Smurftastische luisterverhalen bij Storytel

05_Storytel_De Smurfen.jpg

"Welkom in Smurfenland, welkom allemaal, welkom in Smurfenland het land van pracht en praal". Al meer dan zestig jaar toveren De Smurfen een lach op menig (kinder)gezicht. Ben jij ook zo'n fan van die blauwe formidabele figuren? Dan heeft Storytel goed nieuws voor jou. Vanaf 1 juli 2021 kan jong en oud hun avonturen exclusief beluisteren via Storytel, de digitale streamingsdienst voor luisterboeken.

Vanaf 1 juli 2021 zijn exclusief via Storytel zeven luisterverhalen beschikbaar over de avonturen van de Smurfen. De zeven verhalen heten "De Smurfen en het verloren dorp", "Bril-smurf en de heks", "Een jurk voor het bal", "Grote Smurf is groen", "Help ik raak niet in slaap",  "Een groot avontuur" en "De Smurfen: Sprookjesavonturen". Stuk voor stuk spannende en liefdevolle luisterverhalen waarin de kleine blauwe vrienden het Smurfendorp verlaten en hun weg zoeken in de grote wereld. Helemaal van de Verloren Stad naar New York en zo terug naar het Smurfendorp. Zullen ze veilig hun weg terugvinden?

Ruth De Jager, Country Manager Nederland en België "We zijn ontzettend blij dat we via onze luisterboekenapp De Smurfen tot leven kunnen wekken voor jong én oud. De memorabele blauwe wezentjes met Belgische roots konden in geen geval ontbreken in onze Vlaamse catalogus."

MET EEN BELGISCH RANDJE

Belgische stripauteur Pierre Culliford, beter gekend als Peyo, bracht de Smurfen in 1958 tot leven en maakte van de blauwe wezentjes een wereldwijde hype. De magie van Grote Smurf, de wist-je-datjes van Brilsmurf en de mopjes van Lolsmurf, alle Smurfen hebben elk hun eigen talent en karakter. Hoe jong of oud je ook bent, de Smurfen vertellen wijsheden en verhalen die elke generatie kunnen bekoren.

- Drie schattige Smurfenweetjes  -

Met z'n 106 wonen de blauwe vrienden samen in het Smurfendorp onder leiding van Grote Smurf - herkenbaar aan zijn witte baard en rode kleren. Een Smurf is 3 appels hoog, heeft een kleine staart en draagt altijd een witte puntmuts. Maar wist je dit al over de blauwe wezentjes?

 1. Waarom zijn Smurfen blauw?
  Gele Smurfen zouden er ziek hebben uitgezien, met een rode kleur zouden ze boos lijken en met een groene kleur zouden de Smurfen niet zichtbaar zijn in het het gras... Zo koos Peyo's vrouw (Nine Culliford) voor de kleur blauw. Een kleur waarmee iedereen, overal ter wereld, zich kon identificeren. 
    
 2. Welke nationaliteit hebben de Smurfen?
  Tekenvader Peyo was een Brusselaar met een Engelse vader. Toch zijn de Smurfen van geen enkel land afkomstig en behoren ze tot iedereen.  
   
 3. Smurfin is een creatie van Gargamel
  Gargamel creëerde Smurfin met als doel de ondergang van De Smurfen. De ingrediënten voor Smurfin? Krokodillentranen, vogelhersenen, slangentong, leugens, kattensluwheid, pauwenijdelheid, spreekvaardigheid van een ekster, vossenslinksheid, feeksenstreken en stukjes van een keiharde steen voor het hart.

STORYTEL BRENGT DE SMURFEN TOT LEVEN

Storytel brengt de Smurfen niet alleen tot leven via luisterboeken maar heeft een nog groter plan in petto. Hou zeker een gaatje vrij in je agenda, want deze zomer nemen Storytel en De Smurfen je mee op avontuur, letterlijk (en figuurlijk). De oorversmurfende details volgen volgende week.

Over Storytel Vlaanderen

Storytel is Noord Europa's grootste abonnementsdienst voor luisterboeken en e-books. De Storytel app voor smartphone en tablet geeft onbeperkt toegang tot het luisteren van ruim 300.000 luisterboeken voor een vast bedrag per maand. Naast (internationale) bestsellers, zijn er ook luisterboeken op het platform te vinden die door Storytel zelf geproduceerd zijn: de Storytel Original. Storytel is actief in meer dan 25 landen over de hele wereld en heeft haar hoofdkantoor in Stockholm, Zweden.

Download hier de beelden in hoge resolutiehttps://press.talkie.be/en/dir/de-smurfen

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be