Same but different - maak kennis met Different Class, de wedergeboorte van Subbacultcha Belgium

Same but different - maak kennis met Different Class, de wedergeboorte van Subbacultcha Belgium

Na meer dan een decennium vol optredens, expo’s, feestjes en meer dan 100 magazines, beslissen Herlinde en Kasper-Jan Raeman, de oprichters van Subbacultcha Belgium, om een nieuwe pagina om te slaan. Tijd voor iets fris, iets anders, tijd voor … Different Class. Vanaf woensdag 15 februari wordt het voormalige Subbacultcha Belgium omgedoopt tot Different Class en dat betekent meteen ook het startschot van een nieuw tijdperk voor de organisatie en zijn community. Op vrijdag 10 maart wordt dat volop gevierd met een party in De Studio, Antwerpen.

Wat in 2011 begon als een meeting point voor voorvechters van nieuw cultureel talent uit België en daarbuiten, groeide het afgelopen decennium uit tot een sterke community. Van artiesten, performers, schrijvers, fotografen tot beeldend kunstenaars; het zijn kunst- en muziekliefhebbers met één gemeenschappelijke focus: ze zien het anders. Met de komst van Different Class launcht de organisatie ook een gloednieuwe website die past in dat plaatje.

De nieuwe naam doet bij sommigen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. De afgelopen 10 jaar organiseerden ze een zomerfestival onder dezelfde naam, vanaf nu wordt Different Class dus de naam voor het gehele plaatje.

Hetzelfde, maar dan anders

De community is een bakermat voor opkomende kunstenaars maar ook voor veel contributors en leden is het een springplank naar een carrière in de cultuursector. Van muzikanten, beeldend kunstenaars tot journalisten en fotografen, geloof ons, er passeerden een heel pak bekende namen de revue.

Ondanks het nieuwe jasje, blijft het kloppend hart van Different Class ongewijzigd; een plek waar je like-minded personen kan ontmoeten, grenzen kan verleggen en onverwachte nieuwe ervaringen kan beleven. Het is een plek waar nieuwsgierige kunstliefhebbers, party animals en culture seekers elkaar vinden in meer dan 20 parties, performances, film, muziek en kunst per maand of zich laven aan minstens evenveel interviews of shoots met opkomend lokaal talent.

Dé referentie voor nieuwe muziek en kunst

Ondertussen is de community uitgegroeid tot een gevestigde waarde binnen de cultuursector en is het niet misplaatst om Different Class dé referentie voor nieuwe muziek en kunst in België te noemen. Een status die Herlinde en Kasper-Jan met trots dragen én ook blijven uitbouwen. 

“We gaan altijd op zoek naar nieuw talent en breiden ons netwerk graag uit met nieuwe mensen en organisaties. Dat is steeds de core van onze aanpak geweest en dit zal ook in dit nieuwe hoofdstuk zo blijven. Zowel ons team, ondertussen 4 personen, als de interns, freelancers and contributors zijn belangrijke compagnons in deze zoektocht. Daarnaast kunnen we het belang van de verscheidenheid in onze partners, ondertussen een zeventigtal, ook niet onderschatten. Zij ondersteunen ons elk in hun eigen speelveld, zodat ons programma varieert van optredens, zoals bij onze allereerste partner Democrazy, tot een expo in Bozar”, aldus Kasper-Jan. 

© Jente Waerzeggers - artist Salome

 

Om de start van dit nieuwe tijdperk te vieren laat Different Class bij een van zijn gevestigde partners - De Studio in Antwerpen - twee jonge promotoren uit Antwerpen hun ding doen. Op vrijdag 10 maart kan je er terecht voor een party gehost door ZAIKA en Toverberg. Toegang is gratis voor alle Different Class leden en je geniet er van een line-up om U tegen te zeggen met o.a. Hanne (BE), Crop Top Core (BE, members of SCHNTZL, bontridders, Azertyklavierwerke en Ekk), Miura (UKR/GER), Bayny (BE, The Shade), EMILIJA (BE) en Instar (BE/UK, Burenhinder).

Via Different Class open je de deur naar de coolste evenementen en creatieve talenten in België, dankzij een agenda met meer dan 250 events per jaar en hun bijhorende achtergrondverhalen waar je als lid gratis toegang toe hebt.

Leden stappen in een standaard plan vanaf €7,95 per maand of kiezen voor de extra’s bij een devoted plan voor €8,95 per maand. Meer informatie vind je via deze link. 

 

Voor meer info, beeldmateriaal of bij vragen, aarzel niet om contact op te nemen met:

Zoë Nassel 

[email protected]

+32496700901

 

Maureen Richard

[email protected]

+32 483 09 60 38

 

 

Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium