Roger van Damme ingeluid als Miele ambassadeur

Roger van Damme ingeluid als Miele ambassadeur

Geen betere manier om Roger van Damme aan te kondigen als ambassadeur van Miele, dan met een uitgebreide High Tea en workshop! Met heerlijke hapjes, interessante verhalen en heel veel tips en tricks was het een geslaagde namiddag.

Bij aanvangst van de High Tea stond de tafel al rijkelijk gedekt. Roger verwende zijn gasten met overheerlijke Britse sandwiches, mini-javanais, een miniatuurversie van zijn geroemde 'Celebration', ... Noem maar op en het stond klaar om van te smullen. Na een korte uitleg van Roger van Damme over de toekomstplannen met Miele, ging de beste patissier van de wereld aan de slag in zijn keuken.

Roger liet zien hoe je het beste soesjesdeeg maakt en overlaadde zijn gasten met leuke weetjes en nuttige tips. Zo is het belangrijk dat je je soesjes afbakt in een oven zonder heteluchtcirculatie. Na een korte hands-on demonstratie, mocht iedereen zelf aan de slag met de vers afgebakken soesjes. Versieren maar! 

Wil je thuis ook enkele recepten proberen van Roger, dan hebben we er hieronder twee opgelijst. Makkelijk zelf te maken en erg lekker uiteraard!

Download hier de beelden!

Paris-Brest Inspired by Roger van Damme

Het originele en integrale recept van Roger van Damme kan je binnenkort terugvinden op inspiredbymiele.be. Hieronder geven we een eenvoudigere versie mee van het recept die voor iedereen makkelijk haalbaar is.

Voor het soezenbeslag

200 g melk
200 g water
175 g boter
225 g bloem
400 g eieren
Snuifje zout en suiker

 1. Breng de melk, het water, de boter, het zout en de suiker in een pan aan de kook
 2. Voeg de bloem toe en gaar tot een glad beslag
 3. Draai lauwwarm in de keukenrobot met een vlinder
 4. Voeg één voor één de eieren toe
 5. Schep het beslag in een spuitzak, vul een ronde siliconen vorm en vries deze in. Indien je geen siliconen vorm hebt, kan je het beslag ook rechtstreeks op de bakplaat spuiten in dunne cirkels
 6. Voor gebruik: ontvormen en op een Miele bakplaat rustig laten ontdooien

Hoe stel je je Miele oven in?

 • Gewone (Miele) oven: voorverwarmen op 200°C en bakken op 160°C. Kies als programma 'Boven en onderwarmte' zonder ventilator
 • Miele combistoomoven en Miele oven: gebruik het automatisch programma gebak/soezen. Je hoeft je oven niet voor te verwarmen
 • Miele combistoomoven: speciale gebakfunctie op 160°C voor 25-35 minuten (niet voorverwarmen, snel voorverwarmfunctie uit)

Voor de crème patissière boter

1000 g melk
500 g room
140 g suiker
400 g eidooiers
100 g blonde cassonade suiker
4 vanillestokken
5 blaadjes gelatine
85 g witte chocolade
325 g boter

In de Miele stoomoven:

 1. Meng de room met de melk en breng het mengsel aan de kook op het Miele kookvlak
 2. Meng de eieren met de suiker en de cassonade en maak er een vloeiend mengsel van
 3. Meng beide mengsels en dek af met hittebestendig folie
 4. Stoom deze in twee diepe porseleinen stoomovenpannen voor 40 min op 90°C 

Of op de klassieke manier:

 1. Kook de melk en de room met de overlangs opengesneden vanillestokken. De vanillestokken verwijderen wanneer de melk kookt
 2. Klop de eidooiers, suiker en cassonade op tot ze wit zijn
 3. Giet de kokende melk op het mengsel, meng goed en verhit opnieuw in een pot op het vuur. Roer tot een stevige pudding

Voeg dan de geweekte gelatine toe en meng vervolgens de witte chocolade onder de crème. Wanneer het mengsel afgekoeld is tot 37°C, mag de boter eronder gespateld worden.

Voor de afwerking

 1. Snij de soezenring overdwars doormidden
 2. Spuit de crème patissière ertussen en zet het deksel er terug op
 3. Bestrooi met wat poedersuiker en decoreer eventueel met geroosterde amandelen

Over Miele

Miele is een internationale fabrikant van premium huishoudtoestellen op het gebied van keukentoestellen (ovens, stoomovens, kookplaten, vaatwassers, koeltoestellen,…), was- en droogautomaten en stofzuigers voor huishoudelijk gebruik. Daarnaast produceert het bedrijf ook afwasautomaten, was- en droogautomaten voor professioneel gebruik en reinigingsmachines, desinfectie- en sterilisatietoestellen voor de medische sector (Miele Professional).

Miele, opgericht in 1899, heeft in juni 2017 een globale jaaromzet bereikt van 3,93 miljard euro en stelt meer dan 19.500 medewerkers te werk. Miele is vertegenwoordigd met eigen verkoopkantoren en via importeurs in 92 landen. In België telt Miele meer dan 200 medewerkers en bedraagt de omzet in 2017 €128 miljoen. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het Duitse Gütersloh (Westfalen). In België is Miele gevestigd in Mollem bij Asse. Kijk voor meer informatie op http://www.miele.be/ of blijf op de hoogte via Facebook of Instagram.

Contacteer ons
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a PR agency that creates both online and offline TalkValue through an everything-is-media communication approach. We reach out to our extensive network of publishers, connect the right plugs, and help your company or brand to tune into the right frequency. By distributing strategic and relevant content at the right wavelength we allow our clients to reach, touch and engage generations of influential tastemakers at their core.

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium