Shake your vir-gin

Shake your vir-gin

Het is Tournée Minérale, de cafés zijn gesloten en je verlangt naar een lekkere cocktail. Wat nu… Dit jaar vat je Tournée Minérale bij de horens met Ceder’s. De alt-gin uit Zuid-Afrika is het perfecte ingrediënt voor een scala aan hemelse cocktails. Bartenderskills of niet, met deze recepten mag Tournée Minérale nog wel een tijdje blijven duren.

Een nieuwe trend op DIY gebied: alt-cocktails shaken. Zeker nu we thuis zitten, kent de kunst van het shaken een niet te onderschatten revival. We willen nog steeds die lekkere afterwork cocktail drinken, maar moeten hem nu gewoon zelf maken.

Dankzij Ceder’s Crisp (€21,49), het alcoholvrije alternatief voor gin is dat een koud kunstje en … kan je voortaan zelfs iedere dag zo’n cocktail maken. Win-win. Ceder’s is een heerlijk alternatief voor gin gemaakt van Zweeds water en Zuid-Afrikaanse kruiden. De klassieke gin-kruiden zoals jeneverbes en citrus worden gecombineerd met de frisse smaak van komkommer en kamille.

Enkele recepten: 

CEDER’S CRISP AND TONIC
THE CLASSIC

Ceder’s Crisp & Tonic is dé klassieker onder de virgin gin. Met de juiste verhouding (1:3) kom je steeds tot de perfecte smaakcombinatie. Aan jou de taak om af te werken met je favoriete garnering. Ga voor komkommer en munt als je houdt van de meer klassieke, frisse smaak. Mag het wat uitdagender, probeer dan zeker granaatappel met basilicum, rozemarijn met zwarte peper of vlierbloesem met limoen. Serveer de cocktail in een glas met veel ijs. Sit back, relax and escape!

Ingrediënten:

  • 50 ml Ceder’s Crisp
  • 150 ml Premium Tonic


CEDER’S COLLINS
VOOR DE BEGINNENDE SHAKER

De Collins is een Ceder’s cocktail die je absoluut wil maken. Deze smaakmaker serveer je met veel ijs en wat bruisend water in een high ball, chique woord voor longdrink glas. Werk af met een schijfje limoen op de rand et voilà.

Ingrediënten:

  • 50 ml Ceder’s Crisp
  • 10 ml limoensap


CEDER’S NOGRONI
VOOR DE GEVORDERDE SHAKER

De Nogroni is een cocktail voor de wat meer gevorderde at home shaker. Gooi alle ingrediënten, samen met flink wat ijs, in je shaker. Zet je favoriete plaat zo hard jouw boxen -en buren- dat toelaten en shake-it-like a polaroid picture. Schenk hem in een tumblerglas.

Ingrediënten:

  • 50 ml Ceder’s Crisp
  • 15 ml sinaasappelsap
  • 40ml rood pompelmoessap

Tip: Maak met een aardappelmesje lange krullen van een citroen of sinaasappel voor de garnering. Super simpel, met next level looks in een handomdraai.

Ceder’s Crisp heeft een consumentenadviesprijs van €21,49 (50cl) en is verkrijgbaar bij Delhaize, Carrefour en Colruyt.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium