Scandinavische bestsellerauteur Camilla Läckberg en acteur Alexander Karim schrijven samen een exclusief liefdesverhaal voor Storytel

01_Storytel_Global releases_LackbergKarim.jpg

Bestsellerauteur Camilla Läckberg en steracteur Alexander Karim hebben samen een audioboekmanuscript geschreven, exclusief voor Storytel Original. Het liefdesverhaal volgt twee vreemden die allebei in strikte isolatie worden gehouden in hun hotelkamer terwijl er een dodelijk virus door de wereld raast. Door toeval wordt hun isolatie doorbroken en er ontstaat een duizelingwekkende, maar ook levensbedreigende liefde. 

Wat gebeurt er met je als je in isolatie zit? Wat is het leven waard zonder contact met andere mensen? Hoe kan iemand liefhebben wanneer deze persoon zijn leven in gevaar brengt? Dit zijn voorbeelden van vragen die ter inspiratie hebben gediend voor het boek Glacier, een roman geschreven door Camilla Läckberg en Alexander Karim.

Op 15 juni wordt Glacier exclusief op Storytel gelanceerd in veertien talen in Zweden, Finland, Denemarken, Ierland, Bulgarije en Polen. Later dit jaar zal het audioboek ook beschikbaar zijn in België, Nederland, Duitsland, Brazilië, Colombia, Mexico, Spanje, Italië, Rusland en Turkije. In verschillende landen wordt iemand gekozen om het boek in te spreken in de eigen taal. Voor de Zweedse productie is gekozen voor Alexander Karim en de geprezen actrice Lena Endre. Aankomende lente gaat de verfilming van Glacier in première, waarin Endre en Karim de hoofdrol spelen. De film wordt geregisseerd en geproduceerd door Baker Karim.

"Het werken met een verhaal voor verschillende formats biedt fantastische kansen. In het audioboek leren luisteraars de karakters in het verhaal op een diepgaande en andere manier kennen; het verhaal kan zich ontwikkelen, een ander verloop krijgen - en het einde kan compleet anders zijn. Glacier is een verhaal dat alles te boven gaat, iets waar Alexander en ik zeer enthousiast over zijn. We kunnen niet wachten tot het op de verschillende platformen beschikbaar is", zegt Camilla Läckberg. 

Alexander Karim voegt daaraan toe: "Het is een drama dat ons beiden na aan het hart ligt en dit project wordt dan ook echt gevoed door passie. Het verhaal is geïnspireerd op de realiteit van afgelopen jaar. Het is een intens en ongelofelijk jaar geweest en ik ben blij dat we binnenkort het waanzinnige resultaat kunnen delen.”

Glacier speelt zich af in een luxehotel, waar een vrouwelijke dokter en mannelijke pastoor in hun eigen kamer verblijven. Ze zijn zich niet bewust van elkaars bestaan. Buiten de quarantaine vindt er een pandemie plaats die hen zowel beschermt als vernietigt. Ze worden in strikte isolatie gehouden om te overleven, maar in veel opzichten hebben ze zichzelf al een hele tijd geleden geïsoleerd. Een verwoestende fout leidt tot een verboden ontmoeting - en het zaadje voor een overweldigende liefde is geplant. Een liefde die het waard is om voor te sterven. 

"Glacier is een meedogenloos liefdesverhaal in een tijd waarin we allemaal op de een of andere manier hebben ervaren wat isolatie kan doen met de menselijke ziel. Het is een verhaal in de geest van Shakespeare, waar het verlangen van het hart meer waard is dan het leven zelf. Bij Storytel zijn we erg trots op de kans die we hebben gehad om dit verhaal te ontwikkelen, en ons Glacier-team, een van de grootste die we hebben samengesteld om aan een audioboek te werken, creëerde een audio drama waarvan we hopen dat het de harten van onze luisteraars zal binnendringen," zegt Anna Öqvist Ragnar, uitvoerend producent voor Glacier bij Storytel.

"Dit is ons grootste project tot nu toe betreffende het aantal vertalingen en producties die we op hetzelfde moment doen. Het is een verhaal dat zeer relevant is, wat het zo leuk maakt om aan zoveel luisteraars in zoveel landen te kunnen aanbieden. Storytel Original is nu een spannende mix van super lokaal, op maat gemaakt en globaal," aldus Rickard Henley, hoofd Global Direct Publishing bij Storytel. 

Over Camilla Läckberg
Camilla Läckberg is internationaal een van de meest bekende en succesvolle auteurs van Zweden. Haar doorbraak met de Fjällbacka-serie, tien veelgeprezen en gevierde misdaadromans over auteur Erica Falck en politieagent Patrik Hedström, is in meer dan 60 landen verkocht en zowel in films als tv-shows verwerkt. Ze heeft ook een reeks populaire kinderboeken geschreven over een jonge superheld; Super-Charlie.
Haar meest recente romans, The Golden Cage (2019) en Wings of Silver (2020), maken deel uit van haar bestverkochte serie over Faye.

Over Alexander Karim
Alexander Karim is een acteur die bekend staat om zijn rollen in populaire films en tv-series. Karim debuteerde in 2019 als auteur met de roman Den extraordinära berättelsen om Jonas Paulssons plötsliga död. In 2019 publiceerde hij het kinderboek Modigast i världen (The Bravest in the World), die hij samen met zijn vrouw Malin Karim schreef.

Dan Panas - Hoofd communicatie
+46 70186 52 90
[email protected] 

Rickard Henley - Hoofd Global Direct Publishing
+46 70471 20 45 
[email protected]

Download hier de beelden in hoge resolutiehttps://press.talkie.be/en/global-releases/visuals/98ea20a5-359e-4b93-851f-2a056db38abc

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Contact

Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium

+32 9 391 60 63

[email protected]

walkie.talkie.be