Skip to Content
🍂 Richting herfst met een stijlvolle garderobe dankzij Vinted

🍂 Richting herfst met een stijlvolle garderobe dankzij Vinted

A new season equals new habits!

Het einde van de zomer komt stilaan in zicht en we kunnen opnieuw uitkijken naar de cosy herfstdagen. Indian Summer, boswandelingen en dikke truien - here we come! Voor de meesten onder ons betekent de maand september niet alleen terug naar kantoor of de schoolbanken, maar ook een seizoenswisseling binnen onze garderobe. Klaar om samen met Vinted je kledij gewoontes te heroverwegen en te gaan voor een meer bewuste kleerkast?

Het einde van de zomer verdeelt ons steevast in twee groepen: de ‘Hoe sneller we weer dikke truien kunnen dragen, hoe beter’ groep en de ‘Wat? Moet ik mijn sandalen en nu alweer opbergen?’ mensen. Hoe dan ook is deze periode het uitgelezen moment om je garderobe te switchen. Vooraleer we naar de winkel lopen voor een brand new outfit, laten we samen met Vinted onze huidige kleerkast en mode consumptie heroverwegen

We kiezen massaal voor comfy en casual!

In de afgelopen 18 maanden is onze kledingstijl voor werk of universiteit veranderdComfy, casual en loungewear kledij werd onze nummer één - tenzij we tijdens (online) vergaderingen voor de Zoom chic look gingen. Uit recent onderzoek van Vinted in Duitsland, Frankrijk, Nederland en Het Verenigd Koninkrijk, bleek dat meer dan 50% van de Vinted-leden meer neigt naar casual kleding, loungewear of sportkleding in vergelijking met vóór de pandemie. Een derde van de respondenten kan niet wachten zich op te kleden voor werk/studie en gaf aan dit van plan te zijn met nieuwe outfitsDe meerderheid (70%) kijkt hiervoor (deels) zelfs naar second hand opties

Dat het dragen van een bepaalde outfit je mood en zelfvertrouwen een boost geeft, is al lang geen geheim meer. Al kan het wel een uitdaging zijn de juiste items te vinden waar je je comfortabel bij voelt. Vinted, het online platform waar je tweedehands artikelen kan kopen en verkopen, probeert je te begeleiden richting een meer conscious versie van jezelf! 

Dress to impress, but with a conscious twist!

 • Wie zegt dat dure of elegante kleding nodig is om een outfit te slayen, heeft het mis! Als je je het meest comfy voelt in meer casual outfits, omarm dat dan. Insert casual chic! Combineer je favoriete T-shirt met een geklede broek of draag je favoriete sneakers onder dat ene kleedje. Wees niet bang trouw te blijven aan je eigen stijl. 
   

 • Trends volgen is geen must! Probeer te kiezen voor tijdloze items die lang meegaan. Dat verkleint de kans dat een kledingstuk in de vuilbak beland nadat het alweer passé is. Wedden dat je unieke of fijne vintage kledij uit de garderobe van Vinted members kan scoren? 
   

 • Sharing is caring, dus ruil of deel items! Die ene cosy trui waar je beste vriend(in) altijd al zo gek op was? Geef het door of verkoop het aan een ander Vinted-lid. Delen met familie, vrienden en Vinted members staat gelijk aan een meer budgetvriendelijke én duurzame kledingkast!

Decluttering tips voor een minimalistische kledingkast 

De maand september kan als een echte reset maand dienen waarbij je je garderobe klaarstoomt voor een nieuwe en meer duurzame start. Volgens WRAP zorgt het verlengen van de levensduur van je kledij met negen maanden, voor een vermindering van koolstof-, afval- en watervoetafdruk met ongeveer 20-30%. Dus ga nog eens na of je perse een nieuwe trui moet kopen of dat de trui die je al hebt, nog wat langer mee kan. Minder belastend voor onze planeet én goed voor de portemonnee? Win-win! 

De items die je echt niet meer draagt, kun je gemakkelijk een tweede kans geven bij iemand anders door ze op Vinted te verkopen. Wist je dat je naast Nederland/België, Frankrijk en Spanje, nu ook met Italië kunt handelen?

 

Geen idee waar te beginnen? Lizzie Grant, professional organizer uit Londen,
deelt haar beste decluttering tips: 

 1. Plan declutter time in
  Haastig declutteren heeft geen zin. Neem rustig de tijd om je kleerkast door te spitten zodat je je garderobe op een verantwoorde manier kan aanpakken door items te verkopen, doneren of recyclen! 

 2. En waarom doe ik dit?
  Maak uit voor jezelf wat je wil bereiken met je opgeruimde kleerkast. Wil je alleen maar items overhouden die je effectief draagt? Of misschien wil je je koopgedrag beter onder controle krijgen? Wat je reden ook is, keep it in mind tijdens het opruimen. Motivatie gegarandeerd! 

 3. Eén kledingcategorie per keer
  Het is zo verleidelijk om alles uit je kledingkast te sleuren en er meteen in te vliegen. Don’t! Halverwege krijg je er waarschijnlijk genoeg van en dan maak je de verkeerde beslissingen. Deel je garderobe op in kleinere delen - dat geeft je wat meer ademruimte. 

 4. Alleen jij telt!
  Bewaar geen kleren die je een slecht gevoel geven over jezelf. Die ene dure jas die je toch nooit hebt gedragen of dat ene paar te kleine schoenen die je ‘toch wel zal inlopen’ kan je maar beter loslaten. Wees lief voor jezelf!

 5. Gooi je items niet zomaar weg
  Van jouw kledingkast naar die van een ander, met Vinted is dat zo gepiept! Als je weet dat je je spullen een nieuwe thuis kan geven, kan het makkelijker zijn ze los te laten. Zelfs wanneer bepaalde items helemaal versleten zijn, hoeft dat nog niet exit vuilbak te betekenen. Oude sokken zijn bijvoorbeeld geweldige stofdoeken! 

@declutterondemand - Facebook, Instagram, Linkedin
@declutterondem2 - Twitter

DOWNLOAD HIER BEELDMATERIAAL IN HOGE RESOLUTIE

Over Vinted

Vinted is de grootste online C2C-marktplaats in Europa voor tweedehands kleding, met een groeiende community van 45 miljoen gebruikers verspreid over 15 markten: Frankrijk, Duitsland, België, Spanje, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Tsjechië, Litouwen, Luxemburg, het VK en de VS en Canada. Het bedrijf, dat werd opgericht in 2008 in Litouwen door Milda Mitkute en Justas Janauskas, en sinds 2011 wordt bijgestaan door eerste investeerder en COO Mantas Mikuckas, wordt momenteel geleid door CEO Thomas Plantenga en ondersteund door 6 toonaangevende risicokapitaal ondernemingen: EQT Growth, Lightspeed Venture Partners, Accel, Insight Venture Partners, Burda Principal Investments, en Sprints Capital. Met als missie om van tweedehandsmode wereldwijd de eerste keuze te maken, helpt Vinted gebruikers om kleding en accessoires te kopen en te verkopen, waardoor winkelen een mobiele en sociale ervaring wordt dankzij een-op-een gebruikersinteracties in de community. De Europese start-up heeft haar hoofdkantoor in Vilnius, en daarnaast kantoren in Amsterdam, Berlijn, Utrecht en Praag met een totaal van meer dan 800 werknemers.

Contacteer ons
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Lotte De Wilde Walkie Talkie NV
Over Walkie Talkie

Walkie Talkie is a leading full-service PR & influencer marketing agency. Our extensive network & experience help brands generate the right attention, better reach and more relevancy. Not just another press release or mailing but connecting the right plugs between brands, media, influencers & consumer culture. 

Walkie Talkie
Sint-Pietersnieuwstraat 142a B-9000 Gent, Belgium