strijkt dit jaar voor het eerst neer in Nederland. Het festival wordt van 28 tot en met 30 november georganiseerd in de Amsterdamse RAI en heeft als thema ‘Identity’. Aansluitend worden er de WAF Awards en Prizes 2018 uitgereikt, het grootste programma voor architectuurprijzen ter wereld. Ook GROHE, dat het WAF al sinds de start ondersteunt als partner, zal voor het elfde opeenvolgende jaar aanwezig zijn op het festival. Het merk reikt er dit jaar de Water Research Prize uit

 

Na eerdere edities in Barcelona, Singapore en Berlijn, strijkt het WAF voor het eerst neer in de Lage Landen. Tijdens het drie dagen durende festival staan er lezingen, conferentie-programma’s, discussies, onderscheidingen, tentoonstellingen en presentaties op het programma. Er worden in maar liefst 33 categorieën WAF Awards uitgereikt. Daarnaast worden er ook specifieke prijzen uitgereikt, waaronder ook GROHE’s Water Research Prize. 

Identiteit als festivalthema
Het festivalthema ‘Identiteit’ wordt op het festival uiteengezet in het uitdrukken van individuele, gemeenschappelijke, burgerlijke en nationale identiteit in architectuur. Architectuurprojecten in alle soorten en maten zijn vertegenwoordigd op de shortlist 2018 voor WAF. De selectie gaat van particuliere residentiële projecten tot projecten op het gebied van onderwijs, infrastructuur, gezondheidszorghoreca, cultuur/maatschappij, interieur en landschap. 

Belgische nominatie: AZ ZENO Knokke-Heist – Ceci n‘est pas un hôpital 
Het Belgische architecturale pareltje AZ ZENO uit Knokke-Heist dingt mee naar een prijs in de categorie 'Completed Buildings — Health'. Onder het motto ‘een aangename omgeving beïnvloedt het genezingsproces positief’, heeft het ontwerp van dit nieuwe ziekenhuis aan de Oostkust een sterke link tussen architectuur en natuur. De doordachte en iconische architectuur integreert perfect in het polder- en golflandschap, wat mooie panoramische verzichten oplevert vanaf de verblijfskamers. Personeel en bezoekers genieten, zelf in de binnenpatio’s van natuurlijk licht. 

De hoge eisen op vlak van ontwerp, technieken, onderhoud… werden doorgetrokken in alle aspecten van het project, tot bij het sanitair. Dus ook de kraanwerk oplossingen voldoen zowel functioneel als esthetisch aan de opgelegde normen. Of het nu wastafelkranen, douchemengkranen of urinoirspoelingen betreft, bij AZ ZENO kozen ze voor één partij voor het volledige pakket. Het designaspect, de ergonomie en het comfort van de patiënten en het personeel was doorslaggevend bij de keuze voor GROHE. Ook op vlak van veiligheid tonen de kranen van GROHE hun klasse. 

Slim en veilig sanitair voor AZ ZENO

  • Wat de wastafelkranen betreft, viel de keuze op de GROHE Essence designkraan.
  • Kritische kamertypes en collectieve medische ruimten kregen slimme kranen met infraroodsturing. De gebruiker hoeft de kraan niet aan te raken, wat het risico op besmettingen enorm verlaagt. Vanop afstand kunnen de kranen gespoeld worden, of een thermische desinfectie ingepland worden. Ook de verbruiks-gegevens kunnen gelezen en geanalyseerd worden.
  • Watertemperaturen van de kranen en douches worden centraal beperkt, zodat in combinatie met de GROHE Cooltouch functionaliteit kinderen, personen met dementie of psychiatrische patiënten zich niet kunnen verbranden aan te heet water.

Details van het project
Architect: THV AAPROG / BOECKX. / B2Ai 
Ontwerper: Ingenium 
Installateur: Van Severen 
Adres: Knokke-Heist, Belgium 
Datum van voltooiing: 2017​

Contacteer ons
Walkie Talkie Walkie Talkie NV
Walkie Talkie Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium