Spotify lanceert Songteksten wereldwijd voor alle gebruikers

Klaar om luidkeels mee te zingen?

Eén van Spotify’s langverwachte features is eindelijk beschikbaar: Spotify introduceert vandaag 'Songteksten'. Dankzij deze eenvoudige, interactieve en deelbare ervaring kunnen fans over de hele wereld nu nog luider en zelfzekerder meezingen met hun favoriete hits! 

Voor de lancering van Songteksten is Spotify een samenwerking met Musixmatch aangegaan. Samen geven ze gebruikers in-app toegang tot het leeuwendeel van de uitgebreide muziekbibliotheek, en dit aan Spotify Free- en Premium gebruikers wereldwijd.

Klaar om mee te zingen? Zo gebruik je Songteksten:

Op de mobiele Spotify app:

  1. Klik bij een nummer op de “Nu Afspelen Weergave”

  2. Swipe tijdens het luisteren omhoog vanaf de onderkant van het scherm

  3. Je zal zien dat de songteksten tijdens het afspelen op je scherm verschijnen

  4. Om de songteksten te delen, tik je op de “Delen” knop onderaan het songteksten scherm en selecteer je de songteksten die je wenst te delen, alsook via welk platform je deze wenst te verzenden

Op de Spotify desktop app:

  1. Klik op de microfoon in de “Nu Afgespeeld” balk terwijl een nummer wordt afgespeeld

  2. Ziezo! Je ziet nu de songteksten in real time verschijnen terwijl het nummer wordt afgespeeld

Op de SpotifyTV app:

  1. Open de “Nu Afspelen Weergave” van een nummer

  2. Navigeer in de rechterhoek van je scherm naar de “Songteksten” knop en selecteer of je de songteksten wilt inschakelen 

  3. Eenmaal ingeschakeld, zie je de songteksten op het scherm verschijnen

Songteksten is beschikbaar op iOS- en Android-toestellen, desktop, game consoles* en tv, zodat miljoenen fans nog meer verbonden kunnen raken met de muziek en artiesten waar ze van houden. 

*De Songteksten-functie zal beschikbaar zijn op Playstation 4, Playstation 5 en XBox One, en op Android TV, waaronder FireTV, Samsung, Roku, LG, Sky en Comcast.

 

Voor meer details, bezoek Spotify’s For The Record blog!

 

Over Spotify
In 2008 veranderde Spotify voorgoed het luisteren naar muziek. Alles wat we doen komt voort uit onze liefde voor muziek. Vandaag de dag zijn we de leider in audiostreaming met een community van meer dan 345 miljoen actieve gebruikers, onder wie meer dan 155 miljoen Spotify Premium-abonnees in 178 landen. Het is onze missie om het potentieel van menselijke creativiteit volledig te benutten door miljoenen artiesten de kans te geven te leven van hun kunst. En om fans de kans te geven om daarvan te genieten en erdoor geïnspireerd te raken.

Voor meer info, gelieve contact op te nemen met:
Charlotte Marron - spotify@talkie.be
Ineke Tack - spotify@talkie.be

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium