SMART TOYS AND GAMES (BE) neemt The Happy Puzzle Company (UK) over

SMART TOYS AND GAMES (BE) neemt The Happy Puzzle Company (UK) over

Juli 2022, Kontich/Hertfordshire -  Het toonaangevende Belgische puzzel- en spellenbedrijf SMART TOYS AND GAMES heeft zojuist de overname aangekondigd van het Britse The Happy Puzzle Company. The Happy Puzzle Company, een in Hertfordshire gevestigd bedrijf dat bekend staat om haar succesvolle B2C-activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, heeft op bijna drie decennia tijd een klantenbestand van meer dan 400.000 en een aanwezigheid in meer dan 14.000 Britse scholen bereikt. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf ook een grote groei doorgemaakt op de B2B-markt, met een distributie in meer dan 20 landen.

Met de overname door SMART, bekend van bekroonde merken zoals SmartGames, Happy Cube en SmartMax, worden de producten van The Happy Puzzle Company opgenomen in het groeiende portfolio van SMART en wordt de distributie verspreid via het uitgebreide wereldwijde netwerk van SMART.

SMART's wereldwijde CEO, Rolf Vandoren zei: "Veel van de geweldige puzzels en spellen van The Happy Puzzle Company zullen via ons getalenteerde productontwikkelingsteam hun weg vinden naar nog veel meer families van puzzelfans onder de brede internationale aanwezigheid van het SmartGames-merk".

Gavin Ucko, CEO van The Happy Puzzle Company, behoudt zijn functie in het Verenigd Koninkrijk samen met het volledige Happy Puzzle team, dat opereert vanuit de bestaande basis in Elstree. Gavin voegde hieraan toe: "Smart en Happy Puzzle werken al meer dan 20 jaar samen en de synergie tussen de twee bedrijven is heel duidelijk. Het is ongelooflijk spannend en de hele Happy Puzzle familie is zowel trots als verheugd om zich aan te sluiten bij de SMART-groep van bedrijven en teams."

Beide bedrijven bieden een indrukwekkend assortiment van meervoudig bekroonde puzzels en spellen, waarbij de focus van SMART op producten voor de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden heeft geleid tot een enorm wereldwijd succes in de speelgoedmarkt. De bedrijven (die dit jaar allebei hun 30-jarig jubileum vieren) zullen nog steeds hun oprichter aan het roer hebben - The Happy Puzzle Company werd gelanceerd op 23 november 1992 terwijl Gavin zijn diploma van onderwijspsycholoog aan het behalen was, terwijl Rolf slechts 14 dagen later SMART op de markt bracht, op 7 december 1992.

SMART heeft een reputatie opgebouwd als wereldleider op het gebied van single-player puzzelspellen, zoals de IQ Games reeks, Penguins on Ice, Squirrels Go Nuts en Quadrillion. Zij verwelkomen Happy Puzzle's multi-player uitdagingen zoals The Genius Square en Pandemonium en single-player puzzels zoals 30 Cubed en Illusion Cubes.

Heb je vragen of verzoeken voor interviews , aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: 

Zoë Nassel - Walkie Talkie
[email protected]
+32 496 700 901

Maureen Richard - Walkie Talkie
[email protected]
​+32 483 096 038

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium