Spotify en Kim Kardashian lanceren originele serie ‘The System: The Case of Kevin Keith’

Spotify en Kim Kardashian lanceren originele serie ‘The System: The Case of Kevin Keith’

Spotify kondigt met trots de première aan van een gloednieuwe Spotify Original podcast, Kim Kardashian's The System: The Case of Kevin Keith. Kim Kardashian neemt samen met de ervaren true crime producer Lori Rothschild Ansaldi de rol van verteller op zich. Zij doen in het Engelstalige ‘The System’ het verhaal van Kevin Keith uit de doeken. Keith is een Amerikaanse man die werd veroordeeld voor een drievoudige moord. Hij is samen met zijn familie al bijna drie decennia in de weer om te bewijzen dat hij ten onrechte werd beschuldigd.

In februari 1994 werd Kevin Keith gearresteerd en beschuldigd van een drievoudige moord in Bucyrus, Ohio. Er is geen fysiek bewijs dat hem als enige aan de misdaad koppelt, toch heeft hij 28 jaar van zijn leven achter de tralies doorgebracht, waarvan een groot deel in de dodencel. Kevin's broer, Charles, is altijd overtuigd geweest van zijn onschuld en werkt tot op de dag van vandaag onophoudelijk om Kevin's naam te zuiveren. Gedurende acht afleveringen werken Kardashian en Rothschild Ansaldi (o.a. bekend van The Face of Evil (2019) en The Coroner: I Speak for the Dead (2016)) samen met onderzoekers, deskundigen enz. om de complexiteit van Keith's zaak te bespreken, hiaten in het verhaal bloot te leggen en de aandacht te vestigen op verschillende manieren waarop het Amerikaanse rechtssysteem tekortschiet. De eerste twee afleveringen van ‘The System’ zijn nu exclusief op Spotify te beluisteren.

The System werkt samen met twee organisaties om de hervorming van het strafrecht onderdeel te maken van de conversatie rond de podcast. Color Of Change, de grootste online organisatie voor raciale rechtvaardigheid in de VS, zal meer informatie geven over onterechte veroordelingen en andere zaken met betrekking tot het strafrechtsysteem. Daarnaast steunt Spotify het lopende werk van Calling All Crows, een organisatie die muziekfans verbindt en mobiliseert om zich aan te sluiten bij bewegingen voor rechtvaardigheid en gelijkheid door bewustwording te creëren, actie te ondernemen en collectief te werken aan sociale verandering. Calling All Crows blijft investeren in hun Unlocked Voices-campagne, waardoor de platformen en verhalen van mensen die zijn getroffen door massale opsluiting worden versterkt. 

Elke maandag wordt een nieuwe aflevering gelanceerd. Bezoek voor meer informatie over The System de Resource Hub van de show, die gedurende de hele serie wekelijks wordt bijgewerkt. Hier vindt u transcripties van afleveringen en visuele hulpmiddelen, zoals kopieën van gerechtelijke documenten en bewijsmateriaal dat in het oorspronkelijke proces is gebruikt, en waarnaar in de podcast wordt verwezen. 

Klik hier voor beeldmateriaal van de show.


Over Spotify
Spotify heeft het luisteren naar muziek voorgoed veranderd toen het in 2008 werd gelanceerd. Ontdek, beheer en deel gratis meer dan 82 miljoen tracks, waaronder meer dan 4 miljoen podcasttitels, of upgrade naar Spotify Premium om toegang te krijgen tot exclusieve functies voor muziek, waaronder een verbeterde geluidskwaliteit en een on-demand, offline en reclamevrije muziekluisterervaring. Vandaag de dag is Spotify 's werelds populairste abonnementsdienst voor audiostreaming met 422 miljoen gebruikers, waarvan 182 miljoen abonnees, in 183 markten.

Noot aan de redactie
​Naast de eerste twee afleveringen van The System die nu exclusief op Spotify te beluisteren zijn, zijn afleveringen drie en vier ook beschikbaar op 
Spotify’s Review Vault waar ze onder embargo kunnen worden beluisterd. Als u nog geen account heeft, aarzel dan niet om u aan te melden. Wij zullen er dan voor zorgen dat uw registratie zo snel mogelijk wordt goedgekeurd. 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium