Spotify lanceert RADAR Podcasters Programma dat opkomende creators helpt groeien

Brussel, 30 juni 2022 - Spotify lanceert RADAR Podcasters in 15 markten wereldwijd. Dit nieuwe programma wil beginnende podcasters van over de hele wereld een duwtje in de rug geven door hen te ondersteunen bij de groei van hun publiek.

Elk kwartaal zullen de deelnemende markten 2-3 opkomende podcasters in de schijnwerpers zetten. Zij worden geselecteerd uit de miljoenen podcasters die gebruik maken van Anchor, Spotify's platform voor het creëren van podcasts. Uitverkoren makers zullen kunnen profiteren van redactionele vermeldingen in podcast-afspeellijsten en community-hubs om bekendheid te vergaren op exact die plaatsen waar de luisteraars zich bevinden.

Het RADAR Podcasters-programma is het laatste voorbeeld van Spotify's onafgebroken streven om te investeren in de ervaring van makers. Andere recente initiatieven ter ondersteuning van de groei van creators zijn:

  • Via het Editorial Submission formulier kan iedereen op Spotify een podcast insturen die in aanmerking komt om door de redactie te worden opgenomen. 
  • De Creator Space op Spotify vestigt de aandacht op de gemeenschap van Anchor-makers en voorziet in educatieve informatie ter ondersteuning van de podcasters. 
  • Dankzij het nieuwe Discord-kanaal voor makers krijgen podcasters de kans om rechtstreeks te communiceren met andere makers.

Voor meer informatie over RADAR kan je terecht op Spotify’s For The Record blog.


Over Spotify

In 2008 veranderde Spotify voorgoed het luisteren naar muziek. Ontdek, beheer en deel gratis meer dan 82 miljoen tracks, waaronder meer dan 3,6 miljoen podcasttitels, of upgrade naar Spotify Premium om toegang te krijgen tot exclusieve functies voor muziek, waaronder een verbeterde geluidskwaliteit en een on-demand, offline en reclamevrije muziekluisterervaring. Vandaag de dag is Spotify 's werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming met 406 miljoen gebruikers, waarvan 180 miljoen abonnees in 184 markten. Ga voor meer informatie, afbeeldingen of contact met het persteam naar https://newsroom.spotify.com/

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium