Spicy Valentine’s Day!

Spicy Valentine’s Day!

1 op 5 Belgen koopt elke maand erotische speeltjes

De meeste liefdevolle dag van het jaar! Valentijnsdag is een dag om te vieren: van een romantisch etentje met je wederhelft tot een treat yourself!-selfcare-avondje of gewoon een gezellig uitje met vrienden. Klarna, wereldwijd toonaangevende dienstverlener op het gebied van bankieren, betalingen en shopping diensten, dook in enkele pikante koopgewoonten voor V-Day.

En wat ontdekten we? Ongeveer 1 op 5 (17%)  Belgen koopt maandelijks erotische speeltjes. Als we inzoomen op wereldniveau, staat de VS op de eerste plaats: 1 op 3 (29%) mensen schaffen zich maandelijks erotische speeltjes aan, ruim boven het globaal gemiddelde (19%). België deelt de zesde plaats met Duitsland en Zweden. 

Gen Z houdt het meest van pikante speeltjes
Net alsl elders in de wereld spant Gen Z in België de kroon: maar liefst 36% koopt maandelijks erotische speeltjes, op de voet gevolgd door Millennials (31%). Gen X (10%) en Baby Boomers (2%) wisselen iets minder frequent van pikante gadgets. Ietwat verrassend? Wereldwijd kopen singles én koppels met kinderen het vaakst erotica (België: 40% singles en 38% koppels met kinderen). De meest 'avontuurlijke' Belgen wonen in onze hoofdstad. Bijna de helft (42%) van de Brusselaars waagt zich online of offline aan de aankoop van een nieuw erotisch speeltje.

Over Klarna
Sinds 2005 is Klarna op een missie om de retail banking industrie te revolutioneren. Met meer dan 90 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en 2 miljoen transacties per dag, komt Klarna tegemoet aan de groeiende vraag van consumenten om tijd en geld te besparen door hun cashflow te managen en hen bewustere keuzes te laten maken. Wereldwijd hebben meer dan 250.000 (web)winkels, waaronder H&M, Saks, Sephora, Macys, IKEA, Expedia Group en Nike, de innovatieve technologie van Klarna geïntegreerd om een ​​naadloze winkelervaring online en in de winkel te bieden. Klarna is actief in 20 landen, heeft meer dan 5.000 werknemers en is één van de meest gewaardeerde private fintech.

Contacteer ons
Charlotte Marron
Alexis Bracke
Charlotte Marron
Alexis Bracke
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium