Skip to Content
Samsung en 42I54 lanceren exclusieve modecollectie geïnspireerd door de Galaxy Z Flip

Samsung en 42I54 lanceren exclusieve modecollectie geïnspireerd door de Galaxy Z Flip

Unieke stukken geveild ten voordele van Plan International België

De langverwachte Samsung Galaxy Z Flip-smartphone ligt sinds februari 2020 in de Belgische winkelrekken en is meteen gebombardeerd tot hét digitale object van dit decennium. Om deze designsmartphone in de verf te zetten slaat Samsung de handen in elkaar met 42|54, het Belgisch modemerk van Olympische kampioenes Élodie Ouedraogo en Olivia Borlée. Het resultaat is een sportieve capsulecollectie die wordt geveild ten voordele van kinderrechtenorganisatie Plan International België.

Samsung x 42I54 – een statement van een capsulecollectie

De inspiratiebron voor de exclusieve collectie is de vouwbare Galaxy Z Flip. Omdat zowel Samsung als 42|54 innovatie combineren met design en stijl, zien ze in elkaar dan ook de perfecte partner in crime om de statement-makende telefoon in de verf te zetten.

"Voor ons is Samsung een beetje nostalgie omdat het merk al heel lang Olympische teams sponsort”, verklapt Élodie. “Het is gewoon een heel mooi merk: Samsung, dat is schoonheid en technologie in één, kijk maar naar de Z Flip. Sinds we het toestel gebruiken, krijgen we heel veel positieve reacties - zelfs een beetje positieve afgunst.”

De capsulecollectie van 5 outfits omvat 11 unieke stukken, waarvoor steeds duurzame materialen gebruikt worden zoals biologisch katoen en lycra (gemaakt van gerecycleerd plastic). Ontworpen door en voor sportvrouwen is het voor atletiekkampioenes Élodie en Olivia heel belangrijk dat de kledij innovatief hoogstaand is.

De Galaxy Z Flip, vervaardigd uit Samsungs allereerste vouwbare glas, laat zich plooien tot het zo groot is als een portemonnee die je gemakkelijk in je zak of tas schuift. Een belangrijke feature die in het designproces opgenomen wordt. Zo hebben de leggings een broekzak op maat: ideaal om de compacte flip phone overal mee naartoe te nemen, zowel tijdens het sporten als in het dagelijks leven. Daarnaast maakt de typerende felle “Mirror Purple”-kleur van de telefoon deel uit van het kleurenpalet.
 

“Een van onze bestsellers is een jacket die in een gemetalliseerde paarse kleur beschikbaar is en dat is precies de kleur van de Z Flip. We hebben niets moeten veranderen aan onze stijl”, zegt Olivia. “Op esthetisch vlak zijn beide merken een supergoede match!”


Samsung x 42I54 steunt Plan International België

De collectie wordt vanaf vandaag verkocht tijdens een online veiling op http://auctionplaninternational.be/ . Omdat zowel Samsung als 42|54 aandacht willen schenken aan de plaats van de vrouw in onze samenleving, wordt de opbrengst van de collectie gedoneerd aan Plan International België. Een mooie finish na de estafette van dit vrouwenteam.

Jochem Roels, Director Corporate Partnership bij Plan International België voegt toe: “De opbrengst van deze veiling gaat integraal naar ons project in Senegal waar sport centraal staat om meisjes meer zelfvertrouwen te geven. De onderneemsters achter 42|54 kennen als geen ander de stereotypen waartegen vrouwen opboksen, dit zowel in de sport als in de bedrijfswereld.“


Olympisch en creatief team

Het vrouwelijke team breidt verder uit met de getalenteerde Marie Wynants die voor de gelegenheid ambassadeurs Bab BuelensBlack Mamba en Raia Maria Laura voor de lens neemt om de collectie te portretteren. Werp hier een blik achter de scherm van de shoot!

De Galaxy Z Flip, gedurfd en stijlvol modeaccessoire

Met zijn stoere en tegelijkertijd elegante design tart de vouwbare Galaxy Z Flip de wetten van de natuurkunde. De telefoon is gemaakt voor gebruikers die innovatieve technologie zien als een manier om zichzelf uit te drukken. Eens geopend, verdubbelt het schermformaat en heb je alle comfort die je verwacht van een smartphone van de nieuwste generatie. Verkrijgbaar in twee kleuren tegen de adviesprijs van € 1.500.

Over Samsung Electronics
Samsung Electronics inspireert mensen en creëert de toekomst met vernieuwende ideeën en technologieën. Samsung is toonaangevend in de wereld van TV’s, smartphones, wearables, tablets, huishoudelijke apparaten, netwerksystemen, geheugen, systeem-LSI, gieterij en LED-oplossingen. Om meer te ontdekken of de laatste nieuwtjes, artikels en persmaterialen te lezen, bezoek de Samsung Newsroom en blog Explore

Samsung.be
Facebook.com/SamsungBelgium
Instagram.com/Samsung_be

Over 42|54 
42|54, genoemd naar hun nationale recordtijd op de 4 x 100m estafette die goed was voor goud op de Olympische Spelen van Peking in 2008, zag het levenslicht in 2016. Gemaakt door en voor sporters, geven Élodie en Olivia met 42|54 vrouwen de kans om ook op de piste hun ware persoonlijkheid te laten zien. In de ontwerpen uiten de twee hun gedeelde passie voor mode, zonder de functionaliteit, het ademend vermogen en het gevoel van een tweede huid op te offeren. 42|54 heeft een ongeëvenaarde kennis in sportkleding en is er trots op alleen 100% duurzame en hoogwaardige stoffen te gebruiken. Het modemerk biedt kwaliteitskleding aan die ze in een eerlijke omgeving produceert, en is daarom uiterst streng op het gebied van ontwikkeling en productie.

https://www.4254sport.com/


Over Plan International België
Plan International België is een onafhankelijke Belgische ngo die kinderrechten en gelijkheid voor meisjes verdedigt in meer dan 75 landen. Sinds 1983 helpen ze kinderen en jongeren om zelfstandiger in het leven te staan. Ze geven hen de mogelijkheid hun toekomst te veranderen. Ze zorgen ervoor dat meisjes van bij de geboorte dezelfde kansen krijgen als jongens: naar school gaan of een beroepsopleiding volgen, een degelijke job, inspraak hebben en verandering brengen in hun maatschappij, zelf beslissen over hun leven en hun lichaam en zich vrij van geweld ontplooien. Ze werken in de meest kwetsbare landen en op plaatsen waar conflicten zijn of waar zich natuurrampen voordeden.

www.planinternational.be
Facebook/planfans
Instagram.com/planbelgium

    Contacteer ons
    Over Walkie Talkie

    Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

    Walkie Talkie
    Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium