Slô down in de Belgische natuur

Slô down in de Belgische natuur

Jong Belgisch ondernemersduo zet in op design retraites

In alle luxe genieten van de natuur en één worden met je omgeving? Dat kan dichterbij dan je denkt. Slô is een retraite genesteld in de Belgische Ardennen waar stilte, (innerlijke) rust en natuur centraal staan. Minimalistisch design en comfort vormen het indrukwekkende kader van een luxueuze staycation in een groen decor. 

Slô is het geesteskind van twee jonge dertigers en entrepreneurs Tim Goes en Toon Haverals. Samen creëerden ze onvergetelijke reiservaringen in unieke en luxueuze, maar met minimalistisch design ontworpen off-grid suspended cabins. In totaal zijn er zes idyllische Slô boomhutten te ontdekken. Ware architecturale parels gemaakt met een zuivere vormgeving en materiaalgebruik die een streling voor het oog vormen. Om het plaatje compleet te maken, is er centraal in het bos een glazen serre om groenten en kruiden te telen, samen gezellig te genieten van een kleine maaltijd of kopje thee, omgeven door een groene oase van fauna en flora. Bezoekers kunnen op eigen tempo, volledig gedeconnecteerd van het digitale leven, reflecteren en genieten van de kleine gelukjes.

De Slô cabins zijn verspreid over een 11 hectare groot bos tussen de Ourthe en de Lessevallei aan de rand van het pittoreske dorp Humain, Luxemburg. Op slechts 1 uur rijden van Brussel wordt het drukke (stads)leven even ingeruild voor rust in z'n puurste vorm. Een luxueuze staycation helemaal binnen handbereik. 

"Slô staat voor het omarmen van stilte, enkel zo kunnen we de schoonheid van het leven waarderen. Bij Slô kan bijna alles, maar vooral niets moet. "
Tim Goes, mede-oprichter van Slô. 

Het concept van Slô
De designs van Slô zijn een subtiele knipoog naar een aantal archetypes die ons land kenmerken: de moderne woning, de fermette en de kerk of kathedraal. Vervolgens werden ze uitgekleed en herleid tot hun uitgezuiverde, gepurifieerde vorm. Een combinatie van hout en glas met strakke lijnen en uitgekiende details die een spel van unieke lichtinval en schaduw creëren, waardoor de beleving van binnenuit continu verandert en ze zich aan de buitenzijde perfect inschrijven in hun context. Op die manier zijn de cabins een perfecte vormelijke vertaling van waar Slô voor staat: afstappen van alle extra's en afleidingen om terug te keren naar de essentie. 

Klik hier voor beelden in hoge resolutie: https://press.talkie.be/en/dir/slo

Een architecturaal spel van glas en hout: de 6 cabins van Slô

Slô biedt zes unieke cabins aan met drie verschillende designs, voor elk wat wils: The Glass Cube, The Flying Fermette en The Cathedral. Kies zelf hoe jij terug één wordt met de natuur. 

The Glass Cube

The Glass Cube (30m²) biedt een 360° natuurervaring
om nooit te vergeten. Inclusief keuken, woonkamer, eetkamer, badkamer met toilet, douche en een mezzanine voor 2 personen. De kers op de taart is zonder enige twijfel het grote dakterras (20m²) met een uniek uitzicht over de gehele omgeving.
Vanaf € 150 / nacht.

The Flying Fermette

Een geborgen thuisgevoel op 3 meter boven de grond omringd door een prachtig uitzicht tussen de bomen. Dat is The Flying Fermette (31m²). Inclusief keuken, woonkamer, badkamer met toilet en een eetkamer met aansluitend overdekt terras (5m²). De mezzanine biedt plaats voor 2 personen en een slaapbank voor 2 personen. 
Vanaf € 160 / nacht.

The Cathedral

Een 8 meter hoge, robuuste retraite volledig in teken van authenticiteit en ontkoppeling voor het hele gezin. The Cathedral biedt onderdak aan max. 5 personen. Er zijn 2 mezzanines met elk een slaapgedeelte voor 2 personen en een slaapbank. Inclusief keuken, woonkamer, eetkamer en badkamer met toilet en douche.
Vanaf € 180 / nacht.

Praktische info
Locatie: Humain, Luxemburg
Prijzen: vanaf € 150 / nacht
Boeken kan vanaf 1 overnachting voor 1 persoon
Parking: aanwezig aan het begin van het bos. Vanaf daar volg je te voet een bosweg naar de cabins.
www.slo-escape.com

Contacteer ons
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience helps brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium