‘Silver Society’ huishoudens nemen toe: badkamers klaar voor de toekomst met de vernieuwde GROHE Eurosmart

‘Silver Society’ huishoudens nemen toe: badkamers klaar voor de toekomst met de vernieuwde GROHE Eurosmart

  • Vooruitstrevend badkamerdesign: verschillende Eurosmart hendelvarianten voorzien in de behoeften van consumenten in verschillende levensfasen

  • Voor wie extra bescherming nodig heeft: GROHE SafetyStop technologie voorkomt brandwonden

  • Eigentijds en tijdloos design dat past bij elke stijl - vandaag en morgen

 

Ongetwijfeld verandert onze samenleving - niet alleen groeit de bevolking voortdurend, maar we worden ook steeds ouder. De demografische verandering stelt onze hele samenleving op de proef en dwingt ons tot herbezinning - weg van de vroegere anti-verouderingsmentaliteit en in de richting van een pro-ouderingshouding. Ouder worden betekent niet langer rusten en stilstaan.

De zogenaamde 'Silver Society’, de bevolking boven de 60, wordt anders ouder - ze willen fit blijven en actief hun eigen leven vormgeven op de plek waar ze zich veilig en gelukkig voelen: thuis.  GROHE hield met deze inzichten rekening bij het herontwerpen van een van zijn bestsellerproducten - de GROHE Eurosmart kraan - om een innovatief, toekomstbestendig huis te creëren.

Ondersteuning en comfort voor dagelijkse badkamerrituelen in elke levensfase
Ons huis is een deel van onze identiteit, onze veilige plek - op oudere leeftijd thuis kunnen blijven gaat voor de consument gepaard met welzijn. De badkamer is in dit opzicht van essentieel belang omdat zich hier zeer privé-momenten afspelen. In staat zijn om thuis voor persoonlijke hygiëne te zorgen is een belangrijke zorg, vooral voor oudere generaties. Het geeft een gevoel van onafhankelijkheid en vrijheid. Een sleutel daartoe is vroeg beginnen na te denken over de juiste badkamerproducten, om vandaag klaar te zijn voor morgen. En in tegenstelling tot de verwachtingen, hoeven leeftijdsvriendelijke producten er niet ouderwets uit te zien. Het beste voorbeeld is de opnieuw gelanceerde GROHE Eurosmart. Het tijdloze design van de lijn speelt heel subtiel in op de speciale behoeften van badkamerzorg voor ouderen of mensen met beperkte motorische vaardigheden.

Diverse hendelvarianten voor diverse levensstijlen

GROHE zorgt ervoor dat het Eurosmart assortiment altijd meegroeit met de veranderende eisen en dat het zich blijft aanpassen aan de moderne behoeften. Dit blijkt uit de verschillende hendelvarianten die direct betrekking hebben op het leven van mensen. De Eurosmart Loop hendel, bijvoorbeeld, biedt belangrijke ondersteuning voor oudere mensen met beperkte motorische vaardigheden, aangezien het uitgesneden midden het grijpen vergemakkelijkt. Een grote hulp bij de dagelijkse badkamerrituelen wordt ook geboden door een nieuwe uittrekbare uitloopvariant die volledige flexibiliteit en extra comfort biedt. Consumenten genieten van meer manoeuvreerruimte - perfect om de dagelijkse wasroutine te ondersteunen en te verbeteren.

"Als we aan onze klanten van morgen denken, naderen ze hoogstwaarschijnlijk hun 'zilveren jaren'. Hoewel ze officieel de pensioengerechtigde leeftijd naderen of hebben bereikt, zijn de moderne senioren fit en willen ze producten die hen ondersteunen bij de dagelijkse obstakels, zelfs over 10-20 jaar wanneer hun gezichtsvermogen afneemt of hun motoriek minder wordt. We moeten ons dus afvragen: Hoe kunnen we mooie producten maken die klaar zijn voor de toekomst? Onze GROHE Eurosmart is met elke generatie meegeëvolueerd en is een goed voorbeeld van hoe je met zinvolle producten kunt inspelen op veranderende behoeften," zegt Jonas Brennwald, Leader LIXIL EMENA.

Wanneer veiligheid een rol speelt

Naast comfort speelt ook veiligheid een bijzondere rol bij veroudering. De Eurosmart SafetyStop biedt een effectieve thermostatische beveiliging door de maximale warmwatertemperatuur te begrenzen op een vooraf instelbare waarde. Hij zorgt ervoor dat de gewenste watertemperatuur constant blijft en schakelt het warme water effectief uit als de toevoer van koud water uitvalt, wat bijzonder belangrijk is voor kinderen, senioren of mensen met beperkingen in zintuiglijke of motorische vaardigheden.

De combinatie van modern design, een hoog comfortniveau, eenvoudige installatie en de veelzijdige keuzemogelijkheden maakt de Eurosmart kraan tot een echte held voor de toekomstbestendige badkamer.

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium