Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt te zien in nieuwe familiefilm ROSIE & MOUSSA

Ruth Beeckmans en Titus De Voogdt te zien in nieuwe familiefilm ROSIE & MOUSSA

Opnames starten op 17 juli in Brussel

De hartverwarmende, internationaal geprezen, verhalenreeks ‘Rosie en Moussa’ van KVS-directeur Michael De Cock en Judith Vanistendael wordt verfilmd door Belgisch productiehuis Caviar in samenwerking met Ketnet. De opnames gaan van start op 17 juli. Dorothée van den Berghe, eerder bekend van de films Meisje en My Queen Karo, neemt de regie op zich. 

Na de succesvolle verfilming van het boek Black speelt de Belgische hoofdstad opnieuw een prominente rol in een Caviar-productie. ROSIE & MOUSSA schetst een intiem maar vooral geestig portret van twee buurtkinderen met een verschillende etnische achtergrond. Een verhaal vol naïeve humor, kinderlijke nieuwsgierigheid en pure vriendschap waar de objectieve schoonheid van ‘kind zijn’ in een grootstad centraal staat. Brussel en Molenbeek vormen de setting voor de film. Om allerlei redenen komt deze film met dit warme menselijke verhaal van liefde precies op tijd!

Ook dit keer werkt het productiehuis samen met jong en onbekend Brussels acteertalent. Na maandenlange streetcasting in samenwerking met Brusselse organisaties en scholen vonden ze hun Rosie en Moussa. Rosie wordt vertolkt door Savannah Vandendriessche en Imad Borji neemt de rol van Moussa op zich. Ruth Beeckmans speelt in haar eerste grote dramatische filmrol de mama van Rosie, Titus de Voogdt neemt de rol van de papa op zich. Damiaan De Schrijver (Meneer Tak) en Mourade Zeguendi (oom Ibrahim) nemen de andere hoofdrollen voor hun rekening. 

SYNOPSIS
Rosie verhuist met haar moeder naar de andere kant van de stad. In het nieuwe appartementsgebouw leert ze Moussa kennen. Samen gaan ze tot op het dak, hoewel dat verboden is. Daar belooft Moussa aan Rosie dat hij samen met haar haar papa zal opzoeken, die in de gevangenis zit. Rosie wil niets liever dan haar vader en moeder weer bij elkaar brengen, maar zal dat ook lukken? Want mama wil geen woord meer tegen papa zeggen… en tot overmaat van ramp wordt ze verliefd op een andere man. 

CAST
Savannah Vandendriessche – Rosie
Imad Borji – Moussa
Ruth Beeckmans – Mama Rosie
Titus De Voogdt – Papa Rosie
Damiaan De Schrijver – Meneer Tak
Katelijne Damen – Mevrouw Hemelrijk
Mourade Zeguendi – Oom Ibrahim
Bert Haelvoet – Oom Joris

 

Voor een setbezoek, extra beelden of interviews gelieve contact op te nemen met: 
Marie Lemaitre
marie@talkie.be
0494 92 21 52

 

Over CAVIAR

Caviar is een bekroond productiehuis met zetels in Brussel, Mechelen, Los Angeles, Parijs, Londen, Amsterdam en Madrid. Met hun langspeelfilms en prestige fictiereeksen, commercials, music videos, webseries en digitale content, is het huis één van de leiders in de Belgische filmproductie. Caviar wil kwaliteit maken die inspireert, entertaint en intrigeert in eigen land en daarbuiten, met jong talent en met ervaren regisseurs en schrijvers.
www.caviar.tv

Contacteer ons
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Marie Lemaitre Walkie Talkie
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium