Spotify lanceert Vriendenmix ter ere van Internationale Vriendschapsdag

Spotify lanceert Vriendenmix ter ere van Internationale Vriendschapsdag

Brussel, 29 juli 2022 — Om de Internationale Dag van de Vriendschap (30/7) te vieren, lanceert Spotify een gloednieuwe gepersonaliseerde afspeellijst, Vriendenmix of Friends Mix, waarmee gebruikers bekende en nieuwe nummers kunnen ontdekken op basis van wat populair is onder hun vrienden.

We weten dat muziek en vriendschap hand in hand gaan. Sterker nog, volgens Spotify zijn er wereldwijd meer dan 11 miljoen door gebruikers gegenereerde afspeellijsten met het woord “friend" in de titel. Alleen al in de VS is het aantal streams van deze afspeellijsten in 2022 met 35% gestegen ten opzichte van vorig jaar. En als we spreken over de vriendelijkste generatie, dan streamt Gen Z meer afspeellijsten met het woord "friend" dan eender welke leeftijdsgroep. 

Onze vrienden zijn ook degenen tot wie we ons wenden voor betrouwbare aanbevelingen voor nummers. Dat is een van de redenen waarom Spotify in 2021 Blend heeft gelanceerd. Met Blend kunnen twee gebruikers hun muzieksmaak samenvoegen in één gedeelde afspeellijst, speciaal voor hen gemaakt, zodat ze kunnen verbinden, ontdekken en contact maken met de muziek waar ze van houden. En omdat Spotify graag inzet op personalisering pakt de streaming gigant nu uit met Vriendenmix.

Bij Spotify geloven we dat het ontdekken van nieuwe muziek een sociale ervaring moet zijn - en Vriendenmix helpt gebruikers precies dat te doen. Vriendenmix is een nieuwe gepersonaliseerde afspeellijst die speciaal voor jou is gemaakt, op basis van de Blends die je met je BFF's gemaakt hebt. Via deze samengestelde afspeellijst kan je muziek ontdekken waar je beslist van zult houden.

Zo krijg je toegang tot je Vriendenmix

  • Als je reeds drie Blends voor 2 personen hebt gemaakt (tussen jou en een andere vriend), ga je naar je Made For You-hub waar je je samengestelde afspeellijst terugvindt. Zie je geen Vriendenmix op je Made For You Hub? Begin dan met een Blend. 
  • Typ 'Blend' in de zoekbalk op Spotify. Tik vervolgens op 'Uitnodigen' om een vriend te selecteren met wie je een Blend wilt maken. 
  • Zodra je vriend(in) de uitnodiging heeft geaccepteerd, genereert Spotify een gedeelde Blend-afspeellijst met nummers en aanbevelingen die aansluiten bij de muziekvoorkeuren en -smaak van jou en je vriend(in). Je kunt zelfs zien welke nummers voor jou en je vriend zijn toegevoegd.
  • Nadat je vriend zich heeft aangesloten bij het luisterfeest, ontvangen jullie allebei een aangepaste deelkaart die je kunt gebruiken om de boodschap te verspreiden via sociale media. Daarna wordt je Blend dagelijks bijgewerkt. 

 Bekijk ook zeker de populairste vrienden-afspeellijsten van Spotify, waaronder: Dinner with FriendsNoche de AmigasBienvenido a La FriendzoneFolk & Friends en Weekends + Friends

Meer details over hoe je toegang krijgt tot deze nieuwe gepersonaliseerde afspeellijst vind je op de Spotify blog, For the Record. Hi-res beeldmateriaal vind je hier.


Over Spotify
Spotify heeft het luisteren naar muziek voorgoed veranderd toen het in 2008 werd gelanceerd. Ontdek, beheer en deel gratis meer dan 82 miljoen tracks, waaronder meer dan 4 miljoen podcasttitels, of upgrade naar Spotify Premium om toegang te krijgen tot exclusieve functies voor muziek, waaronder een verbeterde geluidskwaliteit en een on-demand, offline en reclamevrije muziekluisterervaring. Vandaag de dag is Spotify 's werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming met 422 miljoen gebruikers, waarvan 182 miljoen abonnees, in 183 markten.

Voor meer informatie, beeldmateriaal en details, gelieve contact op te nemen met:
Charlotte Marron & Ineke Tack - [email protected]

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium